tirsdag den 7. februar 2012

Redningsaktion Primula

For to dage siden købte jeg for 6 kroner stykket i Aldi:


Tre gule primulaer, som ikke havde fået vand i lang tid og hang noget. Jeg ville så gerne have gule primulaer efter at have set den flotte gule hos Signes Vals, men jeg vidste ikke, om de var værd at købe.Jeg vil gerne give "dårlige" planter en ny chance og synes, at det er spændende, hvis man kan få dem til at blive til noget, så jeg tænkte, at jeg skulle tage mig godt af dem og se om de kunne blive til noget. Det var synd at smide dem ud og for 6 kroner stykket, var det en hurtig beslutning.
Nu to dage senere har jeg fjernet visne blomster, vandet godt og sørme om der ikke er mange knopper i dem.Nu skal de nok komme sig og forhåbentlig få mange smukke gule blomster!For 6 kroner var det da værd at give dem en chance og jeg kan glæde mig over, at planterne overlever og kvitterer med knopper og blomster!
P.S. Vasen med de grønne blade i midten på de to øverste billeder er pelargoniestiklinger, som jeg denne gang har sat i vand i stedet for direkte i jorden. Bare for at prøve det!

11 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja dem har du da haft stort held med at redde :o) Stiklingerne ligner en potteplante, så flot står de.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din søde kommentar.

Signe sagde ...

De ser da meget levende ud - men primulaer er også nogle seje små nogen. Tillykke med dem :-)
Knus Signe

Møllebakkehaven sagde ...

Sådan - selvfølgelig sku de reddes... de kan jo ikke gøre for, at der er nogen der ikke passer ordentlig på dem :o)
Jeg var også helt forelsket i Signe's gule primula, de er så dejlige, varme og solgule :o)

Ha en go aften...

Frk. Anemone sagde ...

Dejlige gule primulaer - godt de fandt et nyt hjem hos dig. Husk at plante dem ud i haven når det bliver forår - de vil komme til at blomstre mange gange derude også - det er i hvert fald min erfaring. Når de bliver større, kan de også deles.

Ulla

Frøken Solhat sagde ...

Skøn redningsaktion du der havr gang i Birgitte......og gul gør glad :0)

Knus Dorthe

Susanne Irming sagde ...

Så fine de er. Jeg plejer at vande nede fra - sætte dem i en skål med vand, og så nippe blomster af når de begynder at hænge. På den måde holder de længe :O)

Landbohaven sagde ...

Smukke gule primulaer du har købt. Jeg købte for nylig en hvid primula i REMA 1000.til 10,- kr. Det synes jeg da var billig, men du har gjort et kup.
Dine Pelargonie stiklinger skal nok blive til noget. Jeg skal have sat nogen i vand i en af de nærmeste dage. På den måde håber jeg at få mange ny planter til haven når den tid kommer.
Held og lykke med det hele.

Tim Skovrup sagde ...

man har vel lov til at være heldig ;) - og de er da pæne :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Primulaerne har det stadigvæk godt og pelargoniestiklingerne står også fint i vasen. Jeg vil plante primulaerne ud i mit cremegule og hvide bed, når der bliver mulighed for at grave lidt i jorden. Det er sjovt, når man kan få blomsterne til at trives. Det er rigtig nok, at der ikke skal så meget til nogle gange.

Rose Garden Malevik sagde ...

Hej Birgitte
ja du räddade de bra :)
å missa nu inte......

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

förra veckan var det 111 fina bloggar med.....
VÄLKOMMEN :)
Håkan