søndag den 29. juli 2012

Clematis Pixie og appelsintræ.

www.clematisdanmark.dk leverede min plante selv!

For nogle dage siden bestilte jeg clematis pixie hos ClematisDanmark og næste dag fik jeg en mail om, at da de alligevel skulle til Skagen, kunne de godt komme forbi med min plante. Derved sparede jeg 125 kroner i fragt! Det er da fantastisk kundeservice!!


De kom forbi ved middagstid i går med denne fine plante. De ville ingen fragtpenge have, men jeg lovede dem at fortælle om deres service her på bloggen, jeg vil i hvertfald gerne gøre lidt reklame! Hvis du har lyst, så prøv at klikke på linket - de har rigtig mange clematis!
Clematis Pixie er ikke frostsikker og skal derfor opbevares i drivhus. Den passer rigtig godt ind i vores orangeri.


Der var en vejledning med om hvordan man vander og gøder og hvad der er den bedste jord. Gødningen havde jeg, men jorden er ikke helt som de har beskrevet - 2/3 dele er, så jeg håber det går. Det er godt med champost og det vil jeg supplere med, når jeg får muligheden for det.
Da vi ikke selv har bil, var vores nabo så flink, at jeg måtte låne deres og så kørte jeg i Plantorama og købte dette espaliere, som Anders har hjulpet mig med at sætte op. Det går ca. 5 cm ud fra væggen og jeg synes, størrelsen passer lige til dette stykke væg.
Pixie er forårsblomstrende og skulle dufte helt fantastisk, så den er en gruppe 1 Clematis og hvis den skal beskæres, skal det være efter blomstringen, da den blomstrer på sidste års skud.


Da jeg var i Plantorama på cykel i fredags for at købe lerpotter, så jeg, at de havde citron- og appelsintræer. Jeg læste i Alt om Haven for et par numre siden en stor artikel om citrustræer og dette appelsintræ, som er en Citrus Siensis (lidt usikker på stavningen lige nu), er nem at have og også nem i en krukke, så jeg slog til i dag, da jeg var i bil og fik et træ med hjem. Ifølge artiklen har citrustræer det bedst udenfor om sommeren i meget sol og læ, så mit lille træ har fået sin egen plads i et hjørne med læ og hvor solen skinner næsten hele dagen. Jeg har købt citrusgødning, men desværre havde de ikke citrusjord, så jeg fandt noget krukkejord, der indeholder både muld, spagnum, ler og sand, som der stod i artiklen. De kan godt lide lidt sur jord med lav pH-værdi og det er jeg usikker på. Det skulle være for, at træet derved bedre kan opsuge jern og mangan, men i gødningen supplerer man med disse to stoffer, så endnu engang må jeg satse på, at jorden er OK. Træet kostede 349 kroner, det er ca. 60-70 cm højt, så jeg synes egentlig, det var rimelig billigt. Det får rigtige appelsiner, man kan spise fra træet og dette træ har fire store blomsterknopper!! Der kommer ikke mange frugter på det, men det er helt OK.


I ferien kom nogle af vores gode venner forbi med denne chili. Da det ikke er meningen, at jeg skal have grøntsager i orangeriet, blev den sat ud i det lille drivhus, men nu har jeg ombestemt mig, for vores venner fortalte nemlig, at den kan blive til et helt træ, hvis man overvintrer den, så det vil jeg forsøge. Og da jeg nu var i Plantorama, købte jeg denne 24 cm lerpotte og plantede den om i dag. Nu har jeg så fået den idé, at jeg vil have et hjørne med krydderurter med denne chili som baggrund!! Jeg plejer ikke at være heldig med krydderurter, men jeg vil gerne forsøge, om det kan lykkes i orangeriet.
Uha, jeg skal passe på med alle mine idéer, for det betyder fuld gang i dankortet og man kan jo ikke bare blive ved!
Det var en skøn fornemmelse at suse afsted i bilen og suse hjem igen med alle disse gode ting, som jeg er så glad for og tilfreds med!

11 kommentarer:

Susanne sagde ...

Pixie er vist en rigtig lækkersag - synes jeg husker at den vist på andre blogge bla. hos Hanne i Haven. Og det er da noget af en service Clematis Danmark giver - hatten af for dem :-)
Ja, det er tit dyrt at få nyt og med alle nye "assesories" så løber det let op. Men det er nu skønne indkøb du har gjort dig :-)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det var da nogle gode køb du der fik gjort.Fik for nogle år siden et citron og appelsintræ.Men desværre kunne de ikke klare kulden i vores udestue.er spændt på at følge dine nye planter.knus Jette

Fru Skipper sagde ...

Hej Birgitte.
Der er så lækkert i dit nye orangeri og jeg kan godt forstå at dankortet bliver varmt....
Glæd dig til at pusle om Pixie! Jeg har en der hedder "Lunar Lass", der minder om den og jeg kiggede på de små knopper fra Februar til den blomstrede i Marts. Mange af mine Clematis har jeg købt af Hanne - Fru Clematis Danmark personligt, så det kommer ikke bag på mig, at de også kan finde på at levere personligt.
Angående chilien, har jeg hørt, at chilien bliver så stor som potten tillader - så du bestemmer selv.
Held og lykke med det hele.

Tim Skovrup sagde ...

man kan rolig sige at de gør noget for kunderne, jeg glæder mig til at se den når den blomstre :)

Frk. Anemone sagde ...

Ja, det er ærgerligt at man ikke bare kan blive ved og ved (med Dankortet altså...). Hvor er det lille appelsintræ altså fint, det er helt luksus for mig at læse om sådant noget, som er helt uopnåeligt for os uden udestuer.

Pixie skal du bestemt glæde dig til, jeg husker jo også at flere viste de skønneste billeder af deres duftende Pixie i foråret.

Held og lykke med det hele.

Høneballehaven sagde ...

Dejlige køb du har gjort. Hvis det nu var mig, der havde sparet 125 kr. på porto, havde jeg straks købt en clematis mere :o) Men du købte i stedet et citrustræ, det var da også skønt.
Jeg pynser også på en fin clematis i min nye pavillion, men det skal vist være frostfrit, og det er jeg ikke sikker på det bliver. Jeg må lige høre nogen af de drivhuskyndige om det.
Held og lykke med det hele.

Bente sagde ...

Søde søde Birgitte
Jeg skriver til dig her, så du ved, at jeg med posten i dag har modtaget 3 meget velbevarede pelargonier fra dig!
1000 TAK hold op, hvor blev jeg overrasket og glad!
De er nu plantet i min pelargoniejord og jeg er helt sikker på, at de nok skal overleve.
Ja og som du måske ved, har jeg også både appelsin og citrontræ. De bliver gødet med en specielgødning til citrusfrugter og jeg køber også en speciel jord til citrus. Om sommeren er de på sommerferie ude i haven, men slut september rykker de ind i udestuen igen. Du kan godt allerede nu begynde, at glæde dig, til den helt fantastiske duft citrus'en blomster udsender! Jeg er spændt på at høre om pixie's fortræffeligheder....men jeg har ikke plads til mere i udestuen, så jeg må glæde mig over din.
Endnu en gang TAK

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Det var godt, at I så det med den gode kundeservice. Ja, jeg har også hørt om Pixie hos Hanne i Haven og Frøken Solhat, så det er derfra, at idéen kommer.
Jeg tænkte slet ikke på, at jeg kunne købe en clematis mere for pengene jeg sparede. Jeg blev nok så positivt overrasket, at jeg bare syntes det var fantastisk!
Tak for rådet omkring pottestørrelse og chili, det vil jeg skrive mig bag øret!
Til Bente. Godt, at pelargonierne kom frem i god behold. Jeg håber, det lykkes dig at få nogle fine planter den her gang.

Anonym sagde ...

Reduce heat; sіmmеr, uncovеred,
for 35 to 40minuteѕ οr to desired cοnsistency, stіrring occasіonаlly.
From there we movеd on to dinner, a staggerіng ѕpread οf mouth-ωatering options prepared for uѕ by loсal restauгаnt legend 5 & 10.
Ӏt should be spreаd ontο the pizza stοne οr pan
in a layеr lesѕ than an inch thick, and then the
squash crust will need to be bаkeԁ for at
leаѕt 20 minutes befοre putting toppings on it аnd bakіng again.


Also vіsit mу web site - youmob.com

Anonym sagde ...

It can be a chеf's term for 'a location foг аll and ρretty much eѵerything іn
its plасe'. These items are ordinarily noticed in all sorts of households, even individuals that are not intended to be 'green'. They have lived lives akin to that of very good saints, sages and Rishis who have been acknowledged for their penance and austerities.

my web site commercial pizza stone for oven

Anonym sagde ...

Its lіκe yοu read my mind!
Yоu apρear to knοw a lot abоut thiѕ, lіke
yоu wrotе thе boоκ in it or somethіng.
I think that уоu сοuld
do with а few ρіcs to ԁriνe the mеssagе home a little bit, but instead of that,
this iѕ wondеrful blog. Аn excellent гead.
I'll certainly be back.

my web site - Chemietoilette