lørdag den 5. januar 2013

Lørdag formiddag i orangeriet

Der er råkoldt udenfor
og i orangeriet er vinduerne dugget til.


Der var 7 grader derude, da jeg stod op. Der skal luftes meget ud, når der er fugtigt og mildt i vejret. Orangeriet er jo bygget i træ og jeg skal gerne undgå kondens.


Udover den fugtighedsstyrende ventilator, der er indbygget i væggen, har jeg sat en gulvventilator derud også og så bliver luften cirkuleret godt rundt, hvilket mindsker risikoen for kondens.


I den sidste uges tid har det ikke været nødvendigt at tænde op i brændeovnen om natten, da der har været så mildt. Om morgenen har temperaturen ligget på mellem 7 og 9 grader derude.


Brændeovnen har været programmeret til selv at gå i gang kl. 22 og slukke igen kl. 6 om morgenen i den periode, hvor der var frost. Nu er programmet slået fra, men kan let slås til igen. Det eneste jeg skal sørge for, er at hælde træpiller på og rengøre kammeret hver dag.


Som man kan se, så har planterne det fint.


Ruderne er lavenergiglas og det betyder, at duggen er udvendigt!


I løbet af vinteren har mit appelsintræ fået en lille frugt og det bliver spændende om den kan vokse sig stor og orange!!


Limetræet har tre frugter og mon ikke de snart er plukkemodne? 

I dag har jeg ikke kunnet hente billeder på Microsofts internetforbindelse her på bloggen, men der er ikke problemer med Google Chrome. Er der nogen, der har oplevet noget lignende. Jeg tror måske, at blogger.com forsøger at udkonkurrere Microsoft og derfor har gjort det besværligt på den forbindelse?

13 kommentarer:

Frøken Solhat sagde ...

Hvor er det altså bare skønt med dit orangeri Birgitte. Jeg har haft det samme problem med at oploade billeder i et par dage nu....men efter at manden min fik mig over på Chrome her i formiddags klare jeg det igen - men hvad og hvorfor det aner jeg simpelthen ikke.

Knus Dorthe

Anonym sagde ...

Jeg har ikke haft problemer med billeder - ikke endnu i hvert fald. Hvor er dine limefrugter bare fine og lækre :-)

Møllebakkehaven sagde ...

Hvor må det være dejligt med sådan et fint orangeri til alle dine planter. Og det ser ud til, at du er ved at ha en pæn stor samling af pelargonier... :o)
Jeg ville ønske jeg havde sådan et sted til frostfølsomme planter, det gør det hele meget nemmere :o)
Held og lykke med appelsintræet, det blir spændende :o)

Ha en go aften...

Helena sagde ...

Vad mysigt det ser ut.Fiffigt med kaminen.Jag använder en avfuktare som går på av sig själv när det blir för fuktig.Den larmar när det är dags att tömma.Funkar jättebra.
KRAM från mig!

marie sagde ...

Dir orangeri ser fantastisk lækkert og hyggeligt ud, men kræver åbenbart også, at du er obs på temperatur og fugt o.l.

Høneballehaven sagde ...

Hvor ser det godt ud i orangeriet og limetræets frugter er ret fristende.
Jeg kører på google chrome hele tiden og har ingen problemer med billederne.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hvor er det bare godt at du har det dejlige orangeri....og så med brændeovn.Dine citrus planter ser da ud til at trives derinde.
Jeg bruger kun google chrome,og det fungerer perfekt.
God aften til dig knus Jette

Landbohaven sagde ...

Hvor er dit orangeri dog fint.
Jeg kunne heller ikke indsætte billeder igår. Hvorfor ved jeg ikke.
Jeg håber det går i orden af sig selv igen.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.

Frøskuffen sagde ...

Ja værre bøvl med at få billeder på. Jeg måtte bruge Picasso.

Dejligt orangeri, du har fået dig og godt at se, at nogen gemmer chiliplanterne :)

Susanne sagde ...

Hvor må det være skønt at have et sted at overvintre de frostfølsomme planter. Og samtidig have et dejligt sted at opholde sig :-)
Det bliver spændende at høre, hvordan dine lime smager. De ser ihvertfald rigtig gode ud :)

Vibeke sagde ...

Wow, jeg er ikke bare lidt misundelig på dit orangeri, nej jeg er utroligt misundelig. Hvor ser det bare dejligt ud og meget praktisk til overvintring. Du må være glad :o)
Go' søndag! Vibeke

Bente sagde ...

Jeg tror, at det der skaber fugt hos dig er, at du ikke har en udluftning i forbindelse med pillefyret. Jeg har slet ikke de fugtproblemer, du har. Så måske en affugter, kunne være en løsning for jer, ellers skal der hver dag tørres efter og udluftes, men det kan jeg se at I gør!
Dine citrusfrugter er 1 år fra blomstersætning til frugten kan plukkes. Så det er værd at lægge mærke til, hvornår de blomstrer!

HAVELIV sagde ...

det er da et orangeri der vil noget - helt fint med lavenergivinduerne den fugt udenpå vinduerne er godt tegn at det hele bliver udenpå...tak for kikket.fortsat lykke til med citrus og des lige.