søndag den 13. april 2014

På udflugt med Pelargonieklubben Nordjylland og prikling af Jakobsstiger.

I går var vi vi Gartneriet Floragreen i Suldrup.
Det var første gang jeg var med og hold da op hvor var det spændende.
Jeg købte en pelargonie (Fiona), en blommetomat, vibeæg, perlehyacinter, narcisløg og så fik jeg oveni handlen hele 13 chokoladeblomster! Det hele for en slik (under 100 kroner).


Vibeæg og perlehyacinter vil jeg plante ud i haven. Pelargonien er plantet i en lerpotte og står nu i vindueskarmen i orangeriet. Narcisløgene har jeg delt og sat i urtepotter på spisebordet som påskepynt.


Alle chokoladeblomsterne har jeg pottet op. I slutningen af maj skal nogle ud i altankasserne sammen med Helichrysum Petiolare. Det havde jeg sidste år og det synes jeg så pænt ud. Der skal også nogle i krukker i det pink og purpurfarvede bed!


Her kan man se chokoladeblomst og helichrysum.

Hele formiddagen i dag har jeg priklet Jakobsstiger, jeg fik over 30 planter. Jeg har både de hvide, de blå og de gule.Om ca. en uges tid skal jeg prikle matrem ud og måske mine dusksalvier. Jeg overvejer dog at lade salvierne blive i de potter, de står i nu. Der er nemlig ret god plads. Det afhænger lidt af om jeg vil have flere planter ud af det og det har jeg ikke fundet ud af endnu.

Hvis nogle har lyst til at se Pelargonieklubben Nordjyllands arrangementliste, kan i kigge ind på www.pelargonie.dk Der er mange spændende ting på programmet. 

4 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Lyder som om du har haft en skøn tur.
Sammensætningen med chokoladeblomst og heliocrysum er en rigtig fin ide, som jeg vil huske. De grå blade fremhæver chokoladeblomsten super godt.
:)

Jette sagde ...

Godaften Birgitte .Hold da helt op hvor fik du meget for under 100 kr.Jeg er rigtig glad for jakobsstiger......fik nogle flotte nogle af Malcolm sidste år.
Og synes også at chokoladeblomster og hellicrysum passer rigtig godt sammen.
God aften knus Jette

Anne sagde ...

Hej Birgitte,
Chokoladeblomsten er uundværlig. Efter at have læst på din blog den måske ville overleve har jeg gemt min fra sidste år. Den lever!
Gode køb du har lavet.
Du er virkelig flittig og det er altid en fornøjelse at se ind.
Du spirer og prikler jo i stor stil:)

Birgitte sagde ...

Hej Fru Friis, Jette og Anne. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg glad for, især er jeg meget glad for, at det er lykkes dig Anne at overvintre en chokoladeblomstknold. Du kan godt forvente, at den bliver stor og flot i løbet af forsommeren.