torsdag den 7. juni 2012

Det blå og lilla krukkebed

Nu har jeg plantet mine indkøb!


Der er mange forskellige planter i dette krukkebed; To krukker med blå lavendler, to krukker med duftpelargonier, en krukke med blå marguritter, to krukker med lilla dahlier, en zinkkande med lilla hængepetunea, en krukke med blå salvie og en zinkbalje med mørkløvet heuchera. Og i hver ende to krukker med stativer og mørkelilla lathyrus.


Jeg håber, det vokser godt til, så krukkerne bliver lidt mindre synlige. Heucheraen er jeg ikke helt sikker på får lov at blive stående, da jeg ikke rigtig kan bestemme mig for, om det mørke løv passer til blåt og lilla. Jeg må indrømme, at jeg nok bedre kan lide en kombination med gult løv, ligesom Claus Dalby gør.


Hvis det kan lade sig gøre, vil jeg prøve at tage frø fra hængepetunaen og se om jeg kan få planter af den til næste år. Den blå salvie vil jeg også tage frø fra. Og selvfølgelig lathyrus, som allerede i år er fra høst i egen have sidste år.
Jeg blev rigtig tilfreds med den lille zinkbalje, jeg gravede frem af dybet, da vi gravede ud til sokkel, og som nu er tilplantet med blå lavendel:


De blå marguritter er jeg også rigtig glad for. Jeg så dem også til Blomsterfestivalen og det var dér jeg fandt ud af, at det var marguritter.


Jeg købte også en duftpelargonie Torento, som dufter af coca cola, den har nogle yndige blomster:Jeg tror, jeg vil supplere med nogle flere duftpelargonier, som jeg har inde og som trænger til at blive plantet ud. Jeg tror, det kunne være "sødt" hvis de stod lidt foran i bedet.

2 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det ser fint ud med krukkerne, synes jeg. Der er lidt, der skal vandes :o) Den blå er det en Margurit? Jeg tror jeg købte en magen til i Netto forleden dag.

Heidi sagde ...

Smukt krukkebed med skønne farver, den blå er en Felicia Amelloides ;o)