tirsdag den 13. november 2012

Jeg fik mit fyrretræ!

Og mit kamera kan tage billeder i buldermørke!


Det er et enstammet fransk fyrretræ, der kan gro i en krukke, hvis jeg bare sørger for at vande. Jeg har cyklet 11 kilometer hjem med træet bag i cykelkurven. Det er ca. en halv meter højt og den potte, det var i, var noget tung, så jeg havde fået varmen, da jeg kom hjem. Jeg er imponeret over mit kamera, som jeg købte brugt af kasseren i Pelargonieklubben Nordjylland. Der var faktisk helt mørkt inden jeg var færdig med at plante det, men jeg prøvede mig frem, selvom jeg ikke kunne se motivet på kameraet!


Jeg var godt nok spændt på, om jeg havde råd, og da jeg kom ud på planteskolen, fik jeg straks øje på nogle fyrretræer på ca. samme størrelse, som var sat smukt frem. De kostede over 500 kroner så humøret dalede noget. Jeg gik videre og fandt andre fyrretræer, men prisen var lige så dyr. Så var jeg ved at opgive og begyndte at kigge efter noget andet stedsegrønt, men fik øje på nogle små fyrretræer, der stod for sig selv lidt nede bagved. Jeg tænkte OK, jeg kan da lige tjekke prisen og blev noget overrasket.


189 kroner kostede det. Jeg har ledt efter et i over en måned, så jeg tænkte, at de 189 kroner var det nok værd og så bærer det ovenikøbet kogler! Jeg forhørte mig, om det kunne gro i en krukke og det kunne det, så blev beslutningen taget og jeg cyklede de 11 kilometer hjem igen beriget med et smukt fyrretræ!
Jeg har glædet mig til at skrive om mit indkøb på bloggen og lige om lidt skal jeg ind på Høneballehavens blog og fortælle Lisbeth om det, for det er hende, der har inspireret mig, da jeg synes, hun har så meget smukt stedsegrønt i sin have.
Nu er jeg tilfreds for udover dette fine lille træ, så har jeg jo også mine krukker ved dørene med stedsegrønt, som jeg forhåbentlig kan holde smukt hele sommerperioden også. Og hvis jeg så også får mine jernkasser med taks, så er jeg vist godt kørende indenfor det stedsegrønne område!!

9 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Hvor var du heldig at finde et i passende pris. De første du så på, var til den pris jeg ville have tippet. Nogen gange kan man være heldig at finde noget rimeligt stedsegrønt i Bilka til en passende pris, men det er nok lige sent nok på året.
Heldigvis fik du en, og så er du godt nok sej, 11 km med den der i kurven, eller hvor du havde den, det er langt. Flot klaret mon ikke der var langt hjem.
Tillykke med købet, jeg glæder mig på dine vegne.

Vivi sagde ...

Fint lille træ du har fundet :-)

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Jeg siger som Lisbeth.Godt gået med det fine lille fyrtræ.Det skal du nok blive glad for.Jeg har faktisk også været på jagt efter et lille træ,men synes også at de er for dyre.God aften knus Jette

Bente sagde ...

Godt køb Birgitte tænk at et fyrretræ skal koste 500,- kr. Den lønner sig, at kigge ordentligt efter! Pyha det var noget af en tur .... seje kvinde!

Hanne i haven sagde ...

Tillykke med dit søde lille træ. Hvor er det smukt, og jeg kan godt forstå at du er glad for det til den pris. Ved du hvor stort det bliver?
Og GODT gået at cykle så langt med en tung potte :-)

Frk. Anemone sagde ...

Ej, hvor er det fint og det pynter rigtigt i krukken. Jeg tænker også at det nok skal plantes ud efter et par sæsoner, men gad vide hvor stort det bliver.

Sej quinde at hente planterne hjem på cykel :)

kh Ulla

Lønbæk Planteskole sagde ...

Fransk bjergfyr bliver op til 6m så du bliver nok nødt til at knibe skuddene i begyndelsen af juni for at kunne holde den tæt.
Hvis den er podet som dværgvækst, har det et sortsnavn. Men det tror jeg ikke den er til den pris.
Held og lykke med krukketræet.
Hilsen
Anne Marie

Lise Lotte sagde ...

Hej Birgitte. Tillykke med dit fine lille træ. Det er godt nok sejt og cykle så langt efter det :) godt gået. Jeg har forsøgt at tage billeder i mørke med mit kamera - uden held. Må vist blive ved med at øv.

Kh Lise Lotte

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Ja, jeg er glad for mit træ, men har dog ikke rigtigt set det i dagslys endnu, da jeg er kommet meget sent hjem de sidste par dage. Forhåbentlig får jeg det at se ordentligt i morgen! Tænk, at det kan blive op til 6 meter, ja så må jeg klippe skuddene i juni, så det ikke bliver for ranglet. Jeg håber dog, at jeg kan have det længe i krukken og at det bliver ca. 1,5 meter højt. Så er jeg tilfreds!