fredag den 17. oktober 2014

Vådt, vådt og atter vådt :)

Planterne er tvunget ned mod jorden af al regnen!
og frøindsamlingen har jeg været nødt til at sætte på stand by. De skal jo helst plukkes tørre! Jeg tror, de fleste blomster er færdige for i år og nu kan jeg nok begynde at tømme endnu flere krukker!


Bemærk en ny lupin er på vej til højre i billedet! Mon den når at blive til noget?


Mit smukke dahliabed kører vist på sidste vers nu. I går fik vi 50 mm regn og sikkert lige så meget dagen før! I dag har det været noget mindre, men jeg vil ikke klage, for jeg er ikke kommet mig helt over sommerens tørke endnu!


De Pyrenæiske storkenæb havde en flot genblomstring efter at være klippet ned, men de er ikke pæne mere i blomsten.


Det store staudebed har mange efterårsfarver og stadig mange blade.


Mit "nye" æbletræ har stadig grønne blade. Der var et æble på det og det smagte rigtig godt. Træet får grønrøde æbler.


Stenene i det lille bed har også fået mørkere farver fordi de er våde.
Det danske vejr må siges at være uforudsigeligt - først en flere uger lang tørke og nu på få dage store oversvømmelser mange steder! Utroligt vejr, som planter, dyr og mennesker skal indordne sig efter. Det har været noget af en udfordring i år! Men alt i alt et fantastisk havevejr!

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja nu er det ved at være slut med krukkerne, kan jeg godt se. Det er meget regn I har fået, men du har ret, det har jo også været tørt, så lad os nyde, at haven får masser af vand.
Min Zinnia stammer fra dig, så jeg ved ikke, hvad den hedder.

Vivi sagde ...

Ja vi har haft et forrygende godt sommervejr i år, men al den regn der vælter ned for tiden kunne godt have været delt lidt bedre ud over hele sommeren.
Vi sal dog ikke klage her, for vi har trods alt ikke været så hårdt ramt de sidste par dage, som Nordjylland har været.

Fru Friis sagde ...

I har sandelig været hårdt ramt med regnen nordpå. Vi må nok se i øjnene at efteråret for alvor er over os, så vi må igang med efterårsoprydningen.

Frøken Solhat sagde ...

Ja regn i rigelige mængder må vi siges at have fået nu i oktober.......hvis vi er heldige regner det snart af og solen kigger atter frem.....det kunne være så SKØNT ;o)

Knus

Jette sagde ...

hej Birgitte.Ja !! i har vist været rigtig hårdt ramt med al den regn............her har vi fået 51 mm.fra tirsdag til fredag.
Og det var rigeligt.Er også gået i gang med at tømme og klippe planterne i krukkerne.
Men synes det er lidt tideligt at sætte dem i drivhus.
God weekend Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Jeg har lige været på en uges ferie uden computer, det gik fint, men nu er jeg hjemme igen.