fredag den 11. november 2016

Frostvejr

Minus 4 grader i morges.
Jeg har været syg siden i tirsdags med forkølelse, men i dag går det bedre, selvom jeg er en smule groggy endnu!
Det var så flot udenfor i morges med frost på træerne, så jeg gik ud og tog nogle billeder.


Onsdag aften skulle jeg holde foredraget "Vinterhaven" som var totalt udsolgt og jeg valgte ikke at aflyse det. Det var gæsterne glade for, selvom jeg måtte pudse næse ind imellem. Det var en rigtig god aften og gæsterne virkede meget glade, da de forlod orangeriet ved 21-tiden. Jeg havde forberedt mig grundigt og pyntet lidt op i haven med lanterner og levende lys.


De grønne vinflasker blev hængt op med hvide krysanthemum i den opstammede pil.


Det var en rigtig vinterhave, de kom til.


Jeg fortalte om, hvad der sker i haven om vinteren og afsluttede med forskellige billeder af oppyntning i vinter- og julehaven.


Jeg kom også ind på dyrelivet i haven om vinteren. Jeg fodrer fuglene i haven hele året rundt og jeg skulle have købt fuglefrø i onsdags. Nu har fuglene ikke fået mad i 3 dage, men jeg kan ikke gøre noget ved det, sålænge jeg er syg.


Aftenskolen og jeg er ved at forberede forårets foredrag og jeg glæder mig meget til det allerede!


Om et par uger kommer anlægsgartneren og ordner det sidste vedrørende udvidelsen af haven og fældning af træer. Jeg glæder mig så meget til at det bliver gjort og vi kan komme videre i haven.


Til foredraget kom jeg også ind på, hvad stedsegrønne planter betyder for vinterhaven. Vi fik kaffe og hjemmebag undervejs og der var en livlig snakken og mange spørgsmål.


Der kom flere, der havde været til tidligere foredrag og havde lyst til at komme igen. Det betyder rigtig meget og er den bedste ros, jeg kan få!
Min oplevelse af foredraget var, at gæsterne hyggede sig og virkede glade, da de tog hjem. Der kom en familie med en mormor, to mødre og to børnebørn. Det var rigtig dejligt, at også unge mennesker havde lyst til at høre noget om havelivet. Jeg synes, det er vigtigt, at få de unge engageret i haven og i foreninger og haveselskaber rundt omkring.


Nu vil jeg lige blogge lidt og bagefter må jeg vist hvile mig på sofaen med en god bog! Jeg håber, jeg snart er helt frisk igen. Der er så meget, jeg gerne vil!

8 kommentarer:

marie sagde ...

Det er dejligt at læsee, at du har succes med dine foredrag - du kommer bestmt heller ikke sovende til det. Også ekstra fint, at haven havde iført sig sit vinterantræk.

Høneballehaven sagde ...

Så flot Birgitte, dejligt for dig når folk kommer igen, så ved du, at det er en succes. Flot du klarer det sammen med dit arbejde, men det er lysten, der driver værket, og den har du.
God bedring

Frk. Anemone sagde ...

Du har fortjent ros og succes, for du knokler for sagen, så det var dejligt at der var fuldt hus og glade folk.
Må sige, at din vinterhave ser virkelig godt ud. Er vild med billedet med den lille trækvogn ved de nye pæle.
Rigtig god bedring og hyg dig på sofaen :)

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hvor er det altså bare sejt gået Birgitte, både at du pyntede op og holdt foredrag selv om du var syg. Hvor er det godt at at læse at folk kommer igen til dine foredrag. Hvis jeg boede i nærheden ville jeg også være genganger til dine foredrag.
Det er altså meget spændende at se hvordan din have er i forvandling efter du har haft havearkitekten på besøg.
Rigtig god bedring
Knus fra Linda

Linda Borg sagde ...

Imponerende, at du holdt foredrag, selvom du var syg! Det er vist ikke noget at sige til, at dine kursister er gengangere, for hos dig kan de hente megen viden og inspiration. Smukke billeder fra din vinterklædte have. Det bliver så spændende at følge den videre udvikling :)
Rigtig god bedring!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Hvor er I bare søde. Jeg er utrolig glad for jeres kommentarer! Nu går det fremad igen, forkølelsen er ved at slippe sit tag og jeg har været oppe hele dagen i dag - endda en tur i Føtex er det blevet til!
Det er koldt udenfor.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Godt at høre at du er ved at være på højkant igen.Og spændende med din nye have.
Og godt at dir foredrag gik så godt at folk vender tilbage.
Fint som du har pyntet op i haven og indenfor.
Jeg blev inspireret af dig til at vise de stedsegrønne planter i mit nye indlæg........og en flot pelargonie blev det også til.
Godaften Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Mange tak skal du have. Herligt at jeg kan inspirere dig:) Du er i hvert fald ofte en inspiration for mig!