torsdag den 31. januar 2013

Magnolia Cleopatra og Rosen Gerbe.

Efter mange overvejelser, har jeg nu fundet ud af....
Min kirsebærlaurbær i det ene hjørne nederst i haven, ser rimelig træls ud og bliver nok aldrig rigtig pæn, så jeg giver Lisbeth fra Høneballehaven ret i, at den skal væk.
Først tænkte jeg, at jeg ville plante en rhododendron i stedet, men nu har jeg skiftet mening.


Det var efter, at jeg læste om Magnolia Cleopatra på Claus Dalbys blog, at jeg fik idéen til at plante en sådan i hjørnet. Jeg vil spørge på den lokale planteskole om de kan skaffe den og hvis ikke, har jeg fundet en hollandsk hjemmeside, hvor fragtomkostninger ligger på omkring 200 kroner, som jeg kan bestille på. Og selve træet koster ikke ret meget mere, men så er det heller ikke så stort.

På den hollandske hjemmeside står der, at træet vokser op som et ret smalt træ og det passer perfekt ned til hjørnet, hvor der er plankeværk på to sider, som bliver bagved ved træet.

Opad de to sider på plankeværket vil jeg have klatrerosen Gerbe, som jeg allerede har i haven i det ene rosenstativ. De er bare så flotte og farven, synes jeg, passer rigtig godt til magnoliaen.


Den er da smuk! I hjørnet er der sol fra lige før middag og resten af dagen, så det burde være OK. Men rosen er faktisk skyggetålende og det beviste den i rosenstativet i sommers, for den står nemlig i ret meget skygge.


Den blomstrer hele sæsonen, så selvom magnoliaen er afblomstret, så kan roserne tage over.

Jeg har også en mørk lilla clematis på plankeværket, som jeg tror vil give et godt modspil til ovenstående.

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

God idé Birgitte, du kan lige så godt have noget smukt at se på, i stedet for en grim busk, som aldrig bliver rigtig pæn. Tak fordi du viste Gerbe Rose, den har jeg jo plantet op af min opstammede thuja, jeg glæder mig til at den bliver så flot som din.
Magnoliaen kender jeg ikke, men den ser flot ud.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Sikke da en smuk magnolie.Kan godt forstå at du gerne vil have den i dit hjørne.Jeg har en Susan som jeg er rigtig glad for.
Og så med den skønne rose ved siden af......så bliver det ikke bedre.
Rigtig god aften Jette

Gitte sagde ...

Det bliver alletiders med den magnolia og så de to roser sammen.

Glæder mig til at se resultatet.

Gitte

Frk. Anemone sagde ...

Det bliver et meget smukt hjørne, både magnoliaen og rosen ser helt fortryllende ud. God idé med lidt clematis også.... :)

Mathias Emil sagde ...

Kære Birgitte,
Smukke, smukke planter du har valgt. `Gerbe´ er da helt eventyrlig, men jeg kender den desværre ikke. Dufter den?
De bedste hilsener, Mathias

Bente sagde ...

Det bliver et helt andet hjørne at se på. Det er en rigtig god idé! Selvom man nogen gange har svært ved, at tage livet af en plante, kan det ind imellem være nødvendigt! Det bliver godt Birgitte.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Jeg må lige tilføje, at billederne af Gerbe i dette indlæg er ikke min rose, men hentet fra nettet, fordi jeg ikke kunne finde nogle af mine egne billeder. Jeg slettede en hel masse ved en fejl fordi jeg troede computeren var fyldt op! Og endnu engang tak fordi du siger din mening og kommer med gode idéer.

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Jeg kan slet ikke huske, jeg har set billeder af din Magnolia - det vil jeg gerne!

Hej Gitte. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg godt nok glad for. Ja, jeg kan godt lide clematis også.

Hej Mathias. Tusind tak for din kommentar. Ja Gerbe dufter. Tak fordi du følger med på min blog. Det er jeg rigtig glad for.

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for. Godt, at du kan lide mit projekt!

Anonym sagde ...

Finally, after surfing http://birgittepaanettet.
blogspot.сom/ for some timе, ӏ gοt a blog from where I was ablе to
genuinelу recеive useful infοrmation in regarԁ to the ѕtudies аnd the knowledge that I want.
Therе need to be more things lіke this on Nuсleus

my ωeb page 71373

Anonym sagde ...

Woah! I'm really enjoying the template/theme of this blog. It's simple, yet effective.
A lot of times it's very hard to get that "perfect balance" between superb usability and visual appeal. I must say that you've done a fantastic job with this.
Also, the blog loads very fast for me on Firefox. Exceptional Blog!


Here is my blog Andalucía (http://mclinked.com)

Anonym sagde ...

Hi, І'm a writer based out of Walworth, Great Britain and I discovered your site via http://birgittepaanettet.blogspot.com/. Would you have any ideas for those exploring blogging? I'm
working on stаrting my oωn wеbsite ѕoon but ӏ ԁon't really know where to begin. Could you suggest starting out with a free platform like Chyrp or go for a paid alternative? I'm
faceԁ with quite а few oрtіons and it's all so intimidating... What would you say?

my web-site - custom ps3 controllers ()