søndag den 9. oktober 2016

Workshop i eftermiddag.

En hyggelig eftermiddag i orangeriet.
Workshoppen i eftermiddag var om såning, stiklingeformering og deling af stauder. Det var nogle søde engagerede deltagere og vi fik lavet en del.


Her er de i gang med at så. Der var dejligt varmt i orangeriet med brændeovnen tændt. Undervejs fik vi hjemmebag og kaffe og te.


Efter såningen, som bestod af 10 forskellige staudefrø i 10 potter, skulle der stiklingeformeres. Og til sidst skulle deltagerne dele stauder, som var hentet hos Staudemarken De delte stauder blev til ni planter til hver deltager. Stiklingerne var 5 forskellige stauder til hver med flere i hver potte.

Efter en lille demonstration i såning og stiklingeformeringen gik de i gang på egen hånd og nu håber jeg virkelig, at der kommer maks. ud af det.

Tak til alle deltagerne for en rigtig hyggelig dag.

7 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Først vil jeg lige sige at det lyder spændende med havearkitektens ideer for din have.
Og det ser da ud til at i havde en rigtig hyggelig og spændende dag i dit dejlige orangeri.
Her fik jeg ikke lavet så meget da det har småregnet det meste af dagen.Men viser lidt planter fra min have som jeg skal lave kranse af.
Rigtig god aften Knus Jette

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte.
Det lyder så spændende med den nye plan for haven. Det glæder jeg mig til at se.
Dine elever ser meget optaget ud og med din vejledning og ekspertise så har de helt sikkert lært en masse og fået noget med hjem de kan bruge. Synd du bor så langt væk, jeg kunne have godt af at komme på sådan et kursus. Men heldigvis så lærer jeg hvergang jeg ser dig :o) og det er jeg meget taknemmelig for.
Knus fra Linda

Frk. Anemone sagde ...

Det ser meget struktureret ud og jeg er sikker på at dine kursister syntes at det var meget givende og hyggeligt at tilbringe nogle timer i dit selskab og i orangeriet.

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Skønt du har fået gang i mange tiltag, det er da fantastisk. Jeg skal også til at ligge planer for næste år, om haven skal åbnes op igen og hvis den skal - hvormange gange? Det er så spændende!
Hvem ved måske vi kan lave et samarbejde en dag, når nu haverne ligger så tæt på hinanden.

Mange tanker Maria

marie sagde ...

Det ser hyggeligt ud. Var det pelargonier, I tog stiklinger af? Det er vel for sent på året til staudestiklinger.

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Skøn eftermiddag, nøj hvor gad jeg godt sådan noget:-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak skal I have. Det kunne være spændende, hvis såningerne og stiklingerne blev til en del - det håber jeg meget på, således at deltagerne får et godt udbytte!
Ja, det er lidt hektisk lige i øjeblikket. I eftermiddag var jeg ude at gøre klar til løglægning - både i krukker og bede. Jeg håber jeg når et par timer med det i morgen, når jeg kommer hjem.

Hej Maria. Jeg har tænkt det samme som dig, så vi kunne jo godt mødes over en kop kaffe, hvis det var. Det er så givende at man får lov til at dele sin interesse med andre og også dejligt, hvis man kan give noget fra sig, som andre får glæde af.

Linda: Du er selv ret skrap til mange ting og ved utrolig meget, så jeg tror, det går begge veje:)

Marie: Vi tog stiklinger af Sct.Hans urt, clematis og krysanthemum. Det kan man lige præcis godt nå nu.