torsdag den 10. juli 2014

Et varmt vejr

Det er næsten for varmt med havearbejde! Så vi bader!
Jeg har dog alligevel for lavet lidt i haven. Vi er også ved at male huset færdigt udvendigt og så får alle vores vinduer olie. Der er nok at tage fat på her i ferien!
Sent i går aftes var jeg ude med kameraet.


Urtebænken står overfor indgangsdøren til hovedhuset. Krydderurterne er så store nu, at de er ved at gå i blomst. Jeg glemmer at plukke af dem, når jeg skal lave mad, selvom de er lige udenfor.


I østbedet har jeg klippet Matrem ned, da de efterhånden dominerede bedet fuldstændigt og var begyndt at lægge sig ned i vinden. Nu skulle de gerne skyde fra bunden og nå endnu en blomstring inden sæsonen er slut.


Bagefter kunne jeg komme til at luge bedet. Der lå mængder af visne blade og digitalis'erne havde allerede frøsået sig flere steder. Nu har jeg også klippet frøstandene væk.


Jeg er glad for purpur vingetobaksplanterne, som fylder godt i de to stativer.


Pyrenæisk storkenæb blomstrer på sit højeste lige i øjeblikket. Blomsten er ret lille og den er mere lilla end lyserød. Det var ikke helt meningen. Magnoliapinden vokser stødt og roligt i midten af bedet. Det ser ud til at have det godt nok.


Det trekantede staudebed vil jeg gerne gøre kønnere. Jeg overvejer at supplere med floks og hestemynte, som var de to dominerende planter, da bedet var nyt. Nu synes jeg, de syner af meget lidt efterhånden. Bedet trænger meget kraftigt til vand og gødning.
Til foråret vil jeg køre kompost på, ca. 10 cm. I min bog beskriver jeg i et kapitel hvordan jeg jordforbedrer, vander og gøder, når jeg skal plante frøplanterne ud. Jeg gør på samme måde i de etablerede staudebede. Som man måske kan se på billedet har jeg klippet nogle af planterne ned til ca. 15 cm over jorden i håb om, at de skyder fra bunden og kommer i blomst igen senere.


Her har jeg zoomet ind på hjortetrøst og høstanemone, som er bagest i bedet.


Høstanemonerne står på en række bagest. Foran disse har jeg en lille "sti" mellem dem og de øvrige planter. Det er for at jeg kan hive rodskuddene fra høstanemonerne op, så jeg undgår at de overtager hele bedet.


Blomsterne er sarte lyserøde.


Rosen Brother Cadfael i fuldt flor. Blomsterhovederne er ret store og tunge i det.


Her ser man en næsten udsprunget rose. 


Jeg kan da være med med en enkelt clematis. Jeg har faktisk to af denne og den på billedet har jeg ikke klippet ned i foråret - jeg glemte den. Den anden klippede jeg ned og den er kommet helt bagud i dansen. Sidste år gik det så godt med nedklipningen, jeg mener, at hvis den er sentblomstrende skal den klippes ned i foråret. Jeg håber den indhenter denne her.

For ca. en måned siden så jeg et pindsvin ude på den store vej, som var kørt over. Jeg er nu overbevist om, at det var vores pindsvin, for jeg har ikke set pindsvine-hømhømer i haven siden! Men det ser ud til, at den nåede at spise alle snegle, for jeg har ikke set nogen af dem siden maj måned, hvor der var to små i græsset. Jeg vil ønske, at der flytter et nyt pindsvin ind i vores have!

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Lad os håbe, at et pindsvin finder vej ind i din have. Sneglene har ikke gode betingelser i tørken, men måske er det ikke så tørt hos dig.
Jeg klippede min Jackmanii ned i februar marts, den blomstrer på livet løs nu, så jeg kan ikke forstå, at den du klippede ned er bagefter. Godt du har en mere, så kan de afløse hinanden.
Både stauder og roser er ved at være lidt triste, men din Brother Cadfael ser vældig fin ud.

Unknown sagde ...

Smuk Klematis - og dejlige sommerbilleder, du viser :-)

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Ja, her er også tørt, så sneglene har hårde betingelser. Jeg tror jeg er sluppet af med dem! Jeg undrer mig også over min clematis, men den er fin grøn, så jeg tror den kommer i blomst snart.
Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for.