tirsdag den 27. november 2012

Husløg og efterårshaven

I dag har jeg købt 5 husløg - 2 forskellige slags.


Det er indtil videre en hemmelighed, hvad de skal bruges til, men jeg kan røbe så meget, at jeg skal i en genbrugsbutik i morgen, når jeg får fri fra arbejde!

Der var stadig lyst, da jeg kom hjem i dag så derfor gik en runde med kameraet i haven, da jeg syntes, at der stadig var noget at kigge på.


Mit fyrretræ, som jeg er meget glad for!


Her ser man bedet langs med orangeriet. Fyrretræet står da fint der?


Mine heuchera i zinkbaljen står fint endnu.


Roserne har ikke mistet bladene endnu, men blomstringen er dog slut!


Min laurbærbusk, som har været svært frostskadet, men som man kan se skyder den fint fra bunden. Jeg har klippet rigtig mange døde gren væk og kan se, at der stadig er nogle tilbage.


Mine ovale rosenbede med stenkant.


Udsmykning ved køkkendøren.


Beplantning ved vandtønden.
Det bliver nødvendigt med snore og elastikker, når jeg skal transportere genbrug hjem på cyklen i morgen. HIHI HOHO.

10 kommentarer:

Hald sagde ...

Nøjjjj, det bliver spændende :-)

Høneballehaven sagde ...

Du er altså sej, der er ikke grænser for, hvad du kan have med på cyklen.
Din lille fyr ser flot ud i den krukke. Jeg er spændt på, hvad du skal hente, dine husløg er rigtig fine.

Høneballehaven sagde ...

Jeg kom til at tænke på, om du har rhododendron, det kan jeg ikke huske? Jeg ville udskifte laurbærbusken med en rhododendron, nu er jeg heller ikke til laurbær, men den er da ikke pæn, og ser ikke ud til at blive det. Undskyld min frimodighed, men en makiyak eller lignende ville se så fin ud lige på det sted. Og hvis du ikke vil have en rhodo, ja så er der plads til en anden fin busk eller tre roser!!!
Det var bare det, jeg ville sige :)

Birgitte sagde ...

Hej Hald. Tusind tak for din kommentar. Håber, det går bedre og at vi ses i morgen! Du kan tro pelargonierne havde det fint, sikke nogle flotte planter I har givet mig! Tusind tak.

Hej Lisbeth. Tusind tak for dine kommentarer og tak for rådet omkring laurbærbusken. Du ramte fuldstændig plet, for jeg synes heller ikke selv, at den er pæn og måske bliver det den aldrig. Jeg havde slet ikke tænkt på at jeg kunne skifte den ud, men har i stedet gået og spekuleret på, hvordan jeg skulle få det pænt i det hjørne. Din frimodighed var virkelig et godt input. Nu vil jeg gå i tænkeboks - jeg har jo fulgt med på din blog og set hvor flotte alle dine rodoer står - også nu. Nu må jeg rigtig nærstudere dine føljetonbilleder!

Høneballehaven sagde ...

Hvor er jeg glad for, jeg skrev det så, for den er da godt nok ikke køn, og når man ikke har så meget have, skal man bestemt ikke gemme på sådan noget, der ikke er pænt. Hvis du vil have rhododendron vil jeg anbefale den makiyak jeg viste i går, den er smuk hele året. Men der kommer flere, der kan friste, så følg bare med og kig tilbage på de forrige indlæg, der er mange at vælge imellem, men du har jo hele vinteren :)
Armchairgardening herligt

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Dejlige billeder fra din lille ferie.Og spændende brød der blev bagt.
Har også lige købt husløg til mine dekorationer.Er spændt på at se hvad du bringer hjem på din cykel.Er enig med Lisbeth...en smuk rhodo ville være flot i det hjørne.Men jeg synes ikke du skal skrotte din laurbærbusk.Klip alt det visne væk,så skal den nok blive pæn igen.Du kan eventuel opstamme den og sætte den i en krukke.
Rigtig god aften knus Jette

Bente sagde ...

Jeg er enig med Lisbeth din kirsebærlaurbær er ikke særlig charmerende at se på. Tit hjælper det med et sådant indspark.
Spændt på hvad du skal bruge din husløg til.
Jeg kommer næsten forbi dig i morgen. Jeg skal en tur til Frederikshavn med min svigersøn på en endagstur!

Frk. Anemone sagde ...

Hej Birgitte, du pirrer vores nysgerrighed med den tur til genbrugsbutikken. Ja, på cykel...

Husløg er fine sager til årstidens dekorationer, så jeg venter spændt på dit næste indlæg.

Jeg synes også du skal klippe i kirsebærlaurbæren og se om den bliver pæn igen. Du får sikkert plads til en Makiyak også, og den er bestemt også værd at investere i.

knus Ulla

Heidi sagde ...

Hvor er dit lille fyrretræ skønt, og spænderne med dit genbrugsprojekt gad vide hvad du har fundet på ;O). Hvis det er et ude projekt du planlægger, skal du bare lige vide at de to øverste husløg er echveria og ikke tåler frost, men det ved du sikkert allerede ;O)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg vel nok glad for! Ja - nu tænker jeg og tænker på sådan en rhodo, jeg kan dog ikke lade helt være med at også tænke på roser, men der er jo den forskel, at de ikke er ligeså flotte om vinteren. Jeg tænker lige videre!!
Om lidt bliver spændningen udløst, for jeg har været i genbrugsbutikken i dag!