lørdag den 19. juli 2014

Det grå og hvide krukkebed

Helt plantet om..
Jeg brød mig ikke længere om mine klokkeblomster og mine hvide digitalis var afblomstret, så jeg syntes, der skulle en fornyelse til.


Der er bare ikke rigtig så meget hvidt - mest gråt. Jeg vil gerne have fat i nogle hvide bunddækkeplanter til under oliventræet i murerbaljen og under troldepilen.


Der er tre krukker med lammeører og de vokser som om de fik betalt for det. Jeg har allerede lavet 20 stiklinger ved at potte om og nu er de vokset udover krukkerne igen. Jeg har ca. 10 stiklinger tilbage, som skal sælges. 


Jeg fik denne kobberspand af min nabo og deri har jeg plantet brogetbladet hosta, som jeg har sået i orangeriet af frø, jeg fik at fru Høneballe. Jeg tror, jeg har 4 eller 5 krukker med frøsåede hostaer fra fru Høneballe. Der er to forskelligt brogetbladet og en blå.


Jeg har stiklingeformeret Sct.Hansurt og disse er allerede blevet ret store og med knopper. Dem tror jeg nu, jeg klipper af, da de er lyserøde!


Silver heart til højre har jeg købt sidste år. Til venstre har jeg en frøsået sølv salvie.


Jeg synes, det er en flot plante. Den er flerårig.


Her er flere hostaer.
I endnu en krukke har jeg frøsået limefarvet solhat. De er dog noget små, så jeg håber virkelig de kan klare mosten og vokse noget mere til inden vinteren, så de kan overleve den. Ellers må jeg måske tage krukken ind i orangeriet!


Oliventræet er for et stykke tid siden plantet om i murebaljen, som er noget lettere at flytte rundt med, når træet skal ind og ud af orangeriet. Træet er efterhånden over to meter højt og fylder ret godt.
Næste weekend skal vi til gartneriet Lillienlund med Pelargonieklubben Nordjylland og så skal jeg se om jeg kan få fat i nogle hvide blomster og så har jeg også en anden plan, som jeg håber vil lykkes!

7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja det er godt med planer - men også godt at høre, at du lykkedes med hostaplanterne, mon de skal blive i krukkerne i vinter? Det ville jeg lade dem gøre, tror jeg. Det kan jo også være, at de skal forblive som krukkeplanter, så er det også fint.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tak for din kommentar. Ja, det er meningen at de skal blive i krukkerne. Jeg har set flere steder, at man kan have godt held med det, jeg håber, de vokser noget mere inden vinteren, ellers må jeg tage krukkerne ind, for jeg vil jo nødig have, at frosten tager dem!

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tak for din kommentar. Ja, det er meningen at de skal blive i krukkerne. Jeg har set flere steder, at man kan have godt held med det, jeg håber, de vokser noget mere inden vinteren, ellers må jeg tage krukkerne ind, for jeg vil jo nødig have, at frosten tager dem!

Ødisserne sagde ...

Hej Birgitte, -det er et fint krukke arrangement du har her, selvom det er under konstruktion.
Jeg frøsår selv en del, stadig på begynderstadiet, men hvorom alting er,vil jeg høre om dine flerfarvede hostaer også bliver flerfarvede ved såning? Har læst et sted, at de somregel bliver ensfarvede...
Har ikke været på din blog før, så håber jeg kan huske at finde tilbage og kigge mere.
Hilsen Lene

Birgitte sagde ...

Hej Ødisserne. Velkommen og mange tak for din kommentar. Jeg har hørt, at man ikke kan være sikker på at hostaerne bliver som moderplanten. Jeg tror mine er for små endnu til at vide det, men jeg synes, det ser ud som om, at det grønne changerer lidt mellem lyst og mørkt grønt, men jeg er usikker på det. Den blå hosta, ser dog blå ud! Det er første gang jeg sår hosta, så jeg har ikke erfaring med det.

Ødisserne sagde ...

hej igen, så må du endelig vise frem senere, hvis de bliver flerfarvede. Hvordan vil du overvintre dine? Jeg har ikke drivhus og har ca. 100 stiklinger i flamingokasser, og tror ikke de når at blive store nok til at komme i jorden...

Ødisserne sagde ...

...læste lige tilbage og så hvordan du havde tænkt dig. Har du ideer til mig, så sig endelig frem.