tirsdag den 22. april 2014

Udplantning af geranium med mere.

I dag skulle det være!
Min pyrenæiske storkenæb blev plantet ud i dag. De skal være bunddække i hjørnebedet med min Magnolia og mine klatreroser Gerbe. Storkenæben passer i blomsterfarven til de to andre og det kunne da være fantastisk, hvis der kom blomster i dem i løbet af denne sæson.


32 planter havde jeg - det var hvad der kunne være i en rootrainers. Som man kan se, er de allerede ret store.
Jeg såede dem i januarmåned, hvor temperaturen lå mellem 5 og 10 grader i orangeriet. Alligevel spirede de efter ca. 2-3 uger. Jeg købte frøene i efteråret og opbevarede dem i køleskabet.


Geranium er jo en staude og kan tåle frost, jeg ved dog ikke om nye planter er ligeså hårdføre fra starten af, men nu har jeg taget chancen og plantet dem ud. De bliver ca. 25 cm høje. De var begyndt at blive noget lange i det. Nu har de fået masser af vand og i dette hjørne er der læ, så kan det ikke være bedre betingelser.


Som man kunne se på de øverste billeder, ser min magnoliaknop nu sådan ud. Jeg er meget stolt! Min lille pind, tror jeg, står godt i dette hjørne. Træet er opretvoksende og bliver kun ca. 3 meter højt, så derfor er jeg rimelig sikker på, at der bliver et godt udsyn til klatreroserne bagved.

I drivhuset har jeg overvintret mine lewesiaer. Jeg har overhovedet ikke skænket dem en tanke før i går, da jeg opdagede, de blomstrede.


Nu er de kommet udenfor og er blevet vandet. De skal lige nurses lidt og så er det meningen, at de skal plantes ud i mit lille stenbed.


Sidst på efteråret fik jeg disse hostaer af Lone fra Komdrup. De har været helt visnet ned, men nu kommer de op. Der er også en spydverbena, som er på vej op. Når jeg får luget mit skyggebed, skal hostaerne plantes ud i det. I orangeriet har jeg sået hostafrø, jeg har fået af Lisbeth fra Samsø. De er også ved at være godt på vej op og kan måske plantes ud samtidig med disse.
I morgen aften står den igen på lugning! Her til aften måtte jeg vande alle mine krukker, der står med overvintrede stauder i. De var godt tørre. Jeg håber ikke, jeg skal vande ofte allerede fra nu af, det bliver trods alt en lige lovlig lang sæson!

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Du må tage et billede af dine hostaer, dem vil jeg da gerne se.
Dine pyrenæiske storkenæb kender jeg ikke, dem er jeg spændt på at se i blomst.Godt der er blomst på vej i din pind. Jeg kan godt lide Lewisia, men har svært ved at holde liv i dem.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Jeg måtte da lige google pyrenæisk storkenæb da jeg ikke lige syntes jeg kendte den. Hold da lige op for en smuksak, den vil helt sikkert passe perfekt som bunddække i bedet ;).
Jeg har også været igang med at plante hjemmegjorte stauder ud, så bliver der også lidt mere plads til sommerblomsterne i drivhuset ;)

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Jeg er spænd på blomsten på din pind folder sig ud. Jeg husker tydeligt da du skrev om du havde bestilt den, og da du så fik den :0)
Godt den nu viser at den er helt speciel.
Kh Linda

Jette sagde ...

hej Birgitte.Som sædvanligt har du været flittig med at så.......
Og dine storkenæb er da godt nok rigtig flotte allerede.
Ærgeligt at vi bor så langt fra hinanden.......for jeg har rigtig mange hosta du kunne få aflæggere af.Godt at din "pind" har fået en blomst.God aften Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tak for din kommentar. Jeg skal nok tage billeder af mine hostafrølinger.
Hej Linda. Tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.
Hej Heidi. Tak for din kommentar. Ja, vi kan ligeså godt komme igang med at plante ud. Så godt på din blog, hvor flittig du har været.
Hej Jette. Tak for din kommentar. Ja, det er ærgerligt at vi bor langt væk, for det kunne være spændende at se din have.