søndag den 16. oktober 2016

En weekend i haven.

Tømning af krukker og løglægning.
Nu har jeg tømt ca. 50 krukker. De 30 tømte jeg i går og alle vidunderblomstknolde og dahliaknolde blev taget op og rengjort. Nu er de lagt til overvintring i trækasser i udhuset. Jeg mangler stadig de gule dahliaer.


Anders er fotograf og jeg har 5 trøjer på for at holde varmen, så jeg ligner en hel bjørn:)
I dag har jeg lagt ca. 2-300 tulipan- og narcisløg ud i bedene og i år har jeg fået mig det rigtige redskab, nemlig en løglægger. Det gik over stok og sten og jeg var færdig i løbet af godt og vel et par timer.

Senere på dagen gik jeg i gang med at lægge løg i krukker. Disse løg har jeg købt ved
Blomsterverden.dk Der var godt og vel 200 tulipanløg og nu er 22 krukker sat til overvintring i både drivhus og udhus.
Jeg er godt nok nået øm i ryg og skulder og håber en god nats søvn vil gøre underværker.:)De løg, jeg har lagt ud i bedene, er genbrugsløg fra krukkerne i foråret. Jeg ved godt, at ikke alle løg bliver til noget, når de har blomstret én gang, men erfaringen siger mig, at de fleste kommer op. Der var da også hvide spirer på løgene. Når jeg tager løgene op af krukkerne efter forårsblomstringen, kan jeg simpelthen ikke nænne at smide dem ud, men tager dem op og opbevarer dem tørt i udhuset hele sommeren, indtil jeg planter dem ud i bedene her i efteråret. På den måde har jeg efterhånden fået en hel del tulipaner i haven. Det er så dejligt at se frem til, når foråret nærmer sig.

Når jeg lægger dem i krukker, fylder jeg krukken halvt op med jord, lægger løgene og vander. Til sidst fylder jeg jord op til kanten og så får de ikke mere vand hele vinteren, men først når jeg sætter dem frem i foråret.


Jeg sidder på en One-leg taburat, som kan vippes i alle retninger. Den er jeg meget glad for!

Hvis ikke, jeg er alt for øm i musklerne i morgen, er det planen at tømme de sidste krukker, når jeg kommer hjem fra arbejde og så mangler jeg ikke ret meget oprydning inden vinteren. Om en uge har jeg efterårsferie og så går jeg i gang med min nye haveplan!

Nu vil jeg forberede foredrag!
Rigtig god søndag aften.

11 kommentarer:

Jette sagde ...

hej Birgitte.Hold da helt op en arbejdsweekend du har haft.........du er altid så flittig.Kan godt forstå at din skuldre værker.
Men det bliver jo et fantastisk syn til foråret med alle de tulipaner.
Vil da lige sige at jeg viser en lille collage af mine pelargonier fra min udestue.
Og jeg har slet ikke fået lagt nogle løg endnu............men skal nok nå det.Og har også en hel del løg fra sidste år der har ligget og tørret .
Godt at du snart har lidt ferie.
Godaften Knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

He-he, 5 trøjer... Ja, men det var også koldt og blæsende i går. Dine erfaringer med løg i krukker ligner mine, jeg gør nøjagtig det samme, men vander ikke når løgene er lagt for jorden var fugtig. Krukkerne bliver stillet ind under tagdække elle i carport indtil det bliver forår. Jeg glæder mig til at se en masse billeder af alle dine forårskrukker.
God efterårsferie :)

Linda Borg sagde ...

Hej Birgitte
Du er godt nok sej! At der så skulle fem trøjer til at holde varmen, undrer ikke, så koldt det var - skrællingen her kom hurtigt ind :) Jeg har aldrig prøvet med løg i krukker, men får meget lyst til det efter at have set dit indlæg. Har også forkøbt mig i år og har en ide om, at det måske går lidt hurtigere at proppe nogle af dem i krukker :)
Det bliver spændende med din nye haveplan - glæder mig til at se mere :)
God ferie!

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Nu har jeg jo ikke mange krukker, men jeg har læst om din erfaring hvert år og er ikke i tvivl om, at det virker godt, så hvorfor lave om på det. Nogle tulipaner kommer jo heldigvis også igen. Jeg ville have valgt færre trøjer og en vindtæt jakke i stedet, så kan man bedre bevæge sig :)

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Hvor er du flittig og meget effektiv. Du når fantastisk meget.
Hvor gør du af alt det jord fra de gamle krukker? Jeg synes vi kører i fast rutefart mellem genbrugsstationen og Bilka.
Hav en dejlig ny uge.
Mange hilsner fra Eliane

Tim Skovrup sagde ...

flot arbejdsindsats :) :) jeg fik også brugt lidt timer i haven i weekenden :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak skal I have. Jeg kan heldigvis godt holde varmen. Jeg ønsker mig en vinterjakke til haven i julegave, jeg har nemlig ikke en, der er varm.
Eliane: Jeg kører al det gamle jord ned på marken for enden af vejen, hvor vi er nogle naboer, der har lavet en stor kompostbunke. Nogle år har jeg genbrugt jorden til at lægge i bunden af løgkrukkerne, men i år havde jeg nyt jord i overskud, så valgte jeg at bruge det i stedet.
Jeg håber, det bliver et flot flor til foråret:)

sborgesen sagde ...

Hvordan renser du dine dahlia og sikre at de ikke er for fugtige, når du lægger dem til opbevaring? Sidste år rådnede alle min desværre :-(

Birgitte sagde ...

Hej sborgesen. Tak for din kommentar. Jeg tager dem op af krukkerne, mens jorden er tør, så er de nemmere at børste rene for jord. Jeg lægger dem i trækasser, som er med mellemrum mellem brædderne i kassens væg. Jeg lægger dem også lidt adskilte, så de har god plads i kassen. På den måde er der luft omkring og de holder sig tørre.
Jeg har læst nogle steder, at man også kan lægge dem på avispapir i bryggerset eller gangen den første uges tid, så tørrer de dér, inden man sætter dem til opbevaring i garage eller udhus. Håber, mit svar er til hjælp.

Maribel sagde ...

Det var en hel del krukor med lökar, skall bli fint att se dem i vår.
Ha en fin helg /Marika

Birgitte sagde ...

Hej Marika. Mange tak. I lige måde.