onsdag den 16. november 2016

Pelargonierne i orangeriet og "varmepumpefest"

Udenfor regner det - indenfor står pelargonierne i blomst og har det godt.
For et par uger siden gjorde jeg "hovedrengøring" i orangeriet og vinduespudseren vaskede vinduerne ned både udvendigt og indvendigt. Jeg mangler lige at vaske gulvet, det er kun blevet støvsuget, men i overmorgen fredag skal vi holde fest for 11 af vores venner. Varmepumpefest i orangeriet har jeg døbt festen. Vi skal nemlig fejre vores varmepumpe og hygge os i orangeriet i varmen, mens det regner og rusker udenfor!Jeg har testet varmepumpen både i frost og i regn og den varmer fint orangeriet op. Pilleovnen er også tændt og tilsammen giver de en rigtig god varme. Det skal fejres her i det kolde mørke vejr. Derfor varmepumpefest. 


Vi skal have en tre retters menu og i morgen aften skal bordet dækkes og flere stole sættes frem. Jeg glæder mig rigtig meget. I invitationen har jeg skrevet, at vi skal sidde blandt middelhavstræer og levende lys, tændt uden for orangeriet. Måske holder jeg en varmepumpe-tale under middagen. Det går jeg og pønser lidt på.


I hverdagen, hvor vi knokler på arbejdet flere af os, fik jeg lyst til at gøre noget, som er sjovt og som ikke sker så tit, så det blev sådan en fest.
Det er godt, at vores venner kender os godt, for ellers ville de måske synes, det var et underligt tema til en fest, men heldigvis stiller de gerne op:)Det bliver lidt trængt omkring bordet, men det kan lige gå an.Da jeg har ca. 130 duge og derfor har en dug til enhver lejlighed, skal jeg have fundet en rigtig fin én, som passer til årstiden.


Vi bliver 13 til bords og det bringer jo uheld, men min niece sagde, at i sådan en situation skal man tage en knappenål og sætte fast i dugen, så bliver der et hoved mere :):).


Oldemors stueplanterne har det godt i orangeriet, selvom temperaturen er noget lav ind imellem. Der er kun én stueplante, der ser lidt miserabel ud. Jeg ved ikke endnu om den går ud. Den er ikke for køn.


Streptocarcus eller spiralfrugt har jeg tre af på bordet og de har det alle tre rigtig fint.
Jeg vil prøve, om jeg kan beholde min pyntet æblekasse på bordet (pyntet med naturting), hvis der er plads!


For mit vedkommende og for én gangs skyld gør det ikke noget, hvis der er rigtig dårligt vejr fredag aften!

9 kommentarer:

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte, hvor lyder Varmepumpefest altså hyggeligt. Det bliver da så dejligt at sidde inde i varmen og kigge ud og nyde alle de lys du har sat samt den dejlige mad.
Rigtig hyggelig aften til dig og dine gæster.

Knus Linda

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det er da et glimrende tema, det lyder til at blive rigtig hyggeligt. 130 duge det er da noget, der skal meget opbevaringsplads til så mange duge. Den med knappenålshovedet har jeg ikke hørt før.
God fest

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Hvor blomstrer pelargonierne fint endnu, efter årstiden. hvor bliver det hyggeligt med sådan en varmepumpefest, sikke en god ide. Det er så dejligt når nogen gør noget sjovt og lidt anderledes. Ønsker jer en fantastisk dejlig og sjov fest.

Kærlig hilsen Anette

Livsnyderhaven.dk sagde ...

God fest 💚 Mon der kommer billeder af det fine bord? ☺️

Anonym sagde ...

Hej

Hvis det er den bordeaux kløver😶, som du synes ikke er for køn. Så skal du ikke smide den ud. Jeg har en del kløver, som står i min udestue, hvor der ca. er 5 gr hele vinteren. De visner alle helt ned, men skyder med nye blade næste forår 😃

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Lyder spændende med den fest.Er sikker på at dine gæster bliver beværtet for alle pengene.
Men 130 duge!!! har du arvet dem ?
Dine pelargonier stå da flot endnu.
Rigtig god fest Knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

... Så er festen vel netop i gang, her har vejret været rigtigt dårligt med masse af regn, så vi kunne godt bruge en varmepumpe fest.
Dine pelargonier pynter om gæsterne og jeg håber I har en dejlig fest.
Ja, - får vi ikke et par billeder af bordet, mon?
Jeg siger som de andre: 130 duge - du godeste, bare de er strygefrie nogle af dem :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak. Det var en rigtig god fest og vi havde det så sjovt. Regnen trommede på taget og varmepumpen sørgede for en rigtig behagelig temperatur sammen med pilleovnen. Jo, jeg har arvet næsten alle dugene fra min mor, min mormor, min oldemor og min mors moster. Jeg har dem i en stor kommode med 6 skuffer, som de kan være i.

Birgitte sagde ...

Hej Anonym. Nej det er ikke kløveren. Den er rigtig fin og jeg har også nogle andre, som ser fine ud. Tak for tippet.