torsdag den 27. oktober 2016

Iris i knop og flere grønne vægge.

Jeg har plantet tre grønne vægge i dag!
21 stolper blev det til i dag, nu har jeg i alt gravet 39 stolper ned og mangler "kun" 14. Det er en stor tilfredsstillelse at nå så meget. Anders knokler bag plankeværket. Vi vil gerne selv køre så meget som muligt væk for at spare penge.


Jeg opdagede lige knopper i mine iris. Gad vide hvad der lige sker med dem. Jeg håber da, de når at springe ud. Det var noget af en overraskelse.


Her ser man tre vægge. To forrest med en halv meter imellem og så en i midten bagved. De er også plantet 80 cm ned i jorden. De var spidse i den ene ende, så jeg har slået dem de sidste 10 cm ned med en muggert. De er nu 1,60 cm høje.


Roserne skal fjernes. Jeg har gravet den ene op for at komme til. Der er 5 roser (Brother Cadfael). Den, der er gravet op, skal om i østbedet ved orangeriet og skal have selskab af Geoff Hamilton og James Galway. De sidste 4 skal deles til to mindre bede. Der skal være tre vægge forrest og to bagest, men jeg kan ikke grave de sidste to ned, før jeg har fjernet nogle planter.


Lige nu har jeg fået den idé, at de lyserøde tæppepileurt, som bliver ca. 25 cm høje, skal plantes i bunden af disse vægge. De røde ukendte Austinroser, har jeg tænkt, skal placeres en og en ved hver ende af en væg. Og så skal der gro noget svagt voksende opad stolperne, måske nogle clematis, som ikke bliver kraftige.De skal nok være lyserøde. Jeg overvejer om jeg til næste år skal male to af væggene orange, men indtil videre er det kun en overvejelse. Inden jeg graver de sidste to vægge ned, skal jeg lave nye bede, hvor de eksisterende planter skal flyttes hen. Jeg har gravet en del Dianthus op, som jeg midlertidigt lige må plante i nogle potter for at opbevare dem. Selvom jeg var temmelig mør sidst på eftermiddagen, er jeg bare så ivrig efter at komme videre. Jeg synes simpelthen det er så sjovt!

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Dejligt at du hygger dig med dine projekter, det lyder til at være et stort arbejde. Jeg er spændt på at se det færdige resultat, men det varer nok lidt endnu. Knop i en iris på denne årstid, sker en gang imellem, men ikke ofte. Håber din når at blomstre.

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Det er fantastisk så mange kræfter du har.
Jeg tror det bliver rigtig flot når du er færdig. Hvor er det dejligt for dig, at Jeres naboer og genboer er med på dine idéer. Dine knækkede stauder skal nok komme igen, så længe det under jorden ikke er ødelagt.
Mange hilsner fra Eliane

marie sagde ...

Det ser allerede lovende ud. Du har tydeligvis ikke haft problemer med præcisionen. Roserne med de lange rødder må være de mest besværlige at flytte.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hold da helt op.Det ser bare så godt ud med dine stolber.Det bliver spændende at se når det begynder ay´t kravle noget op af dem.
Flittig det er du.........for sikket et arbejde.
Held og lykke med det hele Knus Jette

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hold nu op Birgitte, du går til den, det er da noget af et job du har givet dig i kast med der. Men med din iver og glæde så går det måske som en leg. Havefitnes, det kan man godt sige du laver.
Jeg har det som de andre at jeg er spændt på at se de færdige resultat, jeg kan da nok slet ikke kende din have når jeg kommer igen.
Knus fra Linda

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres opbakning. Det er jeg meget glad for. Ja, det er så sjovt at være igang. I weekenden har vi været i København, så da blev der ikke lavet noget. Men nu skal jeg igang igen!