onsdag den 26. april 2017

En travl uge indtil videre.

Græsenke siden i onsdags, men i dag kom Anders hjem igen.
Anders har været over ved svigermor en uges tid, fordi hun har brækket sit håndled. Men nu har hun fået gipsen af og kan bruge sin arm igen.
Jeg har haft travlt herhjemme dels i haven og i orangeriet - det skulle gerne se nogenlunde ud inden jeg skulle holde foredrag i aftes. 


Til alle foredragene her i foråret har jeg haft kameraet parat og ville spørge om jeg måtte tage billeder, men hver gang glemte jeg det, fordi jeg blev så engageret. Så da det sidste foredrag i dette forår var færdigt i går aftes, tog jeg dette billede ligesom for at sætte punktum for sæsonen. Det har været en stor fornøjelse for mig med mange hyggelige og udbytterige havesnakke. De har fået kaffe og hjemmebag hver gang. I går fik de bladankage:)


Ude i haven er der det fantastiske vejr i dag. Bonderoserne står med mange knopper. Der har aldrig været så mange knopper før.


Jeg tog lige et billede af en anden, som også har mange knopper. Jeg har tre styks og de ser lige fine ud alle tre!


Jeg har lavet et rent bonderose- og pæonbed. Som man kan se nederst til venstre, spirer græsfrøene endnu ikke, selvom det er tre uger siden, jeg såede. Jeg frygter lidt, det er fordi frøene er for gamle - de er nemlig ikke købt i år. Jeg har læst, at de gerne skulle spire efter tre uger.


Akelejerne gror godt alle steder.


Lupinerne gror også godt. Jeg har endnu ikke set nogle snegle, måske er de forsvundet efter anlægsgartnerens gravearbejde! Det kan jeg da håbe på. Men jeg er ikke så plaget af snegle.


Jeg har flyttet rosen Alchymist - det var et stort arbejde at grave den op. Først klippede jeg temmelig voldsomt i den for at få den ud af det rosenstativ, den var plantet i. Bagefter gravede jeg den op og der knækkede desværre nogle store rødder. Jeg håber den klarer sig her op af de store stolper. Jeg har købt en Alchymist mere hos JASroser, som også skal plantes op af disse stolper, som der er 18 af. Jeg har læst i Haven, at man kan bøje grenene i S-form op af espalieret, på den måde får de bedre plads.


Nu er blåbærhøjbedet fyldt op med jord. Jeg vil gerne plante tyttebær i bunden. Min niece synes jeg skal have et mere til rabarberplanterne, men jeg synes ikke, der er plads til det. Men jeg tænker over det!


Alunrod har klaret vinteren fint her på bordet, jeg klippede det visne væk den anden dag. Mor-barn planten i den tredje potte ser desværre noget vissen ud.


Blommetræet blomstrer snart.


Astilbe kommer troligt hvert år i denne krukke. Den fik nyt jord sidste år, så det tror jeg ikke, den får i år. Jeg plejer at lade gå to år med stauderne i krukkerne før jeg skifter jorden.

I weekenden vil jeg rigtig gerne plante dahliaknoldene ud i krukkerne. Jeg har ventet lidt på grund af nattefrosten. I aften skal jeg slappe af for jeg har en hård uge på arbejde, så jeg er træt når jeg kommer hjem. 

5 kommentarer:

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte
Jeg kender det alt for godt det med at man glemmer at fotografere når man er optaget af noget og sådan skal det jo også helt være :o))

Jeg glæder mig til at se din have når jeg kommer op og den store forandring den har gennemgået.

Du skal bare tage det roligt, dine græsfrø skal nok komme. Mine var også meget lang tid om det i efteråret. Og du skal jo huske på det har været nogle kolde nætter vi har haft. Det kommer når der kommer lidt mere varme i luften. Jeg skal så græs i morgen.

Knus fra Linda

Unknown sagde ...

Hej Birgitte. Du har helt bestemt fortjent en slapper i aften efter alt det arbejde du har lagt i haven og foredrag mm. Vi har også lige sået græs, på pakken står der at spiringstiden kan forlænges hvis vejret er for koldt. Så måske der er håb endnu. Det har jo været en ret kold periode vi har haft. Det ser godt ud i haven. Mange hilsner Mette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det går jo godt med det hele, ser det ud til, græsset skal også nok komme op. Pæonerne står flot.

Birgitte sagde ...

Hej alle tre. Tak skal I have. Jeg venter så lidt endnu i håb om at græsfrøene vil spire. Det går det stadig ikke. Men bortset fra det, så er der rigtig godt gang i den flere steder, så alt i alt tegner det godt.

Unknown sagde ...

Hej jeg hedder Nico fra London, jeg kender en berømt stavkaster, der hjalp mig, da jeg havde problemer i mit ægteskab med min mand. hvis du har brug for et rigtigt sted for at løse dine forholdsproblemer, kontakt DR.AGBAZARA TEMPLE på: ( agbazara@gmail.com) ELLER WHATSAPP +2348104102662 han er det rigtige valg. han er en stor mand, der har været