Plantekombinationer

I 2012 når sæsonen kommer igang udenfor, glæder jeg mig meget til at tage billeder, især fra mine staudebede, hvor jeg har plantet ret meget i efteråret og der er mange fine kombinationer, som jeg glæder mig til at vise. Men allerede i foråret begynder jeg med alle løgvæksterne både i bedene og i krukker.

Citron-,cremegule og hvide dahlier i krukker


Jeg har alle navnene på dahlierne ude i afdeling C. De kommer på senere!
Pink og purpurfarvet krukkebed


Den purpurfarvede chokoladeblomst sammen med dahlierne Tutti Frutti og Pretty in Pink.Pink og purpurfarvet er en farvekombination, som er spændende og med "slag" i efter min mening.


Det lilla og blå krukkebed
De lilla planter er allesammen duftpelargonier, jeg har fået som stiklinger og som jeg har ladet vokse de sidste 2-3 sæsoner uden at klippe i dem. Nu står de i afdeling C og er vel ca. 50-60 cm høje. Til foråret må jeg se, om de skal klippes hvis de er blevet for ranglede, men de skyder hurtigt igen til samme størrelse. Desværre har jeg ikke sortsnavnene på duftpelargonierne undtagen den ene, som er Dr. Vesterlund.


Det blå i bedet, er den blå lavendel og den blå spanske margurit.
Krukkebedet dannede ramme omkring drivhuset og her trivedes planterne godt i fuld sol og nogenlunde læ.I den store lerpotte er der den blå syrisk rose og bagest en blå klokkeranke. I den lille lerpotte forrest vokser Dr.Vesterlund, som bare var en lille stikling, jeg klippede af og satte ned i potten. I løbet af ca. halvanden måneds tid, var den vokset til denne størrelse. Den lidt visne blomst i den mørkeblå krukke var en sået lupin, men den trivedes ikke rigtig dér og gik ud til sidst!


Roserne Heritage og Brother Cadfael med jernurtHer er det rosen Heritage og jernurt, som jeg har taget både frø og stiklinger fra til næste sæson.