tirsdag den 18. april 2017

Afrikansk skab som aurikel teater og meget mere.

Man kan købe meget billigt i Gul og Gratis!
Jeg har længe gerne ville have noget ophæng på væggen udenfor til alle mine showaurikler, som bliver til flere og flere hvert år, da jeg deler dem. Egentlig havde jeg tænkt at bygge en vægreol selv, men Anders foreslog at jeg fandt et billigt skab i stedet.


Jeg fandt dette afrikanske håndlavede skab, som var rigtig billigt, hvis vi selv hentede det. Heldigvis var min bror og familie til påskefrokost hos os i går, og han kørte selv i sin varevogn, så vi kunne hente skabet. Nu hænger det på udhuset, så det kan ses fra køkkenvinduet og hver dag, når vi sætter cyklerne ind. Der var plads til fire potter med showaurikler. Lågerne har jeg sat en snor i og hæftet snoren på bagsiden af skabet, så de ikke smækker i, når det blæser. (Det hænger meget i læ, så jeg tror ikke, der er fare for, at potterne falder ud, men i stærk blæst kan jeg bare lukke skabet.)


Da jeg kom hjem fra arbejde i dag, fik jeg plantet de 6 opstammede træer ud, to i potter og resten i et bed.


De to i krukker står op af husmuren.


Resten er plantet i bedet her ud mod vejen. Som man kan se, stikker kronerne op over stakittet, så man bedre kan se dem. Ved fødderne skal der plantes hostaer, men lige nu nyder jeg synet af alle tulipanerne, der er på spring, så hostaerne må lige vente en måneds tid. Min bror og Anders fik også hentet surbundsjord i Plantorama, som træerne skulle plantes i. Jeg var så heldig, at jeg havde et gavekort til Plantorama og det kunne næsten betale jorden.


Tulipankrukkerne ser ret lovende ud. Da jeg plantede dem til i efteråret, kom jeg lidt færre løg i hver krukke end jeg plejer og jeg tror, det er godt, for det ser ud til, at der er knopper i dem alle og de skal ikke konkurrere så meget om pladsen.


Det lykkedes mig at skaffe jernrør via facebook, som skal bruges til espalierer med rionet, som jeg har i forvejen. Der skal vokse rosenslynger op af dem, som jeg har sået i orangeriet. (Det er frø, jeg har byttet mig til).


Jeg har pottet en del stauder op, som jeg har gravet op både fra nedlagte bede og stauder, der skulle deles. De fleste skal jeg selv beholde og forhåbentlig snart plante ud på nye steder. En del skal sælges også, hvis jeg kan det.


Jeg vil gerne have dem plantet ud inden varmen for alvor kommer så jeg ikke skal gå og vande dem, for jeg får jo mange krukker senere, der også skal vandes!


Jeg føler mig så rig, når jeg kigger på alle disse tulipaner, som allesammen er genbrugs tulipaner, jeg har gemt om sommeren efter at have haft dem i krukker om foråret. Det er løgvæksterne, der giver farve i min have lige nu, men snart vil jeg bruge lidt energi på at finde ud af nogle buske, der blomstrer her i foråret, så hvis der er nogle, der har nogle gode bud, må I meget gerne skrive en kommentar om det. Jeg har noteret mig blomstrende stauder, der blomstrer nu, men dem skal jeg nok først have til efteråret. Jeg forsøger at holde alle udgifter til haven på  så lavt niveau som muligt, og genbruge mest muligt af det jeg har og så har jeg sået rigtig meget også. På den måde kan jeg godt få råd til de ting, jeg bare ikke selv kan "producere"!

I denne uge skal jeg begynde i modsatte del af haven med at grave pæretræet op. Det bliver sat ned på marken - det har skurv og pærerne falder af inden de er modne og så er der kun et par stykker tilbage. Derefter skal jeg markere elipseformede arealer til græs. Jeg skal dog også forberede mig på forårets sidste foredrag næste tirsdag. Så måske når jeg kun at grave pæretræet op!

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja du har gang i mange ting, flot at du næsten er selvforsynene. Jeg ved ikke, om du har planer om at komme herover d. 20.5. der kunne være en mulighed for at få lidt forårsblomstrende med hjem, men det er selvfølgelig ikke så nemt uden bil. Tulipanerne ser forrygende ud, og det var et flot skab, du fik fat i.

Anonym sagde ...


Hej Birgitte
En busk, jeg er meget glad for i min have, er Viburnum bodnantense. Den har godt nok en lidt stiv vækst, men blomstrer med de yndigste lyserøde blomster hele vinteren (også når det er frostvejr) og langt ind i foråret, dvs i år til nu, hvor den er ved at takke af.

Glædeligt forår
Jytte
www.danishknitdesign.com

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Mange tak. Jeg har endnu ikke fundet ud af om jeg kan komme den 20.05. da vi skal en masse i maj så jeg venter lige lidt endnu, men det lyder rigtig godt, at der er mulighed for at få lidt med hjem:)

Hej Jytte. Mange tak. Det lyder som en spændende busk, den vil jeg lige google, jeg tror, det er noget jeg kan bruge:)