onsdag den 15. oktober 2014

Efterårsregn og farver.

Det har regnet uafbrudt hele dagen - det er herligt!
men ikke så sjovt at cykle frem og tilbage på arbejde! Godt at jeg har noget ordentligt regntøj! Jeg tror, det er godt for haven med en ordentlig omgang regn - især for mine krukker, som endnu ikke er tømte!


Kirsebærtræet med gyldne farver - snart blæser bladene af. Jeg synes ikke, jeg har ligeså mange blade på græsplænen som sidste år ved denne tid, men faktisk tror jeg heller ikke, at der har blæst særlig meget i efteråret indtil nu!


Mit pink- og purpurfarvet krukkebed kan endnu. Det er stadig for tidligt at samle frø af den røde rævehale, som jeg såede i foråret. Det er den man ser til højre i billedet. Dahlierne fortsætter blomstringen - så jeg nænner ikke at tage knoldene op endnu. Jeg venter lige en uges tid eller to og håber det går!


Skyggebedet med stenbedet foran er ved at få efterårsfarver og også ved at visne ned. De små potter er med lewesia og dem sætter jeg ind i drivhuset, hvor de står hele vinteren uden at få vand. Det har jeg gjort de sidste tre år og det fungerer fint. De tåler nemlig ikke gerne væde om vinteren.


Det store staudebed er også ved at visne ned. Det bliver spændende at se det med de mange nye planter, jeg satte deri for en måneds tid siden.


Roserne i stativerne er fine grønne endnu. I går fandt jeg to 2 meter høje rosenstativer hos Harald Nyborg (på deres hjemmeside) til 69 kroner stykket. Det var så billigt, så jeg købte to, selvom jeg ikke ved hvor de skal være endnu - det skal jeg dog nok finde ud af hehe!


Det lyserøde og lilla krukkebed er ved at takke af. Jeg har da også tømt nogle af krukkerne.
Som man kan se, er der temmelig vådt, men jeg er glad for regnen - måske er jeg endnu ikke rigtig kommet mig over hvor tørt, der var i sommers!!


Mit appelsintræ er fyldt med appelsiner på denne størrelse - jeg tror, der er flere end 30! De har så godt af al det vand fra foroven for de elsker at blive bruset og det skal helst være med regnvand. Derfor valgte jeg at lade dem blive stående ude, selvom jeg godt nok sagde i går, at de skulle ind. Jeg tror lige jeg venter en uge eller to, for nu skulle det vist blive mildere igen!

Nu kommer der en lille status på salget af min bog: Det går rigtig stærkt i øjeblikket og fortsætter det på denne måde, er bogen nok udsolgt om et par uger. Så hvis du overvejer at købe den til dig selv eller eventuelt som en julegave, skal du nok bestille den nu. (Du kan gøre det her på siden i toppen).
Jeg vil tænke over, om jeg skal have den ud i 2.oplag, men man skal jo også stoppe mens legen er god, så jeg er ikke helt sikker på det. Første oplag er også rimeligt stort, så det er en stor glæde for mig, at det går så godt! 

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hvor er det skønt for dig, at din bog er blevet solgt så hurtigt. Det med regnen har vi til fælles, jeg glæder mig også meget over, at der endelig kommer regn, vores planter elsker det.
Jeg ville heller ikke tage krukkerne ind endnu, du kan lige så godt glæde dig over dem så længe, det er muligt. Jeg har også lewisia inde om vinteren, jeg har nu kun en indtil videre.
Interessant oplysning om rosenstativerne hos Harald Nyborg, det må jeg lige kigge efter.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! det er vist ved at være tid til at få vores krukker indendøre...........mine kommer i drivhuset.
Har stadig roser i Alfred......og nogle af mine dahlia er stadig med blomster.
Dejligt at høre at det er gået så godt med din bog.
Må da vist også ind og se efter stativer hos Harald Nyborg.
God dag Knus Jette

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

I har da vist fået rigeligt med regn i følge nyhederne, men haven er helt sikkert glad og tilfreds. Med så mange krukker må det også være dejligt at få lidt hjælp med vandingen.

Skønt at salget af din bog går så godt. Det er da en stor glæde.

/Birgitte

Birgitte sagde ...

Hej I tre. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Ja, her er meget vådt, det har også regnet i dag og her til aften. Alting er drivvådt udenfor!

Unknown sagde ...

Hej Birgitte-
I har godt nok fået meget vand. Her er "vandingen" stadigvæk moderat, blot 20 mm.
Godt tips med at sætte Lewisia i tørvejr. Jeg har sået og priklet dem, men ikke kunne finde et svar på hvordan de skulle opbevares.
Havehilsen
Ole