mandag den 17. september 2012

Nærbilleder

Jeg synes, min have er frodig!!
Man må vel godt være lidt høj i hatten, når der er så mange blomster i haven. Her kommer nogle billeder:


Gule dahlier. Jeg har næsten fået udryddet bladlusene, som de var ret angrebet af. I går så jeg, at flere musvitter var i haven og det er rigtig godt, for de spiser bladlus.

En anden dahlia i samme bed
Jeg har vasket planternes stængler med sæbevand og en stofhandske, som jeg gnubbede stænglerne med med sæbevand på. Jeg har gjort det et par gange i løbet af sommeren og jeg tror faktisk, det har været ret effektivt.

En tredje i samme krukkebed

En fjerde

En femte - der er i alt 8 forskellige i det samme krukkebed.

Solsikker i samme bed.
Lathyrus Flagship, som er begyndt at sætte ærtebælger

En mini-dahlia i det lilla og blå krukkebed.

Chokoladeblomst, hvor jeg har overvintret knolden. Der er en del knopper i den, som man desværre ikke kan se her.


Stedmoderblomst, som jeg har fået af Jette fra Mit lille Gods, da vi var på Samså. Den har blomstret hele sommeren og været så flot i farverne. Jeg håber, den bliver ved længe endnu.


Solhatte i massevis. Dem er der rigtig mange af i år.

Sølvlys, som dufter rigtig godt!


Rosen Gemma, som jeg har to af i mit trekantede staudebed. Det er som om, at det først er her i september de har fået ordentlig fat. Måske bliver de lidt overdøvet af stauderne!

I løbet af ugen, skal jeg have udvidet mit bærbed til det dobbelte og der skal plantes jordbærplanter i. Jordbærplanterne har jeg fået lov til at cykle hjem og hente i min kollegas have. Hendes jordbærplanter har fået så mange stiklinger og jeg må få alle dem jeg kan bruge.

11 kommentarer:

Pia sagde ...

Der findes nu ikke noget som Dahlia :) Man kan ikke blive andet end i godt humør, med alle de pragtfulde farver. Dine gule er rigtig rigtig flotte. Har aldrig været rigtig god til gul, men lysgul har ligesom sneget sig ind på mig, hahahaha ;)
Den lysgule solsikke er helt skøn :)

Kan sørme godt forstå du er glad for dit blomsterflor, lækre lækre blomster :)

Sølvlys har jeg fået sat i år, men ingen blomster, glæder mig til de forhåbentlig blomstre til næste år :)

Bente sagde ...

Det er altså også et flot blomsterflor du kan præstere i din have lige nu. Så selvfølgelig må man gerne slå på tromme for det - hvem skulle ellers?

Susanne sagde ...

Det ser dejligt farverigt og frodigt ud - det må være skønt at kunne gå i haven og nyde dem alle :-)

Landliggeren sagde ...

Man må i den grad gerne være høj i hatten, når man har så rigt et blomsterflor i september :-). Georginer er og bliver et hit. I landliggerhaven er det mandens område, så der er nogle temmelig vilde i mellem. Det giver lidt ekstra til humøret :-)

Jeg synes bestemt du skal kaste dig over chilli-rabarber kompotten. Den er helt forrygende og ikke specielt kompliceret.

/Birgitte

Høneballehaven sagde ...

Ja du har mange skønne blomster endnu, det er dejligt, jeg kan godt lide solsikkebilledet, hvor er de fine. Dine lysegule georginer er også skønne.
Sølvlys er skøn og dufter skønt.

Frk. Anemone sagde ...

Jeg elsker dine lysegule Dahliaer ! Kan også huske at du viste dem sidste år, og med samme virkning.

Pral du bare, du har mange flotte sager i haven lige nu.

Hanne i haven sagde ...

Ja, jeg synes bestemt også at du bare skal fortsætte med at klappe dig selv på skulderen. For det er godt nok nogle skønne blomster du kan præstere.
Jeg elsker Dahlia, men vejret har ikke passet mine så godt i år. Pyt, det bliver garanteret bedre næste år :-)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Sikke mange smukke blomster du har i haven.Jeg er også glad for at de stedmoder du fik af mig de stadig blomster-dejligt.Hvad skulle man gøre uden de dejlige dahlia her i efteråret.Vi har travlt med de to andre bede,med rhodoer og den opstammede parykbusk.Godnat Jette

Birgitte sagde ...

Hej Pia. Tusind tak for din kommentar og for alle de pæne ord. Det blev jeg rigtig glad for. Jeg kunne heller ikke lide gul til at begynde med, men kom efter det fordi jeg synes gult er meget - der er mange farver gul!

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Jeg er helt enig!

Hej Susanne. Tusind tak for din kommentar. Du kan tro, at jeg nyder det hver dag!

Hej Birgitte. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg også glad for. Jeg er spændt på rabarberkompotten - den skal prøves. Jeg har efterhånden mange chili på mit chilitræ og i fryseren har jeg rabarber. Det er spændende at prøve noget nyt.

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Ja, jeg er rigtig glad for min sølvlys, det er først nu - efter to sæsoner, at jeg synes den lever op til sit navn og duften er virkelig skøn.

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for og også at du kan huske mine dahlier fra sidste år.

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg meget glad for. Ja når det gælder planter, så kan man aldrig være helt sikker på, at de gør som man ønsker. Det svinger nemlig fra år til år.

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg følger jo med på din blog og det er spændende med alt det I har gang i. Det glæder mig, at du så billedet af stedmoderblomsten, den er jeg nemlig meget glad for.

Helena sagde ...

Så fina gula dahlior särskilt de där ljusa :-)
KRAM från mig!

Birgitte sagde ...

Hej Helena. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for!