onsdag den 14. oktober 2015

Oktober billeder

I dag har solen skinnet næsten hele dagen.
Jeg tog oversigtsbilleder i dag, da jeg kom hjem, inden solen gik ned. Nu er der kun to arbejdsdage tilbage, så har jeg en uges ferie - jeg glæder mig helt vildt!


Den sidste uges tid har jeg været i gang med at tømme krukker og klippet nogle af dahlierne ned. De var blevet så grimme i løvet, så selvom der var en del blomster, så fik de altså med saksen. I næste uge skal knoldene op. Østbedet her ved orangeriet er gjort efterårsklar.


Zinkkrukken med purpur vingetobak skal også tømmes. Jeg har ventet med det for at samle frø ind først, men nu er den ved at være færdig.


I weekenden har jeg besluttet mig for at sætte havemøblerne ind og også trækvognen. Så skal det pakkes væk til næste år. Hjortetrøsten står med blomster endnu. Den er jeg så glad for.


Jeg begynder at kunne forestille mig de to firkanter med taks, når de bliver klippet helt kvadratiske. De er 1 meter x 1 meter og skal også være en meter høj. Jeg tror, det bliver flot:)


Den uægte jasmin har opført sig ligesom den skulle, siden den blev klippet ned sidste år. Den er tæt og harsat nye skud på alle de afklippede grene. Jeg håber, den blomstrer til næste år. Den har ikke blomstret i år efter nedskæringen.


Hele haven er lidt i forfald og hver dag lægger der sig flere og flere blade på græsset. Jeg tror, det er noget senere i år at de løvfældende træer smider bladene, men jeg er ikke helt sikker? Det store krukkebed ser noget trist ud nu. Jeg har da også tømt en del krukker i det bed.


Her ser man tydeligt forfaldet.


Tæppepileurten hænger med endnu - de står nu sådan hele året, men selve blomsten bliver mere brunlig. Hvis der kommer en del frost, så lægger de sig ned og kommer til at se visne ud. Men de skyder troligt i det tidlige forår.


Her ud mod vejen er der gang i planterne endnu. Der er knopper i mine krysanthemum, - mon de når at springe ud? Det håber jeg, for de er ret flotte i farverne.
Selvom solen skinnede i dag, så var det koldt. I aften slapper jeg af, men i de næste 5 dage skal jeg nå virkelig meget inden de næste foredragsgæster kommer på tirsdag.

3 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! her har vejret været både koldt og vådt.
Så i øjeblikket bruger jeg min tid i udestuen til at lave kranse............viser en i mit indlæg.
Kan godt se at der er et stort arbejde før du er klar til vinteren.
Jeg har heller ikke taget mine dahlia ind endnu.Og mangler også at lægge en del nye løg.
Godt at du snart har ferie.......så skal du nok nå det hele.
God aften Knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Selv forfaldet kan være smukt, det ser da fint ud endnu, vi må glæde os til næste år, når det hele går i gang igen.
Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til ferien.

Birgitte sagde ...

Hej Jette og Lisbeth. Ja, nu har jeg ferie og er allerede i fuld gang både i haven og i orangeriet. Jeg håber, jeg får lavet rigtig meget i weekenden. Det er en rigtig god fornemmelse at vide, jeg har en hel uge, hvor jeg kan gøre lige præcis de ting, jeg har lyst til!