tirsdag den 14. oktober 2014

Efterårs sysler.

Frøindsamling og tømning af krukker er i fuld gang.
Jeg har samlet rigtig mange frø og der er flere endnu.


Coriopsis - en sommerblomst.
Jeg har blandt andet samlet frø ind af:
Ovenstående coriopsis
klatrende løvemund
purpur vingetobak
Lyserød cosmos
En gul, en lyserød og en mørkere lyserød vidunderblomst
Guldblomst
Skærm sløjfeblomst
Pralbønne
Lathyrus - de sidste bælger!
Timeviser.


Lathyrus Flagship.


Klatre løvemund.
Jeg fik også tømt krukkerne med vidunderblomster, som var blevet kedelige at se på. De danner knolde ligesom dahlierne og dem gravede jeg op og har gemt dem i en flamingokasse i udhuset. Der var mange knolde, så der kan blive mange planter, jeg klapper dog lige hesten lidt og ser hvad jeg får brug for! Det er jo nærmest et helt skattekammer jeg er ved at samle ind til!!


Lyserød cosmos.
Da jeg har mulighed for at lave nogle stiklinger af forskellige planter, vil jeg også forsøge dette. Jeg frygter dog bare, at pladsen bliver for trang i orangeriet - kan næsten ikke forstå, at jeg skriver det!!, men der bliver jo fyldt godt op, når frostfølsomme planter kommer ind i morgen og jeg også skal så rigtig meget i løbet af vinteren. Uuh.

Jeg har også købt frø på nettet: abrikosfarvet zinnia og dobbelt cosmos, da mine planter ikke er for gode at samle frø ind af (de var meget tørkeramte i sommers)!


Timeviser.


Purpur vingetobak.

Frøindsamlingen fortsætter. Nogle planter har ikke rigtig sat frø endnu, så jeg håber sandelig ikke frosten er nært forestående!

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja tænk at der er for lidt plads i dit store orangeri, men du har jo også gang i meget.
Hvis det er den lille zinnia du manglede frø af, tror jeg godt jeg kunne hjælpe, men det er vel for sent nu? Jeg er heller ikke så erfaren i det med frø, så måske er de ikke så gode? Nå men jeg har frø af indianermynte og vinterasters til dig.

Helena sagde ...

Jag håller oxå på som bäst att tömma krukor & ta in lite mer än jag tänkt men finns det plats så :) Att du har & göra kan jag gott förstå :D
KRAM från mig!

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth og Helena. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for.
Til Lisbeth: Tusind tak for at du har frø af indianermynte og vinterasters, jeg sender dig lige en mail, da jeg ikke rigtig kan huske din adresse. Derefter vil jeg gerne sende en frankeret svarkuvert.
Jeg tror jeg har nok i de købte frø af zinniaen!