søndag den 27. juli 2014

Plantekøb

Skybrud i gartneriet Lillienlund!
Det var en speciel dag i dag for der va skybrud hos gartneriet. Der var så meget regn og det stod i vandfald ind i drivhuset, så hele vores pelargonieudstilling måtte flyttes i fuld fart - vi måtte redde hvad reddes kunne. Tilbage på hjemadressen var der kun faldet sølle 0,2 mm regn! Surt show!


Endelig fik jeg noget hvidt under oliventræet. De hedder vistnok Efobia! De passer rigtig godt ind i bedet. Jeg fik dem i gave af gartneriet - det blev jeg meget glad for!


Tre forskellige Heuchera, to forskellige stjerneskærm. Hos blomsterhandleren ikke så langt hjemmefra, har jeg set nogle store brugte tykke terrakottafarvede platikpotter, som jeg vil spørge om jeg kan købe billigt. Dem vil jeg plante mine heuchera i. Jeg har i foråret pottet nogle op, så jeg kan alt i alt få 5 planter. Grunden til at jeg vælger plastikpotter er fordi de kan være tilplantet hele vinteren uden risiko for at revne. Heuchera står nemlig så flot hele vinteren.


To store lyserøde cosmos blev det også til. De skal i nogle krukker, som lige nu er tilplantet med frøsåede sommerblomster, som er ved at være helt visnet ned, selvom jeg har vandet flere gange om ugen.


Jeg købte også 8 ens hostaer, som er plantet i vores vandtrug i indkørslen.


Truget står i et skyggefuldt og fugtigt hjørne, så hostaer er forhåbentlig en god plante at have her! Det er meningen at heucheraerne skal stå foran.Jeg købte også denne mørke hirse, som også skal i krukke. Den er ikke flerårig, men jeg vil samle frø ind fra kolberne og så til næste år for jeg synes, den er rigtig flot! Den kostede 65 kroner - det var da ikke så galt?


Der må jord til og jeg benyttede chancen, da jeg blev hentet og bragt i bil! Den lille pose øverst indeholder nogle piller, som skal blandes med krukkemulden for de holder på vandet i krukken og forhindrer hurtig udtørring.


Dette lille kaffetræ er en stueplante og det sætter rigtige kaffe-frugter, det tager dog noget tid fordi træet er lille! Jeg synes det var sjovt.


Min fødselsdagsgave fra Anders er dette ferskentræ og der var tre fuldmodne ferskner på, nu er der et tilbage - de to andre er spist. Jeg vil forsøge at binde det op på espalieet, som man kan se bagved træet. Det skal nemlig stå i orangeriet i en kæmpekrukke.


Fersknerne er overmodne, men de er ligeså store som dem man køber og smager også ligesådan. Det træ har jeg ønsket mig i lang tid og blev glad, da jeg fik at vide, at jeg måtte få et i gave.


Sidste år fik jeg dette eucalyptustræ i gave 
af gartneriet og det har jeg overvintret i orangeriet. Det er blevet ret højt.

De har virkelig sunde og frodige planter i Lillienlund og priserne er ikke ret høje, så man får virkelig noget guf for pengene. Hvis jeg havde bil, var jeg nok taget derned noget oftere!
I går var der frygtelig varmt dernede og der kom ikke så mange kunder og i dag var der skybrud og flere kunder, så jeg er meget glad for, at jeg også fik solgt tre bøger dernede. Vi solgte lidt pelargoniestiklinger og fik en del gode snakke om pelargonier med kunderne. Gartneriet serverede kaffe og blåbærtærte til alle. En rigtig god weekend i meget godt selskab!


6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Skybrud og ingenting hjemme hos dig, ja det er surt. Sikken en masse du fik købt med hjem, det er med at benytte sig af det, når du har mulighed for at få det bragt hjem.
Dejligt med et ferskentræ i fødselsdagsgave.

Susanne sagde ...

Det er utroligt så lokalt en byge kan falde - det kan jeg undre mig over gang på gang. Og øv for din have, at den ikke fik noget regn, for kan se, at den trænger.

Dejligt at du fik kørelejlighed med baggagerumsplads, så du kunne få mange gode sager med hjem. Den mørke hirse ser rigtig spændende ud - den kan jeg godt forstå, at du gerne vil tage frø fra :-)

Frk. Anemone sagde ...

Ja hvor ærgerligt at du ikke fik mere regn, men skybrud er nu heller ikke altid sagen, det ødelægger jo mange planter - ja, vi er ikke nemme at stille tilfreds....

Det var en dejlig gave med et ferskentræ, den skal nok få det godt under dine kyndige hænder.

Dejlige indkøb. Hostaerne i truget vil komme til at virke rigtigt flot når de vokser til.

Birgitte sagde ...

Hej alle tre. Tusind tak for jeres kommentarer. Ja, det var en surrealistisk oplevelse at opholde sig i kraftigt regnvejr det meste af dagen og så komme hjem til tørke. I dag er det meget varmt igen, men jeg satser dog på at få plantet mine nye planter - og så skal der vandes!

Ødisserne sagde ...

Det pyntede vel nok under oliventræet, så er billedet noget nær fuldendt, synes du ikke?
Det er vel nok også et skønt gammelt vandtrug. og en lækker hosta-type.
Hilsen Lene

Brian sagde ...

Rigtig flotte billeder, skøn have du har :)