fredag den 7. oktober 2016

Nye planer!

Nye idéer og gode tips og råd.
Grønne vægge, elipseformer og en skitse.
Igennem haveselskabet benyttede jeg mig af medlemstilbuddet om at få besøg af en havearkitekt. I vores region er det Knud Bundgaard fra Unikahaver, som man kan få besøg af. Det var et rigtig godt møde og vi havde 1,5 time.


Først gik vi rundt i 45 minutter og jeg blev rådgivet med grundliggende og kreativ opbygning og indretning. Mine egne idéer var slet ikke lige så mangfoldig. 


Jeg havde forestillet mig, at den største del af haven, skulle være flere rum med en græssti ned igennem det hele, men Knud Bundgaard foreslog, at græsplænen blev elipser ned igennem med små "græsbroer" der forbinder dem og så skulle der være bede rundt om. Det er jeg ret vild med. Så bliver der mange flere planter og også buske i haven og måske noget mere stedsegrønt.


Det giver mulighed for at gøre dette krukkebed bredere, hvor der lægges flere fliser ud i haven - så kan havemøblerne stå i midten med krukker rundt om.
I baggrunden ser man min klippede hængepil. Den, syntes han, var blevet grim, og gav mig et godt tip til hvordan jeg kan få det pæn igen. Så det vil jeg gøre.


Denne del af haven var forkert, fordi den ser meget lang ud. Jeg fik nogle rigtig gode idéer til, hvordan jeg kan ændre den oplevelse og få meget mere ud af stykket, blandt andet med grønne vægge.


Jeg er simpelthen så glad for den skitse han brugte de sidste 45 minutter på at lave. Jeg fik lidt gode råd til plantevalg, men ellers var det ikke noget, han syntes, var nødvendigt for det kunne jeg godt selv.
Han sagde der var to års arbejde i skitsen, så jeg går og tygger på, hvordan jeg skal gribe det an og hvor jeg skal begynde. Han sagde faktisk, at han var vild med min have. Det blev jeg da noget stolt over. Jeg tror dog godt, jeg kan blive færdig med de nye idéer, inden der er gået to år:) 

I eftermiddag har jeg været en tur i Staudemarken og hente planter til workshoppen på søndag. Jeg er virkelig tilfreds med de planter jeg fik med hjem og jeg tror, der er noget for enhver smag.

I aften har jeg bagt kage, for vi skal nemlig have kaffe og kage undervejs i workshoppen. Nu vil jeg i blogland, for dér har jeg ikke været i et stykke tid!
Haven er fin nu, men huset indvendig trænger virkelig til rengøring, det må lige vente nogle dage endnu, jeg skal jo også på arbejde og så har jeg været græsenke hele ugen - jeg kan hilse og sige, at jeg keder mig ikke:)

11 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Spændende med lidt nytænkning, det skal nok blive godt, jeg tror også, du bliver hurtigere færdig med det nye projekt. Jeg er spændt på at se det, især andensidste billede tænkte jeg over forleden, måtte kunne laves meget bedre, det ser ganske rigtig meget langt ud.
God arbejdslyst

www.AnettesFlora.com sagde ...

Hej Birgitte!
Jeg glæder mig til at følge med i din haves nye udvikling. Det lyder til at den bliver mere blid og med en rød tråd med elipseformerne, og det bliver helt fantastisk at sidde mellem alle krukkerne.
Det "lange kig" bliver helt sikkert også spændende. Det er tydeligt at mærke den fornyede energi og begejstring du har fået ud af det:-)))
Jeg har gennem mine gravearbejder med at anlægge have også overvejet at få nogle friske øjne på det hele, og det kunne være sjovt. Men i tiden er jeg ganske fornøjet og tilfreds-så måske engang i fremtiden, hvem ved...
Ha en skøn weekend:-)
Hilsner Anette

marie sagde ...

Det er så fedt, at du kan bruge konsulentens ideer, det er jo ikke en selvfølge. Når græsset får den udformning, kan det være, at græsset også nogle steder bliver til former, der gør sig bemærket i stedet for kun at føre én rundt i haven. Jeg tænker i baner af, hvad der er figur, og hvad der er grund.

Vivi sagde ...

Det er godt, du er så begejstret for havearkitektens besøg. Det bliver spændende at følge de forandringer af haven du nu står overfor :-)

Kan godt forstå det glæder dig, at få ros af en professionel havearkitekt. Det betyder da, at det ikke er helt tosset, det du selv har designet og anlagt :-)

Frk. Anemone sagde ...

Dejligt med konstruktive ideer, ellipse former og begrænsning af lange flader, det er jeg spændt på. Godt at du kunne bruge hans ideer, og tillykke med at han roste din have så meget. Det er helt fortjent :)

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Hvor er det dejligt at du har fået så mange nye idéer du kan bruge. Dejligt at arkitekten roste din have og at I kunne arbejde sammen.
Det lyder hyggeligt med små terrasser med møbler og krukker på, og spændende med elipseformede bede. Jeg glæder mig virkelig til at følge udviklingen de næste to år.
Mange hilsner fra Eliane

Anne Vestergaard Jørgensen sagde ...

Hej Birgitte, det lyder så godt de ideer du fik af Knud. Måske man skulle gå den vej. Min have kunne også godt bruge en form for plan. Smukke billeder

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak skal I have. Ja det var en positiv og inspirerende oplevelse at få kigget på haven af en havearkitekt. Det kan jeg godt anbefale. Jeg synes også idéerne er gode og jeg har faktisk lyst til at føre dem allesammen ud i livet:). Jeg har ferie om 1,5 uge og så går jeg nok igang!

Holsthave sagde ...

Hej
Dejlig have du har men spændende med nye planer.
tak for besøget i sommer.
Her er blevet plantet nye spændende træer fra Lønbæk planteskole,
Mange hilsner fra Alice Holst

Birgitte sagde ...

Hej Alice. Velkommen her, det var hyggeligt at læse din kommentar. Selv tak for et godt besøg - jeg synes, det var helt fantastisk at se din have.

Fru Friis sagde ...

Wouw.... så fandt jeg forklaringen på arkitekt og plantevægge... altså bortset fra jeg stadig ikke forstår hvordan plantevæggene skal laves, men det er jeg sikker på du viser. Jeg har også kigget på tilbuddet med havearkitekten, og når nu jeg læser dit indlæg, bliver jeg endnu mere tændt. Netop det at få uvildige og professionelle øjne på det man går og tumler med året rundt.Jeg må vist lige lidt i tænkeboks omkring det. Tak for et spændende indlæg, jeg vil følge med og afvente plantevægge. ;o)