torsdag den 1. oktober 2015

Sølvlys, dahlier og første efterårsdag.

Hjemmeaften.
Jeg har været i København, til aftenskolemøde og til 60 års fødselsdag siden sidst. Nu slapper jeg af herhjemme og var lige ude med kameraet, da jeg kom hjem fra arbejde.Dahlierne er flotte endnu og der er mange knopper også. Nu siger kalenderen efterår og i sidste uge var der et par nætter med meget lave temperaturer. Derfor skal jeg nok snart have mine ude-pelargonier ind!

I mandags havde jeg tidligt fri og fik luget østbedet samt tømt et par krukker med nedvisnede sommerblomster. Bagefter plantede jeg dette fad til med myrte.Jeg fik klippet pæonerne ned i bedet og vandet de fleste krukker rundt omkring.James Galway er helt vild nu. Roserne er mørkere end ved første blomstring.Sølvlys er så flot nu.Klatre løvemund er ved at takke af og jeg skal plukke frøene ind.Den 13.oktober skal jeg holde foredrag i en biavlerforening og til foråret er jeg ved at lave en aftale med et haveselskab om et foredrag samt en havevandring i min have næste sommer.Til foredragene i aftenskolen er der stadig ledige pladser, som jeg håber, bliver fyldt op. Man kan se mere på Fokus Folkeoplysnings hjemmeside her hvor man også kan tilmelde sig. Så hermed en opfordring til at komme ud og få en hyggelig aften! Der er mulighed for at købe planter og frø og man får en gave.Den mørke indianermynte kan endnu. Her er den sammen med en duftpelargonie.Tæppepileurt Darjeeling Red står faktisk med flotte farver hele året rundt. Den bliver lidt mere gylden senere i efteråret.Nøkketunge og gul myntebusk.

For et stykke tid siden blev jeg noget overrasket over, at min blog er med på en liste blandt 49 andre haveblogs om en "Green award". Det blev jeg meget glad for. Nederst på bloggen kan man se en badge. Ved at klikke på den, kan man læse mere om, hvorfor min blog er med på listen. 
Nu har jeg ingen planer resten af ugen, så jeg håber på godt vejr i haven!

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det ser flot ud, især din tæppepileurt lagde jeg mærke til, flot med så mange samlet. Den første dahlia du viser er rigtig smuk.
Ja og tillykke med awarden.

Unknown sagde ...

Kære Birgitte
Du må huske at komme forbi mig, næste gang du er i København, hvis der er tid. :-)
Det ser flot ud med det nye fad du har plantet i, formen ser rigtig flot ud.
Sølvlys er skøn, jeg opdagede i år da jeg for første gang havde blomst i, den dufter jo helt vidunderligt!
Skønt rosenflor du stadig har. Tillykke med prisen. kh Tina

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Først stort tillykke med den fine pris.............den er fortjent.
Og dejligt at vi stadig har de smukke dahlia at glæde os over.
Flot sølvlys du har.
Og hvorfor klipper du dine pæoner ned nu?
Kan se du også pynter din bænk med efterårsting.............jeg viser også min lille bænk med bla. pyntegræskar.
God weekend knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Det er altid så godt, når du bliver inspireret hos os andre. Måske kan du få plads til tæppepileurt? Men det er jo ikke sikkert, den passer i dine bede.

Hej Tina. Tak for invitationen. Det vil jeg huske. Vi kommer ofte til København,da hele min svigerfamilie bor derovre.

Hej Jette. Jeg har klippet mine pæoner ned nu, da jeg mener at have lært, at det skal man gøre, når de begynder at visne ned! Jeg håber, det er rigtigt.
Ja, det er dejligt at vi her i oktober stadig har farver i haven.

Tak alle tre for jeres tillykke-ønskninger for min award. Det er jeg glad for.