onsdag den 30. april 2014

Knopper i roser og pæoner samt showaurikler.

Jeg blev noget overrasket!
Rosen Mary Magdalene er den første, der blomstrer i min have og knopperne er allerede godt på vej.


Den er abrikosfarvet.
Jeg har to abrikosfarvede roser - 3 af hver, som alle er plantet i det limegrønne og abrikosfarvede bed. De andre planter i bedet står lige nu som frøplanter i orangeriet. Det er sommerblomster og de skal alle plantes ud i sidste halvdel af maj.


Her er det The Sheperd, som er den anden rose i bedet.


Her er hele bedet med et blomstrende espalieret pæretræ og et blomstrende kirsebærtræ. Jeg håber ikke, blomsterne tager skade af den varslede nattefrost i weekenden!


Rosen Gerbe, som er en klatrerose, der er skyggetålende.
Alle mine roser får iblandet komposteret kogødning i jorden i marts måned og bliver efterfølgende gødet 3 gange i løbet af sæsonen med organisk rosengødning. Det har jeg fundet ud af, fungerer rigtig fint for mine roser, så det bliver gentaget for 5.år i træk.


Jeg har seks pæoner og to af dem, som er samme slags, har sørme i hvert fald én knop. Jeg kan desværre ikke huske, hvilken pæon, det er, men jeg kan se det, når den blomstrer.


I den anden, som ikke er helt lige så langt fremme, er der også en knop! Det er rigtig spændende for jeg plantede dem forrige efterår og sidste år var der ingen blomster.


Mine showaurikler er kommet udenfor. Nogle af dem bliver jeg nok nødt til at dele, for de fylder temmelig meget i potten!


Det er to gamle æblekasser, jeg har købt og jeg synes det er en lille fin opstilling!!
Showauriklerne har jeg haft hele vinteren i orangeriet, som er frostfrit.


Her er mine purpur kongelys, som har overvintret i to krukker. Der er allerede mange blomsterstængler. Jeg synes, det er tidligt?


Purpur Kongelys trives utrolig godt i krukker. Jeg har også en del i havens bede og på dem er der kun en enkelt bladroset indtil videre 
I morgen har jeg fri, fordi det er 1.maj og planen var, at jeg skulle luge det sidste og så klippe kanter og luge mellem fliserne. Nu må jeg se om jeg overhovedet kommer ud, for jeg er blevet noget forkølet (Det er Anders, der har smittet mig), så det kan være dagen ender med at være indenfor.

I går holdt jeg foredrag i orangeriet og det var, synes jeg, en meget vellykket aften. Det var så hyggeligt og der var rift om mine pelargonier!
Hvis du/I har lyst til at høre mine foredrag, kan I læse om dem på www.blomsterforedrag.dk
Udover foredragene får man en goodiebag, som tidligere deltagere har været meget glade for, og der er kaffe, te og vand. Der er samtidig mulighed for at købe spændende og sjældne pelargonier til en god pris og jeg har også et lille udvalg af stauder til salg.
I går oplyste den ene deltager, at hun havde læst på en tidligere deltagers blog om mine foredrag. Der var åbenbart rosende ord, for det var derfor to af dem havde fået lyst til at komme. Det blev jeg godt nok utrolig glad for.
Der er endnu plads til deltagere til tirsdag den 6.maj kl. 16.00 hvor det handler om opbygning af bede og udplantning samt plantekombinationer.
Det samme gælder tirsdag den 13.maj kl. 19-20 hvor det handler om pelargonier og middelhavstræer. Se yderligere tidspunkter på hjemmesiden.

9 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Hvor lyder det spændende med dine foredrag - og jeg er også spændt på at se dit limegrønne og abrikosfarvede bed i fuldt flor - det må blive meget smukt.

Unknown sagde ...

Det lover godt for roserne. Der er også flere af mine roser, der står med knopper, men ingen af dem er så langt fremme som dine.

Ha' en dejlig aften

Bente sagde ...

Det var dejligt at dit foredrag gik godt!
Ja dine roser er da rigtigt kommet i gang Birgitte.
Det ser fint ud i din have - frosten er vist afblæst - så det var en tom trussel! Heldigvis da.

Frk. Anemone sagde ...

Jeg har ikke set vejrudsigten, men blev da helt glad for at læse Bentes kommentar :)

Mon ikke det bliver en tidlig rosensæson også, når nu alt andet er så tidligt på færde.... En lang rosensæson så, forhåbentlig, når nu vi er så flittige med at gøde og vande.

Det glæder mig at dine foredrag er populære og at du også synes at de er vellykkede.

Jeg har ikke så godt held med purpurkongelys som dig, men måske jeg skulle forsøge mig med dem i krukker i stedet for. Hvor har du dem til at overvintre i krukkerne?

Knus, Ulla

Høneballehaven sagde ...

Jeg har også set knopper i mine roser, Mary Magdalene er også en af de første roser hos mig. Der er lus i den du viser :(
Dejligt at du har set knopper i dine pæoner, jeg har nogen, som har sprunget over flere år i træk, men jeg har da også en del med knopper.
Ærgerligt med den forkølelse, håber du slipper hurtigt af med den. God havedag i morgen, håber jeg.

Tim Skovrup sagde ...

vinteren skulle være aflyst til weekenden - herligt....
- sød opstilling af de gamle æblekasser :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, Lisbeth du har ret, der er lus i rosen! Det må jeg få gjort noget ved i en fart.
Mine purpur kongelys overvintrer i krukkerne, det kan de sagtens.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, Lisbeth du har ret, der er lus i rosen! Det må jeg få gjort noget ved i en fart.
Mine purpur kongelys overvintrer i krukkerne, det kan de sagtens.

giaonhan247 sagde ...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.