mandag den 11. juni 2012

Plantekombinationer, der gør mig glad!

Nogle af dem, jeg plantede i efteråret, er nu i blomst.

Når jeg går rundt i haven, så kan jeg ikke lade være med at tænke over, om blomsterne klæder hinanden. Jeg synes, det er en god oplevelse, hvis man ser, at de gør det og her er lidt billeder fra mine bede, som gjorde mig glad, da jeg gik en runde:


Til venstre: Duftpelargonie. Til højre: Blå salvie. (De er plantet i det blå og lilla krukkebed)


Purpurfarvet haveknopurt og lyserød natviol.


Hvid natviol og hvid jakobsstige. Det blæser, så det var lidt svært at fange dem i stilstand!


Røde roser og tæppepileurt Darjeeling Red som bunddække.


Lyserød storkenæb under hækken.

6 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejlige billeder.Er vild med dine natvioler.Har hørt at de dufter så skønt.Dem må jeg have til næste år.Knus Jette
PS.rigtig flotte krukker i dit forrige indlæg.

Høneballehaven sagde ...

Det ser godt ud det hele Birgitte, du har helt ret i, at planter klæder hinanden.

Bente sagde ...

Det ser godt ud det makkerpar du har på det øverste billede!
Så blev jeg glad, da jeg så at »mine« små pelargonie-børn lever endnu - og får en fin behandling! Jeg har kun en af dine børn tilbage, men jeg passer på den!

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Ja natviolerne dufter rigtig godt!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.

Hej Bente. Også tusind tak til dig. Ja, alle dine stiklinger har det fint og jeg synes, det er blevet så godt, at jeg har sat dem ud i krukkebedet. Jeg har stadig to, der står herinde - den ene er tomentosum og den er jeg meget øm over, så jeg tror slet ikke, jeg vil have den ud! Ærgeligt, at du kun har et af mine børn tilbage. En anden gang må jeg sende uden jord!

Lena Hansen sagde ...

Hej Birgitte
Så fik jeg lige læst lidt op igen.. :)'' Dejlige blomsterbilleder du viser. Ser rigtig hyggeligt ud. Og det bliver da bare SÅ godt jeres orangeri... Må jeg forsigtig spørge til, hvor meget jeg skal spare op til sådan et ?? Bare ca. ?? :))
KH Lena

Birgitte sagde ...

Hej Lena. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Jeg kan hilse og sige, at du skal spare temmeligt meget op. Jeg har sparet op i flere år for at få råd - også for at få råd til lige netop det, jeg helst ville have, både hvad angår materialer og tegninger. Det kan sikkert gøres meget billigere end vores, hvis man selv har hænderne skruet rigtigt på og måske også selv står for byggeriet. Vi har valgt at lade håndværkerfirmaet stå for det hele. Det er i øvrigt Poul Mortensen aps i Aalborg, vi har valgt.