lørdag den 12. juli 2014

Aliumtid

Purpurrøde alium blomstrer nu.Jeg har dem under det lille æbletræ og under blommetræet. Jeg tror, der er flere end sidste år, så de spreder sig åbenbart.


Jeg var så imponeret over Høneballehavens solhatte den anden dag. Her er nogle af mine og de er kun i knop. (Jeg vandede dem i går) Bedet er meget tørt, så for min skyld må der gerne komme noget regn!


I år har hestemynte åbenbart tænk sig at blomstre. Det er jeg glad for. Sidste år så jeg dem ikke! Som nævnt tidligere vil jeg gerne have nogle flere og gerne lidt mere lyserød!


Sidste år fik jeg af Lene fra Bedstemors Have en staude mamelukærme. Her til aften lukker blomsten sig, men om dagen er den fin. Den ligner sommerblomsten, som jeg har i krukker.
Som man kan se, hænger planterne noget, så kommer der ingen regn, må jeg vist vande bedet godt igennem.


Rosen Gemma har det godt i staudebedet, den er blevet til en hel busk efterhånden.


Nu til lidt krukkeplanter. Vidunderblomst har jeg i flere krukker og de er begyndt at blomstre nu. De er nogle af mine yndlingsblomster og jeg har dem i to lyserøde farver og i en gul farve.


Plain Coreopsis hedder denne, som jeg har i det gule krukkebed. Jeg kender ikke det danske navn. Den har sådanne glade farver og bidrager til frodigheden i krukkebedet.


Vores nye havemøbler i de sidste solstråler. Desværre knækkede den gamle bænk og det er den, der er urtebænken nu. Den ene gamle stol kan stadig bruges og den anden skal på lossepladsen, ryggen er ved at falde af. De er 10 år gamle og man må sige, at de har gjort det godt. Men i år kunne de ikke klare mere!
Nu mangler der kun en halv væg at blive malet på huset og så mangler soklen. Vinduerne har fået olie nedenunder og Anders skal igang med dem på 1.sal. Det er en god følelse, at vi er nået så langt. De næste par dage står den på festivitas, så der bliver lige en pause fra praktisk arbejde!

4 kommentarer:

Gitte sagde ...

Jeg glæder mig også over mine prydløg. Hvis du gerne vil have en lyserød hestemynte, skal du købe den der hedder Fisches.
Flotte havemøbler I har købt.

Høneballehaven sagde ...

Ja de prydløg er fantastiske, jeg har dem også. Jeg må give Gitte ret, Fisches er en god hestemynte, jeg har den også. Vidunderblomst har jeg sat direkte i bedet, den er også i blomst nu. Ja lad os håbe, vi alle får alt det regn, de har lovet os, for det er sørgeligt at se de triste planter.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Skønne prydløg..........de fleste af min ligge under alle mine hosta.Så der må vist nogle flere til næste år.
Havde vidunderblomst for nogle år siden...........,smuk farve.
Og dejlige nye havemøbler du har fået.Har et spørgsmål i mit nye indlæg som jeg håber du kan løse? knus Jette

Nordisk gammelt sagde ...

Jeg har først i år fået mig en hestemynte - og glæder mig til den blir stor.