fredag den 14. april 2017

Vejret var rigtig godt i dag.

Meget bedre vejr end forventet.
Vinden lagde sig ved middagstid og solen har skinnet hele eftermiddagen.


Jeg har fået fjernet den ene række fliser, kørt jord på på begge sider af græsstriben og sået græs begge steder. Det er meningen at der skal være græs ud for orangeriets foldedør i alle stolpernes længde henad. Den række fliser, der er tilbage, skal skiftes ud med fliser, der er 50 x 25 cm (Halvt så store), og der skal være trædebregner imellem dem. Men det bliver først en gang til efteråret eller næste år. 


Jeg tror, magnoliaen Cleopatra blomstrer om et par uger.


Kompostbeholderen er blevet fjernet. Den er blevet flyttet om bag plankeværket i ingenmandsland og så har jeg plantet stikkelsbærbusken, der hvor den stod. Jeg håber, den vil trives der og sætte lige så mange bær som før.


Hosta på vej op i alle krukker.


I eftermiddag kom de fra Jespers Planteskole med seks opstammede syrenhortensia Vanilla Fraise. Jeg er virkelig helt benovet for på hjemmesiden stod der, at det var 120 cm's stammer og jeg tror faktisk, de er højere. Det er jeg så glad for, for de skal plantes langs stakittet ud til vejen og det er så godt, at kronen stikker op over stakittet, så man rigtig kan se blomsterne.  Jeg glæder mig så meget til at se dem i fuldt flor.


De er meget blå disse perlehyacinter De står på det lille zinkbord.


Bagved DSB's marker for enden af vejen, er de begyndt at måle op til et nyt togspor, der skal køre ud til lufthavnen, og en maskine pløjer alting ned. Da Anders gik tur på stien langs med, så han en lysning med en masse påskeliljer, som også skulle pløjes ned. Derfor tog vi i formiddags cykeltraileren og gik derop og gravede alle påskeliljerne op og tog dem med hjem! De  er i fuldt flor, men mon ikke man kan lade dem visne ned i en kasse og så plante løgene ud til efteråret? Vi syntes, det var synd, at de skulle gå til, men nu kan jeg forhåbentlig have glæde af dem i haven i stedet.

Vanilla Fraise-træerne skal helst plantes i surbundsjord, så jeg skal forhøre mig hos naboen om jeg kan låne bilen og hente jord i morgen eller på søndag!


8 kommentarer:

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte
Hvor er de flotte de Vanilla Fraice træer, det bliver da helt ildt flot ud mod vejen. Jeg glæder mige meget til at se det når jeg kommer op først i maj.
Det var godt i redede påskeliljerne. Så kan du nyde dem i haven til næste år.

Knus og god påske til dig fra Linda

marie sagde ...

Det bliver spændende at se de opstammede hortensier, når de er blevet placeret på deres nye plads. I kunne også klippe en kæmpebuket og så plante påskeliljerne ud med det samme.

Høneballehaven sagde ...

Fint at du nåede en masse i haven i dag også, jeg har selvfølgelig ikke været i haven, har nydt familien i stedet.
Godt med flere påskeliljer i haven. Flotte opstammede Vanilla Fraise, det bliver helt sikkert godt.

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Hvor bliver det fint med de nye opstammede træer.
Jeg ville bare plante påskeliljerne med det samme, hvis det var mine.
Jeg har også sået lidt græsfrø i dag, havde nogle pletter som slidte.
Her har vejret også været fint og jeg har været i haven hele dagen, dejligt når der ellers var lovet regn.

Fortsat god påske.

Kærlig hilsen Anette

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Det bliver spændende med de opstammede hortensia! Det var godt at du nåede en del for vejret idag er ikke vejr at være ude i,
men jeg tror, at du sagtens finder på noget at lave indendøre:-)

Ninas have sagde ...

Hej Birgitte
Hvor sker der dog meget i din have (jeg læste lige et par indlæg tilbage). Jeg er spændt på at se syrenerne ved hegnet, når du har plantet dem. Planterne ser rigtig flotte ud.
Hvor Nina
PS. Meget skønne påskeharer!

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Jeg må sige at der sker noget i din have.
Jeg er vildt imponeret over din energi.
De opstammede syrenhortensia ser rigtig flotte ud, jeg tror de bliver gode sammen med de andre opstammede du købte.
Det er dejligt, at du reddede de påskeliljer på togsporet, dem kan du have glæde af i mange år.
Vores hosta i krukker er også skudt godt i vejret, de er så smukke og så nemme at placere rundt omkring. Jeg tror vi skal have to mere i eftermiddag, når vi skal i Bilka efter CD krukkemuld og en rose Odyssey.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tak fordi I kunne lide de opstammede træer. Jeg synes, de er rigtig fine og sunde at se på, så mine forventninger til at de springer ud er ret store. Jeg tror nok, jeg planter påskeliljerne ud en af de nærmeste dage og klipper en buket først.
Det er sådan en flot rose, den Odyssey, du skal købe Eliane. Ja hostaer er meget nemme at have i krukker.