mandag den 2. oktober 2017

Roser den 2.oktober.

Sikken et vejr i dag.
Et rigtigt ruske-efterårsvejr, så jeg valgte at blive indendøre, da jeg kom hjem i dag. Jeg løb dog udenfor med kameraet i et ophold i regnen, så jeg kunne tage billeder, for roserne er så fine lige nu.


Brother Cadfael er i gang. Jeg tror på, at de bliver rigtig fine til næste år ligesom de har været i alle år inden de blev flyttet i foråret. De skal klippes godt ned til foråret.


Her er de lidt tættere på.


James Galway. Den holdt lige en pause i august, men er nu også kommet igang igen.


Rosen Compassion blomstrer for første gang i haven. Det er en klatrerose, jeg plantede i forsommeren. Farven er rigtig fin.


Austinrose, jeg tror, den hedder Aurora. Den har blomstret hele tiden.


Her er lidt flere af den. Jeg tror også på, at de bliver meget flottere til næste år.


The Sheperd, som jeg har tre af, har det fint på de nye steder.


Rosen Parade - jeg håber, den når at springe ud - der er mange knopper.


Gerbe rosen står også med knopper.

Jeg vil egentlig gerne slå et slag for roser i haven - det er nogle af de blomster, der blomstrer allerlængst og jeg synes, de understøtter en romantisk stemning i haven både med de flotte blomsterhoveder og med duftene. De er lidt krævende med vand og gødning, men ikke mere end man kan overkomme.
Jeg går hver dag og venter på, at der skal komme en pakke fra JAS-roser, for jeg har nemlig bestilt 6 nye roser:)


Charlotte har spurgt om den opskrift, jeg bruger, til løglægning i krukker. Den kommer her:
Jeg fylder krukkerne ca. halvt op med pottemuld, som jeg vander godt igennem inden jeg lægger løgene. Løgene ligger tæt, men der er et par centimeter imellem dem. Når de er lagt fylder jeg jord op til kanten og vander igen. Når de er sat til opbevaring vander jeg overhovedet ikke, før de bliver sat ud i løbet af marts måned. Jeg bruger ny pottemuld - jeg har i tidligere år genbrugt pottemuld, som der har været sommerblomster i, men min erfaring er, at resultatet bliver bedre når de har ny jord! Der er nogle, der gøder med benmel i krukkerne, som er en rigtig god gødning til forårsløg, men det har jeg stadig til gode at prøve. Det er gået rimelig godt uden.

Rigtig god aften.

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Dejligt at dine roser er i gang nu, dem du viser har jeg jo også, men mine er færdige for i år, heldigvis har jeg andre i blomst.
Det er rigtig godt med roser, så jeg støtter dit forslag til flere roser.
Du skal ikke regne med, at der kommer roser fra Jas endnu, det er ikke før sidst i oktober, han sender, tænker jeg, men jeg kan jo blive overrasket. Jeg ved at Rosenposten først plejer at sende sidst i oktober, så mon ikke Jas gør det samme, de skal først være klar til at blive gravet op.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte, det er lige efter mit hjerte at du slå et slag for roserne for der findes så mange smukke og fantastiske og hvis men ikke er til torne så findes de også uden :o))

Jeg kan huske at Anton sagde til mig at dem de roser du skal skulle ha stod i marken, så du må nok væbne dig med lidt tålmodighed de skal nok komme.

Fin opskrift du har givet på løg i potter :o)

marie sagde ...

Aurora brænder rigtig igennem gråvejret. Roserne giver mig næsten konstant dårlig samvittighed, især slyngroserne, fordi jeg ikke får den bundet op i tide, men idet hele taget synes jeg hele tiden, der er kviste der burde klippes væk. Uundværlige er de nu alligevel.

Lene sagde ...

Det er dejligt, at roserne er igang selvom du har flyttet rundt på dem. Der er også stadig masser af knopper i mine, så vi må håbe der bliver lidt mindre regn den næste tid.
mvh
Lene Bedstemorshave

Frk Hall sagde ...

Så smukke smukke roser Birgitte, og ja lad os alle slå et slag for dem. Mine blomstrer også flot endnu
Tusind tak for beskrivelse af løg lægningen, den ku jeg også bruge 👍🏻
Ønsker dig en smuk dag med lidt mindre rusk ;)

Kærlig hilsen
Lone

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Jeg er helt enig Birgitte.
Roser roser og atter roser. De er så smukke så dekorative og så blomster de så længe. Roser kan man ikke få nok af.
Tusind tak for opskriften. Nu må jeg hellere komme igang. For jeg har masser af løg som ligger.

Masser af knus og god dag
Charlotte

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Hvor er I bare gode. Ja, vi må have roser i haven, jeg kan godt forstå Marie, for der er lidt arbejde med dem, deadheading og så videre, men jeg synes, det er det hele værd:). Godt, at I kunne bruge løgopskriften!

Frk. Anemone sagde ...

Der er nu også arbejde med så mange andre planter... Roser kan vi ikke undvære, det en en af de længst blomstrende planter, hvis ellers man gør sit hjemmearbejde :)
Jeg har slet ikke købt løg i år, men skal have genlagt nogle fra krukkerne i foråret.

Birgitte sagde ...

Hej Ulla. Ja, det er rigtigt, der er arbejde at gøre i haven:). God fornøjelse med løglægningen.

UplayOnline sagde ...

Det er rigtig godt med roser, så jeg støtter dit forslag til flere roser.


korean porn