torsdag den 27. september 2012

Skyggebeds forvandling

Fra gul og hvid til multifarvet

Skyggebedet i dag
Dette bed lever slet ikke op til mine forventninger, jeg havde forestillet mig en gul og hvid frodighed, men det var mest bladene på planterne, der dominerede. Nu har jeg frø af hvid digitalis, purpurfarvet digitalis (har allerede frølinger af dem) og blå salvie, som skal sås og sættes ud i bedet. Derudover vil jeg se om jeg stadig kan høste frø af min blå lupin. Jeg har lige plantet flere jakobsstiger ud i bedet - to blå og en gul - i forvejen er der tre hvide.
Jeg kan godt forestille mig disse tre planter i nogle grupper af hver, vil kunne pifte bedet op. Jeg har fået den idé, at når det er et skyggebed med dominans af blade, så skal der noget "ranglet op i luften". (Billederne er lånt på nettet).


Som man kan se, er der stadig masser af plads til flere planter. Dem i midten er blå og gul jakobsstige og så er det en hosta til venstre. Bagved stenkanten vokser laurbærbusken, som er blevet kraftig beskåret. Den danner bund og afslutter bedet.


Jeg har to bronzeblade i bedet og synes, at det er nogle spændende planter. Der er faktisk ret mange planter i bedet, som blev anlagt i efteråret, så der går nok et års tid eller to, før det har fået ordentlig fat.

Jeg har også været hjemme fra arbejde i dag, men mon ikke jeg kommer på arbejde i morgen. Det håber jeg.

5 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det skal nok blive et pænt bed,når du får de nye planter i.Jeg klipper også mine laurbær tit.De gror som blev de betalt for det.
Jeg købte en lille bronzeblad i Århus,men min mand kom til at knække alle tre blade.Tror du jeg bare skal lade den stå i drivhuset med de tre stilke?
Rigtig god bedring knus Jette

Rose sagde ...

Bedet ser rigtig spændende ud og jeg er sikker på, at farverne vil føre stor forskel.
Jeg havde plander om et hvid/gult nordvestvendt bed men på mystisk vis, er der netop også kommet støvet rosa, lilla og brogede blade i det :-)
Også god bedring herfra.
Kh
Rose

Heidi sagde ...

Det bliver spændende at følge udviklingen i bedet, jeg har også et skyggebed og syntes godt de kan drille lidt ;o)

Høneballehaven sagde ...

Kan det nu også betale sig at gå på arbejde i morgen, så er det jo fredag :) nå det går nok, så har du jo fri igen. Der er ikke noget ved at være syg, så keder man sig.
Hvis ikke den blå lupin kan give frø, tror jeg da min kan, så kan du bare få af mig.
Mon ikke det sidste bed er groet til i løbet af et års tid, det tror jeg.

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg tror, jeg ville lade din bronzeblad stå i drivhuset til næste år, men den skal jo nok ikke tørre helt ud.

Hej Rose. Tusind tak for din kommentar. Det var sjovt at læse, at du har haft samme oplevelse og har sat flere farver til.

Hej Heidi. Tusind tak for din kommentar. Ja, det er så dejligt med haven, at den også gør som den selv vil og så må man jo prøve at tilrettelægge og styre den lidt!!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Jo, jeg skulle være blevet hjemme, jeg er stadigvæk ikke helt rask og orker ikke ret meget. Tak for tilbuddet om frø, jeg vender tilbage, hvis ikke jeg selv kan plukke nogle.