mandag den 7. oktober 2013

Gule fyrrenåle

I det sidste nyhedsbrev fra Gug planteskole stod der:
at nåletræer på denne årstid får gule nåle. Det er toårige nåle, der åbenbart falder af og nye bliver dannet. Jeg har de sidste tre ugers tid været noget bekymret for mit lille fine fyrretræ, som jeg har i en krukke.


Jeg rystede noget på hånden, da jeg tog billedet, ærgerligt! Men jeg synes godt man kan se, hvor fint et fyrretræ det er. Jeg håber meget på, at det bare er en naturlig fældning og ikke noget sygdom, der er gået i træet. Jeg har været så omhyggelig med vanding og gødning på det rigtige tidspunkt, så jeg har ikke kunnet passe det bedre, end jeg har gjort. Mon der er nogen, der kender noget til dette fænomen eller er jeg så uheldig at der er gået sygdom i træet?

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Bare roligt Birgitte
Sådan gør alle mine nåletræer også. Lidt mere i år måske på grund af tørken. Jeg har bemærket det hvert efterår, men der må jo komme nye om foråret, siden de kan fælde hver efterår.
Det er også derfor, det er godt at have især fyrretræer i mellem rhodoerne, da nålene jo gør jorden sur.

Unknown sagde ...

Hej Birgitte

Vores stor fyrtræ i haven ser også noget pjusket ud i år med helt vildt mange gule nåle: jeg tror også at det er den tørre sommer, der er skyld i de gule nåle...

Tak for en dejlig inspirerende blog..

Hilsen
Lonnie

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg tror også ligesom Lisbeth at det er naturen der sørger for udskiftning at nålene.Har også et lille fyrtræ......som jeg nu har sat i mit nye rhodobed.Håber dit vil trives igen.Knus Jette

Landbohaven sagde ...

Jeg tror ikke træet fejler noget.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer og nu er jeg helt rolig, for det lader til at det er en naturlig proces, det er jeg rigtig glad for at få at vide.