mandag den 5. oktober 2015

Farver må der til.

Sygdom og bagefter med alt!
De sidste fire dage har jeg været forkølet og måtte blive indendøre i alt det gode vejr, der var i weekenden. I dag var jeg en tur rundt i haven og tog nogle billeder af de forskellige farver, inden kameraet løb tør for strøm. Ja, det går ikke lige efter planen!


Hostaerne i truget er ved at visne ned. Det er noget tidligere end alle mine andre hostaer. Heuchera'erne står fint og det gør de hele vinteren også!


Der er ved at være lidt forfald rundt omkring i haven. Her er det gul solhat, som jeg har i en zinkspand.


Sort-blå staudesalvie, som jeg plantede ud i krukker som små stiklinger. Jeg kan så godt lide farven. Den er desværre ikke hårdfør, men man kan tage frø.:)


Purpur dahlia. De fleste af mine dahlier står stadig med mange blomster, men løvet er ikke så pænt længere.


De stiklingeformerede roser er vokset godt. De skal pottes op. Heldigvis har jeg ferie i uge 43, så skal der ske en masse både ude og inde. Der er mange krukker, der skal tømmes og mange planter skal sættes ind i orangeriet. Jeg glæder mig i det hele taget til bare at holde fri!


Valmuefrø fra de store pom pom valmuer. De skal ud i flere bede til næste år. Jeg plejer at strø frø ud i november/december, så blomstrer de sidst i foråret og i forsommeren.
I aften skal jeg lave flere frøposer og har samlet flere forskellige frø ind. Der er dog stadig en del derude, jeg godt lige vil samle ind, blandt andet en mørkerød kvan, som jeg vil så her i efteråret i orangeriet. I dag var første dag hvor jeg var nogenlunde over min forkølelse, så nu går det da heldigvis fremad.

5 kommentarer:

marie sagde ...

Ærgerligt med den forkølelse. Jeg tror desværre også, jeg har en under opsejling. Black and blue salvien er også en af mine favoritter. Sidste år efterlod jeg noget af den ude på et beskyttet sted, og det overlevede, men har ikke blomstret endnu.

Høneballehaven sagde ...

Jeg er imponeret over dine rosenstiklinger, hvor er de flotte. Salvien er vel nok fin, ærgerligt at den ikke kan overvintre.
God bedring med forkølelsen.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Håber du er ved at ære ovenpå igen.
Her er jeg også godt i gang med at samle frø ind.
Flotte rosenstiklinger du viser...........klipper du bare en bid af og stikker i jorden?
Smuk dahlia du viser..........det gør jeg også,samt oversigtsbilleder.
Dejligt at der stadig er noget at glæde sig over i haven.
Mine alunrod som jeg har i bedene er blevet rigtig store og flotte.
Rigtig god bedring knus Jette

Frk. Anemone sagde ...

Håber der kommer nogle fine efterårsdage til dig også, når nu du måtte holde sengen i weekenden. Jeg tilslutter mig koret omkring rosenstiklingerne, det er flot arbejde :)
Heuchera kan vi slet ikke undvære, de er smukke på alle årstider.
God bedring.

Birgitte sagde ...

Hej alle fire. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja, min forkølelse har varet hele ugen, men jeg har dog ikke haft feber eller hoste om natten og jeg har også været på arbejde. Nu er det vist ved at være slut:).
Ja, jeg har klippet et topskud på ca. 10 cm, som jeg satte i en lille potte med så- og priklejord. Jeg satte en plastikpose over og klippede et par huller. Det var for, at de skal have 100% fugtighed for at slå rod. Efter ca. 3-4 uger havde de slået rod og jeg tog posen af. Derefter stod de i orangeriet i de små potter hele vinteren. I forsommeren pottede jeg dem op og så fik de næringsrig jord også. Det var godt for dem. Nu skal de pottes yderligere op og stilles beskyttet udenfor i vinter.
Det har været et frygtelig vejr hele ugen, først i dag har vinden lagt sig nogenlunde, så jeg håber på bedre vejr i weekenden!