torsdag den 1. november 2012

Såplan november

Jeg har mange spændende frø
og er ved at lave en optegning, så jeg ved, hvornår jeg skal så hvilke frø.
Her kommer en liste over dem, jeg vil så nu og som jeg mener, skal have en kuldeperiode:

Violfrøstjerne:Akeleje Frøstjerne:Akeleje dobbelt:Akeleje "kigger op"Voksurt:Blå Salvie:Voksurt kendte jeg ikke i forvejen, men når man googler den, står der, at det er en sommerblomst, så skal jeg jo ikke så den nu. Den skal sås inde i marts/april. Det var godt, at jeg googlede den!

Jeg har sået Hvid digitalis, purpur digitalis, purpur kongelys og rød kvan, som er godt igang med at spire bortset fra rød kvan, som der ikke rigtig er noget i endnu.

I løbet af vinteren skal jeg udarbejde en plan for hvor jeg skal plante alle frølingerne ud!
Jeg har to plasticbøtter i køleskabet fulde af frø og de skal allesammen sås i februar-marts-april. Der kommer en optegning over dem senere!

8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja så er der gang i såningen hos dig, jeg håber du får held med det. Jeg har også sået rød kvan uden der er kommet noget op endnu. De står i pavillionen. Sidste år såede jeg også rød kvan uden resultat, så jeg er ikke så vild med at så staudefrø. Såning er i det hele taget ikke så meget mig, men du plejer jo at have held med det.

Fru Friis sagde ...

Nej tag det endelig roligt med voksurten, den skal nok nå det til foråret.
God fornøjelse med stauderne :o)

marie sagde ...

Du lyder superorganiseret, når du beskriver dine såplaner.

Susanne sagde ...

Det er en herlig hobby både at bytte frø og at få dem til at spire og vokse sig store og smukke :-)

Voksurten såede jeg også i foråret og den har nået at blive stor og fin i mit bed. Så den kan du rolig vente med :-)

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Kan se at du har tjek på det med frøsåning.Jeg har sået en del akelejer.De står i drivhuset.Kan de blive stående der vinteren over?det er tre uger siden jeg såede dem,men der er ikke kommet noget op endnu.Knus jette

Møllebakkehaven sagde ...

Sådan! Det er på en eller anden måde hyggeligt at lave planer, så du må hygge dig :o)

Ha en go aften...

Bente sagde ...

Ja du har styr på såningen allerede. Du er meget ihærdig, skal jeg love for! Men det er jo godt at være i god tid..og du har styr på bolledejen!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Jeg kan godt lide at sætte tingene i system, så jeg får et overblik ellers går det ligesom op i hat og briller for mig! Til Jette: Ja, du kan sagtens lade dine akelejefrø stå i drivhuset. Det gjorde jeg sidste år og først til foråret, da solen begyndte at varme, spirede de og der kom ret hurtig planter ud af det!