onsdag den 6. juni 2012

Bonderosebedet med lægekvasurt og kongeliljer

Det har hjulpet på bedet efter gødning, varme og regn.


Bonderoserne blomstrer lige nu og lægekvasurten er på vej. De to overlapper hinanden og jeg synes, det er en fin kombination.


Bedet er ca. 2-3 meter langt og godt og vel en halv meter bredt. Hveranden plante er bonderose og hveranden er lægekvasurt (3 bonderoser og 2 lægekvasurt) De er efterhånden ved at fylde bedet ud, så der ikke er meget bar jord tilbage.
Da jeg også gerne vil have blomster i foråret, har jeg i efteråret sat pinseliljeløg og tulipanløg. De er afblomstret nu og ser noget kedelige ud, så derfor har jeg slået knude på dem, så de bliver mindre synlige.


I bedet plantede jeg i marts måned 8 kongeliljer, hvoraf de 7 er kommet op. Jeg forestiller mig, at de vokser op over bonderosernes og lægekvasurtens grønne løv som majestæter i bedet.


Det var i hvert fald, hvad jeg havde forventet, men jeg synes ikke, kongeliljerne er blevet så høje endnu - det kommer måske? Men denne ene har allerede blomsterknopper og derfor er jeg blevet helt i tvivl om, om det nu også er kongeliljer. Jeg har ikke særlig stor kendskab til liljer, men måske skal de bare vokse til i bedet. Jeg glæder mig i hvert fald til duften!
Og til næste år vil jeg prøve at formere dem.

Til sidst vil jeg gerne vise en bonderoseblomst på tæt hold.


Lige når de er sprunget ud, er de meget mere røde. I slutningen af blomstringen bliver de nærmest hvide eller en meget svag rosa.

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Smuk bonderoser, og bedet er rigtig fint. Liljen er godt nok lidt lav, men det ligner godt nok en kongelilje, du kan roligt glæde dig til duften :o)

Rose sagde ...

Kongeliljen ser meget flot ud. Jeg kendte den ikke.
Jeg synes du er er rigtig smart, når du har fundet på at slå knude på tulipanerne! Den ide vil jeg ta til mig :-))

Helena sagde ...

Vilken härlig färg pionen har.Fräsch :-)
KRAM från mig!

Fru Friis sagde ...

Sikke langt dine kvæsurt er, mine har kun frodige, grønne blade... hmmm...
Men skønne er de sammen med bonderoserne :o)

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Jeg tror det er en fin sammensætning, og ja, hvor er det uskønt med de halvvisne tulipaner og narcisser (plus den million visne blå drenge, jeg har)- men de skal jo have deres tid og så er det godt med små fif.

Fra frø til blomst sagde ...

Det var en meget smuk bonderose. Mine kvæsurt har endnu også kun blade.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din søde kommentar. OK nu er jeg sikker på, at det er de rigtige liljer, tak for det.

Hej Haverose. Tusind tak for din kommentar og jeg er glad for, at du kan bruge idéerne. Det er nu ikke min egen, jeg har selv snuppet den et andet sted fra!

Hej Helena. Tusind tak for din søde kommentar!

Hej Fru Friis. Tusind tak for din kommentar og jeg er glad for, at du kan lide kombinationen.

Hej Sussi. Tusind tak for din kommentar og jeg er glad for, at jeg kan dele med mig af gode idéer!

Hej Gitte. Tusind tak for din kommentar. Tænk at jeg kan være foran med en plante heroppe nordpå. Det er vist første gang, det er sket!