onsdag den 9. oktober 2013

Grønne blade i krukker hele vinteren!

Selvom træer og stauder bliver gule og røde, så er der
grønne planter i mine krukker!
Mange af mine krukker tror jeg bliver fine at kigge på hele vinteren, for jeg har en del, hvor bladene ikke forsvinder, men forbliver grønne hele vinteren.


Mine digitalis (øverst til venstre) er jo toårige, så her skulle der gerne komme blomster til næste år. Jeg plantede nogle ud sidste efterår og de stod med grønne blade hele vinteren, så derfor er jeg sikker på, at det kommer disse i krukkerne også til. Mine campanula har jeg også fået at vide er flerårige (kan ikke huske om det er to eller tre år), de står også flotte grønne.


Lammeørene mener jeg visner ned, men det har de heldigvis ikke så travlt med endnu. Min timeviser (til venstre) blomstrer endnu, men blomsterne lukker sig kun op, når der er solskin. Den plante må siges at række langt ind i sensommeren/efteråret.


Gul løvehale (I midten) er også stedsegrøn. Min er fra i år og næste år kommer der blomst i, som til efteråret får høje ranke frøstande, der kan stå hele vinteren, men bladene forbliver grønne. I krukken ovenover har jeg gul kløver. Den har jeg ikke stiftet bekendtskab med tidligere, så derfor er jeg spændt på om den forbliver grøn (ligesom kløver i græsset) eller om denne kløver tilhører en anden plantefamilie. Til venstre er min gule jakobsstige, som endnu ikke er visnet ned. Den er en stor succes i krukke og kan virkelig anbefales.


Mine taks er blevet lidt gullige og jeg håber, det er det samme fænomen som mit fyrretræ. Som man kan se, trænger græsset til at blive slået!!


Mine thujaer har det godt i de halvstore potter. Til foråret skal de nok plantes om i nogle større beholdere. Jeg købte dem sidste år til jul og havde dem i en sammenplantning. Mit mål med disse er, at bevare dem i en eller anden form for beholder og så stamme dem op, når de er blevet store nok. De var ret billige at anskaffe og det kunne være så sjovt, hvis der kom et lille træ ud af dem.


Her er mit lille runde irisbed, som jeg har suppleret med purpur- og hvid digitalis samt purpur kongelys. Det bliver nok mest et digitalisbed fremover, da jeg har planer om at lave et lille aflangt forhøjet stenbed og her vil jeg plante mine iris. Jeg tror, de får for lidt sol her, for der har ikke været blomster i år. 
Men lige nu har jeg gang i nursing af pelargonier i orangeriet og efterårsrengøring inden mine middelhavstræer skal ind i næste uge. Jeg skulle gerne blive færdig fredag aften.

4 kommentarer:

Bente sagde ...

Ja der er stadig gang i dine krukker. Det kræver sin kvinde, at have så mange krukker, men heldigvis skal de ikke alle ind!
Mine citrustræer står også ude endnu. Så mon ikke også det bliver i næste uge jeg starter med at tage pelargonierne ind? Nu bliver det jo snart koldere.

Høneballehaven sagde ...

Flot med grønt i krukkerne. Min timeviser står også flot endnu.
Jeg håber også det samme gælder med taksen, men jeg er ikke helt sikker.
Jeg har før købt de små thujaer, hos mig bliver de ikke bare små træer. De vokser rimeligt hurtigt op. Så ved du, hvad du har at glæde dig til :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Skønt med så mange krukker med fine planter i.Mine campanula blomstre bare hvert år......og flere gange.Og mine lammeøre klasker lidt sammen men er da fine det meste af året.
Jeg har også lige købt en lille thuja til at pynte ved bænken.De bliver hurgtig store hvis du planter dem ud.Jeg har jo den store som jeg har formklippet.
God weekend knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Bente, Lisbeth og Jette. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, det er altid godt med krukkevækster. De har så mange fordele! Jeg vil også gerne formklippe mine thujaer, når de er blevet noget større. Der går nok et par år endnu.