torsdag den 17. januar 2013

Indendørs indretning i orangeriet

Mange pelargonier og 5 sydlandske træer!
Da orangeriet blev færdigt i sommers var der ikke særlig mange planter eller interiør. Nu er det efterhånden godt fyldt op med planter, men der mangler stadig ret meget interiør.
Jeg har været nødt til at lade indretningen komme lidt henad vejen, dels for at det skulle blive så flot som muligt og dels fordi det koster!


Spisebordet i midten skal blive stående, som det står og alle mine lerpotter med pelargonier skal fylde i vindueskarmene, som her på billedet. Derudover har Anders og jeg fundet en model til et hyldesystem med tre hylder, der minder om en trappe, som skal være på væggen ind til stuen. Her skal jeg have zinkbakker og pelargoniestiklinger. Anders har lovet mig at lave det inden foråret, så det er klart til stiklinger, når den tid kommer. Jeg har allerede fundet en hjemmeside, der sælger zinkbakker til en rimelig pris.


Rullemaskinen står fint og planterne derpå, er blevet store. Jeg skriver dette indlæg fordi jeg næsten ikke kan vente på, at der skal blive lunere i vejret og mere forår, så jeg kan komme igang! Jeg fik et tip om gamle frugtkasser til salg i en superbrugs i Aalborg, men da jeg kom derned, var de udsolgte. Jeg kunne ellers godt tænke mig at lave et arrangement med nogle krydderurter i sådan nogle.


Omkring brændeovnen, skal der være mange flere planter, både på min piedestal og på to små borde, som jeg har gemt og så ellers på gulvet. Det er så heldigt, at brændeovnen kun er meget varm på forsiden og ikke på siderne, så det burde kunne lade sig gøre at "beplante" den.
Lige nu er jeg slet ikke tilfreds med indretningen, men jeg har bare haft svært ved at se muligheder fordi jeg ikke har haft så meget at gøre godt med.
Mine citrustræer vil jeg også arrangere i en opstilling, jeg har i tankerne.


Mit plantebord, som er bagved stolene, vil jeg kun have frølinger på, så alle pelargoniestiklingerne kommer op på de hylder, Anders skal bygge på den væg bagved Cliviaen. Og så kunne jeg godt tænke mig nogle varmemåtter, er der mon nogen, der ved, hvor man kan købe sådan nogle?
Af min mormor har jeg fået nogle vaser i kobber og nogle gamle store lerpotter, der har en lidt anderledes facon.
Lige nu er der minus 10,7 grader ude, men heldigvis er der plusgrader i orangeriet. Det har vist sig, at når brændeovnen kører om natten og varmer op til 10 plusgrader, så holder orangeriet på varmen hele dagen indtil brændeovnen går igang igen kl. 22.00. (Den slukker kl. 6 om morgenen) Jeg skal bare sørge for at fodre den med træpiller én gang i døgnet..
Jeg synes ellers det var et lille skridt henimod indretning, hvis jeg havde fået de trækasser, men heldigvis ved jeg et andet sted, hvor man kan købe dem.
Jeg håber meget på, at vi kan opholde os meget mere derude, når vi kommer til marts. Så skal jeg lave hovedrengøring derude og så skal jeg altså bare igang!
Den udendørs indretning begynder jeg på i forsommeren!

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor ser det skønt ud med alle de mange pelargonier.
Held og lykke med indretningen.
VH Nina

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Høneballehaven sagde ...

Jeg synes også, det ser fint ud det hele, det skal nok komme, Rom blev jo ikke bygge på en dag. Bare du har alt det grønne derude, det pynter gevaldigt.

Bente sagde ...

Skønt orangeri I har fået. Dejligt med plads til de planter, der ikke tåler kulde. Jeg skulle lige se da vi havde -15° var der 2° i udestuen.
Kommer tid kommer råd, plejer man at sige. Men det er også godt, at lade tiden gå og se, hvad der byder sig.
Det lyder godt med de hylder med zinkbakker til stiklingerne.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Du er så heldig at have det skønne orangeri,med en dejlig brændeovn.Indretningen af sådan et sted,tager sin tid.Men jeg synes det lyder godt med de hylder.Og kan du få fat på nogle trækasser så er du nået langt med din indretning.
Har lige måtte klippe mine pelargonie
ned.De står i min udestue,hvor der ikke er varme.men jeg har lagt fiberdug over,så jeg håber meget at de klarer det.
Knus Jette

Henrik sagde ...

Utroligt så hurtigt de 30 kvm alligevel bliver fyldt op. Det fortæller om at ens evner og ambitioner vokser hele tiden. Tænk bare på "stakkels" Hr CD. der nu må bygge sit tredje drivhus fordi planterne bare breder sig...
Henrik

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg vel nok glad for. Jeg glæder mig rigtig meget til at der bliver lidt lunere i vejret. Der er så meget jeg vil! Men en af dagene begynder jeg at rumstere lidt rundt ude i orangeriet, for nu skal der ske noget!