fredag den 6. juli 2012

Juliane drivhusbord, etablering af bed og andet godt fra haven

Jeg gjorde en god handel på nettet!
Mit nye plantebord fandt jeg på nettet i søndags og syntes prisen var rigtig god - 700 kroner for et bord med "underbord" så der er plads til meget. Det måler 1,68 m i længden, 46 cm i dybden og så er det 81,5 cm højt. Bordene har jeg vendt, så de bliver til en slags skåle, så jeg kan vande og "svine" med jord!


Rundt om orangeriet er jeg ved at etablere bede. På østsiden har jeg fået plantet mine Geoff Hamilton og James Galway roser, så de er nu kommet ud af krukkerne igen!Anders er ved at anlægge en stenkant. Fliserne skal stilles på højkant, så der bliver en kant ud til græsset. Kanten bliver ca. 5-6 cm høj.
I bedet skal jeg udover roserne have pæoner, violfrøstjerne og en rød lupin, som jeg har fået af Marianne fra den Helbredende Have. Jeg vil gerne så lidt flere røde lupiner til bedet. Violfrøstjernerne, som skal plantes ud, har jeg selv sået. Jeg kunne også godt tænke mig et bunddække og har overvejet lavtvoksende storkenæb, men har ikke rigtig besluttet mig endnu. Gode råd modtages gerne.


Min svigerfamilie har været her siden i tirsdags og vi har kunnet sidde under parasollen i skygge og nyde alle blomsterne. Om aftenen har vi siddet  i orangeriet. Jeg har bagt jordbærkager til eftermiddagskaffen. De syntes, at det var godt, at mine lupiner Blossom blev til lupiner Blåssom, da de mente der skulle være lidt kontrast til alt det rosa. Måske har de ret?


Min første dahlia er sprunget ud. Det er en ponpon formet dahlia, der står i det lilla og blå krukkebed.


Mine dahliaer er godt på vej i alle krukker og ligeså solsikkerne Italian White, som er sået med frø, jeg samlede sidste år. Jeg må sige, at Claus Dalbys krukkemuld er fantastisk, for mine dahlier er så friske grønne i bladene og der er overhovedet ingen pletter eller skadedyr i dem - jeg håber det holder hele sommeren!


Her er det mit pink- og purpurfavede bed. Der er ved at være knopper i mine dahlier og mine cosmos vokser også godt. Som man kan se, er purpurkongelysene ved at takke af. Jeg skal have samlet frø og så dem i år, så kan det være jeg har nye blomstrende næste år.


Jeg måtte lige have et billede af The Sheperd, som er så utrolig blomsterrig. Måske kan man se de grønne rævehaler, der er på vej foran rosen. I år har jeg sået sommerblomsterne i dette bed på friland og det tager noget længere tid, før blomsterne kommer. Til næste år vil jeg så det hele i orangeriet, så tror jeg, bedet hurtigere kommer op. Desuden har fuglene spist mine tobaksplantefrø, så dem må jeg vist se forgæves efter. Men abrikosfarvede tallerkensmækkere og abrikos- og limegrønne Frøken Hat kommer fint, så det skal nok blive godt!


Min røde pralbønne er begyndt at blomstre!


Ved gavlen, hvor krukkerne står, skal jeg lægge en række fliser og så skal der være et krukkebed dér. Havemøblerne er også dér, så jeg tror det bliver et hyggeligt "rum".
I eftermiddag kommer min veninde og hendes hund. Vi får forhåbentlig en hyggelig aften i orangeriet.

12 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte. Dejlige billeder fra din have og orangeri.Der er nok at tage fat på med indretning og udendørs beplantning.Men som du skriver behøver det hele ikke ske med det samme.Kan forstå at du har ferie.Husk nu at nyde den.Har selv været i Tivoli i går i det dejlige vejr.Har lavet et nyt indlæg fra min have og Tivoli.Rigtig god dag til dig Jette

Frk. Ernst sagde ...

Kan godt forstå du er glad for jeres smukke orangeri.
Hilsen Susanne

Bente sagde ...

Nej hvor er det blevet flot Birgitte! Hold nu op den bliver I glade for!
Der er ikke noget som en regnvejrsdag, hvor man kan trække indenfor og nyde at kigge ud på haven alligevel.
Det er et lækkert plantebord, du har fået der. Der vil blive plads til en masse dejlige drømmeplanter.
John har lavet en hylde til min rullemarie sådan, at jeg kan stille planter der - det er bare en idé.
Dejligt at du hylder din Morfar og har gemt potten, der skal helt klart en spændende pelargonie i!
(Vi har også et Skovby spisebord - vores står i stuen)
Så må du hilse Villy - jeg har skrevet lidt til ham ang. navne på pelargonier. Sjovt ikke?
Nå nu må jeg igang igen - men STORT TILLYKKE med den flotte udestue.

Helle sagde ...

Fin idé at vende bordpladen om, så den kan fungere som bakke. Og hvor tager det hele bare form og bliver smukt i og omkring orangeriet.
Tror familien har ret mht. Blossom - der blev til BlÅssom. I mit "Tøsehjørne" sneg der sig nemlig nogle Jakobsstiger ind, som viste sig mere blå end lilla. Først ærgede det mig.....men nu kan jeg se at de ligesom "strammer" bedet lidt op. Nogle gange er tilfældighederne bare det bedste :o)
God weekend

Vivi sagde ...

Hvor er jeres orangeri blevet flot :-))

Det er altså også vældig smart med det bord, hvor du kan vande potterne :-)

Hald sagde ...

Så har du gjort det igen.... taget billed med portræt af dig selv i vinduet ved dit pink og purpurfarvede bed - undksyld, men kunne altså ikke lade være at grine:0) Eller skal jeg da godt nok love for du/I er kommet langt. Det skal nok blive rigtigt dejligt Har ud tænkt over at vende nogle af potterne med bunden opad og så bruge det til at hæve blomsterne fra gulvet i Orangeriet... blot en idé :0) Fortsat god arbejdslyst og hygge med alle gæsterne!

Høneballehaven sagde ...

Det var et fint plantebord til en rimelig penge.
Flotte roser du viser, de er ok glade for at komme ud af potterne. Min rævehale er også langt nu, jeg ville have taget billeder i dag, men glemte det.
I må hygge jer med veninde og hund.

Landbohaven sagde ...

Hvor ser det godt ud.
Jeg forstår godt du er glad for orangeriet.
Du skal nok få det flot ved gavlenden. Jeg glæder mig til at se resultatet, når det engang er blevet færdig.
Ha´en god aften.

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg nyder ferien i fulde drag, indtil videre har vejret været med os, men i går kom der godt nok meget regn, men vi nåede en del hele formiddagen!

Hej Susanne. Tusind tak for din kommentar. Denblev jeg glad for.

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg vil meget gerne have en pelargonie i min morfars krukke. Jeg skal bare lige have valgt en virkelig smuk én! Måske én jeg har fået af min mormor! Det er sjovt, at du skriver til Villy. Jeg håber han kunne besvare dine spørgsmål, han har i hvert fald god forstand på navnene.

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg blev også glad for, at de syntes Blåssom var den rigtige farve. Man skal nok heller ikke være alt for streng i farvesammensætningerne, så mine blåssom får lov til at blive stående!

Hej Vivi. Tusind takfor din kommentar. Ja, jeg tror, jeg bliver rigtig glad for mit plantebord!

Hej Hald. Tusind tak for din kommentar.Ja jeg så godt, at jeg var i døren igen. Jeg tænkte slet ikke på det, da jeg tog billedet. Jeg har tænkt på det med at få planterne på gulvet højere op og overvejer nogle små blomsterpedistaller til at sætte krukkerne på. Jeg tror godt at man selv kan lave dem, så det er vist endnu et projekt!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Ja, det var på tide,at roserne blev plantet ud igen, krukkerne var helt fyldt med rødder. Vi havde en god aften med veninde og hund hvor vi sad i orangeriet og lyttede til regnen udenfor!

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg nåede at lægge sand ud langs gavlen, så det nu er klart til at blive lagt fliser.

♥ Łucja-Maria ♥ sagde ...

I welcome you very warmly on Saturday morning.
I am writing to you from - Polish.
I am charmed by your blog.
Images are fantastic.
I admire a lot of beautiful flowers.
Have a nice weekend.
Lucy-Maria

Karina sagde ...

Det var sandeligt en god handel. Genialt at det har bøjede hylder, så man ikke kommer til at svine så meget.
Orangeriet er jeg stadig helt målløs over.
Virkeligt flotte proportioner og et smukt udført arbejde.

Birgitte sagde ...

Hej Lucy-Maria og Karina. Tusind tak for jeres kommentarer. Jeg er glad for, at I kanlide vores byggeri og ja, vi har hørt fra mange, at det er håndværksmæssigt flot lavet!