torsdag den 12. juli 2012

Opstart med planter i orangeriet

Her er hvad jeg er startet ud med:
Mine pelargonier fylder ikke meget, men der skal nok komme flere til henad vejen.


Emma, som er en tulipanblomstrende pelargonie i lyserød. Jeg har fundet min mormors gamle bord frem, som hermed er blevet til en blomsterpediestal.


Firefox Scarlet som er en stjernepelargonie.


Dolly Varden, som er en trefarvet brogetblade pelargonie.

Ukendt med viollignende blomster
Crocodille
Deacon Corell


Sommerrose Tina, rosenknoppelargonie.


Solo, som har en meget mørk rød farve.


Scarlagen, rød stjernepelargonie.


Vectis Volcano, æggeskal pelargonie, som jeg skal klippe ned og lave stiklinger af.


Dr. Vesterlund, duftpelargonie med citrusduft, har jeg plantet i min morfars krukke. Jeg tror, den bliver fin, når den vokser til og der kommer lilla blomster i den. Dugen, som ligger på bordet, er et stykke håndarbejde, som min mor har lavet og som jeg har arvet efter hende.


Fra venstre: Duftpelargonier, Tomentosum, Charity og P. Grandiflorum.

Jeg har fået indviet mit nye plantebord og er i fuld gang med at lave stiklinger. Jeg har stadig tre moderplanter, en Westdale Apple Blossom, og to zonalepelargonier, jeg har fået af min mormor. De har ikke noget navn, men her hos mig hedder de "mormorpelargonier"!


Dette er hvad det foreløbigt er blevet til med stiklinger.
Jeg har ønsket mig et citrontræ, et appelsintræ og et ferskentræ af min familie, som kommer på lørdag, så nu må jeg se, om jeg overhovedet får noget af dem! Jeg har også ønsket mig krydderurter, som i første omgang skal stå ude og senere skal tages ind! Derudover så kunne jeg godt tænke mig en clematis, som jeg har set på Frøken Solhats blog og hos Hanne i Haven, den er cremegul og skal overvintre frostfrit. Den lød meget spændende. Jeg har noteret navnet et eller andet sted. Udenfor har jeg ca. 10-15 pelargonier mere, men de kommer først ind til efteråret.
Jeg mener også, at man kan så digitalis nu og sætte dem ud senere på året og så skulle de komme i blomst til næste år. Mon det er korrekt? Hvis det er, så vil jeg forsøge mig med det.


7 kommentarer:

Bente sagde ...

Der skal nok blive fyldt op med skønne planter ....... og jeg kan se P. Tomentosum er vokset pænt til nu. Bare vent til den virkelig tager fat!

Høneballehaven sagde ...

Hold da op du har styr på pelargonierne, en masse fine du har, og du kan alle navnene. Fælles interesse for dig og Bente :o)

Frk. Anemone sagde ...

Så fik vi set lidt til din passion :)Sikke mange pelargonier du har og styr på navne og alting. Sådan er det vist med ting man brænder rigtigt meget for. Det bliver meget flot når de kommer i blomst allesammen.

Spændende hvad du så får af familien i weekenden :) Clematissen du ønsker dig, var det ikke den, der hedder Pixie?

Ulla

Helle sagde ...

Skønt som "indflytterne" i væksthuset for rummet til at leve, ikk´.
Jeg har på Claus Dalbys blog set/læst at han planter Digitalis ud i efteråret - så mon ikke du skal så den nu, for kunne gøre det.
God weekend

Frøken Solhat sagde ...

Sødeste Birgitte........det ser jo bare helt fantastisk ud og hvor er det en fed fornemmelse at kunne flytte ind :0)

Det er alt for længe siden jeg har været på en ordentlig blogrundfart og der er sørme da sket ting og sager må jeg sige. Jeg er sikker på at dit orangeri bliver hvis det ikke allerede er familiens foretrukne rum......en investering I får glæde af i mange år.

Hjertlig tillykke med det smukke resultat - jeg glæder mig på dine vegne over at det nu er klar til at blive indtaget for alvor :0)

Knus Dorthe

Birgitte sagde ...

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Alle pelargonierne jeg fik af dig, stortrives og vokser godt. Jeg er så glad for dem!

Hej Libseth. Tusind tak for din kommentar. Planteskiltene hjælper mig for ellers bliver det for svært at huske dem allesammen!

Hej Ulla. Jo, den hedder pixie. Den vil jeg anskaffe mig. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Det var godt, at du skrev det med digitalis, for så har jeg husket rigtigt. Jeg må på frøindkøb!

Hej Dorthe. Tusind tak for din kommentar. Ja du kan tro, at orangeriet bliver brugt. Vi har haft gæster hver dag hele ugen og nyder at sidde derude,så gør det ikke så meget, at det regner stortset hele tiden!

Bente sagde ...

Hej Birgitte

Jeg kom forbi din blog forleden da ved et tilfælde - smuk og inspirende...

Ang. dræber sneglene gør er kæmpe indsats NU - alt hvad du kan, spred evt. en "bræmme" af gift indtil naboerne og "spær" for dem..

I vor have kan jeg i denne tid "klappe" mere end 1000 ihjel i døgnet, det er så klamt og ødelæggende for os alle - vi sov desværre i timen da det startede og vidste ikke at hver snegl formerer til 400-600...

God weekend
Bente