mandag den 21. november 2016

En mandag eftermiddag i regnvejr.

Brainstorm og mange nye idéer.
Eftermiddagen i dag er brugt på at få alle mine idéer i hovedet skrevet ned på et stykke papir. Der var mange. Jeg har opdelt dem i dem, der kan bruges i aftenskolen og dem jeg gerne vil føre ud i livet på egen hånd. Jeg har også lavet lidt research samtidig med.


På fredag skal jeg til julefrokost i Fokus Folkeoplysning, hvor jeg er underviser. Jeg skal være sammen med andre undervisere og glæder mig til at diskutere emner og idéer. 


Jeg venter på, at anlægsgartneren skal komme, så jeg bagefter kan komme videre med mine planer. Sålænge jorden er frostfri, kan jeg jo godt grave og har også tænkt mig at flytte nogle planter.


Forårsprogrammet i aftenskolen er ikke på plads endnu, så derfor kan jeg ikke løfte sløret. 


Bedet foran disse stolper skal fjernes og der skal være græs. Det er planen, at der skal vokse en guldregn op ad stolperne.


James Galway har ikke givet op endnu. Det er da lidt utroligt! I går var vi ude at gå tur med et vennepar, som lige har købt en kolonihave. Den var vi henne at se og tænk sig, så fik jeg foræret alle roserne i kolonihaven. Jeg tror, der er en 5-6 stykker. Indtil videre skal de pottes op indtil jeg ved, hvor de skal være ifølge min haveplan.


Hver dag kigger jeg til mine staudefrø. De spirer endnu ikke, men jeg tror, det nok skal lykkes. Jeg har blandt andet sået hvid staude-digitalis, som skal gro op ad nogle af mine kommende grønne vægge som her.


I denne krukke er der tre thujaer. Dem har jeg også planer med:) De blev oprindeligt købt i en juledekoration og så plantede jeg dem ud i denne krukke for tre år siden. De er blevet næsten to gange så store på de tre år.


Denne sukertop er flot grøn. Jeg købte tre for tre år siden. De to andre lever også endnu, men de har en del visne områder, men de er dog ikke gået ud. Jeg glæder mig til, at sætte lyskæder på dem.


Da jeg købte denne fyr, var den i en tre liters potte, som jeg fragtede 10 km hjem på cykel fra planteskolen. Jeg tror, det er 4 år siden og nu er den ligeså høj som mig. Så fyr gør sig godt i krukke!!


Det er med at være tålmodig og vente på, at anlægsgartneren har gjort sit, før jeg kan komme videre med alle planerne. Jeg tør ikke rigtig at lave for meget, da han kommer til at køre frem og tilbage med en gravemaskine og jeg skal også være forberedt på, at nogle af mine stauder bliver kørt over af maskinen. Det har jeg accepteret, selvom det var lidt svært:)

Forrige weekend blev jeg spurgt, hvad det er der driver mig. Det bedste svar jeg kunne give, var, at jeg tror, det kommer hjemmefra. Begge mine brødre er selvstændigt erhvervsdrivende og det var min far også i mange år. Måske er det derfor. Men det er også fordi, det er så givende og inspirerende at dele en interesse med andre. Det synes jeg, er en belønning for al det arbejde, man lægger i haven.


6 kommentarer:

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Hvor bliver det spændende hvad der kommer til at ske i din have.
Også spændende hvad der kommer til at ske på aftenskolen, er sikker på du har noget i ærmet.

Kærlig hilsen Anette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja hvad er det, der driver os, det er da bare lysten til haven og til at lave nyt, men selvfølgelig er du gået lidt videre med foredrag og nu også aftenskolen, men det er stadig, fordi du godt kan lide det og synes, det er spændende.
Jeg kan godt huske, da du købte dit fyrretræ, flot den er blevet så stor i potten. Sukkertop har jeg haft plantet ud i haven, den gik til, så det behøver ikke at være fordi den stod i en krukke. Jeg håber de andre to klarer det.

marie sagde ...

Sikke et tankemylder, du har i hovedet. Vi har også en sukkertopgran, som stod sådan, at den fik en vissen side. Efter at den er blevet flyttet, har den faktisk helet sig selv. Det er vi ret forundret over.

Birgitte sagde ...

Hej Anette. Mange tak.:)
Hej Lisbeth. Mange tak. Ja, det er nemlig rigtigt, at det er lysten, der driver værket. Jeg synes nemlig det er rigtig spændende at have alle disse projekter.
Hej Marie. Mange tak. Det lyder godt, at sukkertoppene kan hele sig selv. Det håber jeg, sker for mine!

Linda Borg sagde ...

Hej Birgitte
Hvor er det dejligt, at du har så mange planer og tanker for haven og din aftenskole :) Skønt med dit engagement - glæder mig til at se, hvad der videre sker i din have!

Birgitte sagde ...

Hej Linda. Mange tak. :)