onsdag den 28. december 2011

Bortrejst i julen og nu hjemme igen

Have-julegaver og stiklinger!
Den 22.12. drog vi til København, over til svigerfamilien, for at holde jul. Vi kom hjem sent i går aftes og jeg har haft fri i dag, og skal på arbejde i morgen. Det har været dejligt at være på juleferie, men det er ligeså dejligt at komme hjem igen.En teleskop-ventilator fik jeg i julegave af min bror, til mit blomsterrum. Nu kan jeg få luftcirkulation og forhåbentlig lidt mindre fugtigt i rummet, der dog mangler en udluftningskanal, men heldigvis er der vinduer, der kan stå på klem! Kedeligt vil nogen måske tænke, men jeg er rigtig glad for den gave. Der er virkelig gang i den, når den kommer igang og Anders driller med, at pelargonierne bliver blæst ud!Tre zink altankasser fik jeg af Anders og jeg har allerede helichrysum stiklinger og frø af cremegul tallerkensmækker, som skal plantes/sås til foråret!

Af min svigermor fik jeg "Hemmelige haver".Jeg har allerede læst den i juleferien og den var virkelig interessant. Jeg blev inspireret af en styltehæk, bestående af lindetræer langs stakittet. Det synes jeg så rigtig godt ud og spekulerer på, om det ville klæde vores stakit ud mod vejen.

Vel ankommet hjem, måtte jeg rundt med saksen i dag og klippe skud af fra mine pelargonier. 12 planter blev det til. Én gul pelargonie - creamery -. Tre krokodille-pelargonier og 8 violpelargonier.Violpelargonierne skal jeg have i krukkerne, som de opstammede dværgsyrener står i, som bunddække i disse krukker. På nedenstående billede, som er fra i sommers, kan man se blomsten og jeg tror, den vil tage sig pæn ud under de opstammede dværgsyrener:Blomsten har den samme lilla nuance som syrenerne og både blomster og blade er ikke så store, men planten er ret tæt alligevel!
Nu vil jeg surfe i blogland!

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Velkommen tilbage til hverdagen, det er så skønt at komme hjem igen. Nu har du lidt du skal have indhentet i blogland, men du når det nok.
Skønne julegaver du har fået, rigtige nyttige alle sammen, og nogen du gerne ville have, så er de ikke kedelige vel?
Det er en smuk pelargonie du viser.

Marianne Selvig sagde ...

Jamen velkommen hjem fra Djævleøen, Birgitte.

Hvor ser det dejligt ud med de pelagonia-stiklinger,. du har gang i. Pelargonier er uberejst land for mig. Jeg er kun kommet til Dronning Ingrid , Jalsø (som jeg kalder den) og et par engelske a la den sidste, du viser.
Men jeg bliver klart samler på et tidspunkt!

God hverdag til dig.

Jeg længes selv.

Marianne
Den Helbredende Have

Hanne i haven sagde ...

Velkommen hjem :-)
Jeg kan godt forstå at du blev lykkelig for din ventilator. Når det er noget vi har god nytte af, så kan det jo kun være en god gave. Jeg overvejer selv at ønske mig noget plantelys på et tidspunkt. Så skal jeg nok også blive drillet :-D
Hvor er din viol-pelargonie smuk. Den vil være perfekt sammen med syrenerne tror jeg.
Jeg har også kigget på mine pelargonier og tænkt om jeg skulle skære lidt af dem. Bruger du ekstra lys til stiklingerne?

Møllebakkehaven sagde ...

Skønne gaver du har fået :o) Også jeg har fået Hemmelige haver, men er dog ikke nået igennem den endnu :o)
Din violpelargonie er helt bedårende, og jeg er sikker på at den vil være perfekt sammen med syrenen :o)
Måske vi får resultatet at se... :o)

Ha en go dag...

Bente sagde ...

Krokodille-pelargonier? Når jeg googler kommer din side frem. Hvad er det for en? Jeg har bogen om pelargonier og den er ikke nævnt i»Pelargonier en smittende glæde« af Marian Haugaard Steffensen ej heller i de tidskrifter jeg får fra Dansk Pelargonie Selskab, så nu har du gjort mig nysgerrig!! Nu må jeg vide, hvor du har fået fat i den....

Frøken Solhat sagde ...

Velkommen hjem igen birgitte.....og hvilke dejlige gave du kunne bringe med hjem - det er super skønt med inspiration især her i juledagene. Hverdagen er ikke kommet tilbage til os endnu så vi fejrer 5 juledag med at sove længe....i hvertfald børnene ;0)

Knus Dorthe

Fra frø til blomst sagde ...

Dejlige gaver :-)

Hvor er du heldig, at du har et frostfrit blomsterrum, hvor du kan lave stiklinger.

Smkke pelagonier.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din søde kommentar. Den blev jeg glad for.

Hej Marianne. Tusind tak for din kommentar. Du kan roligt kaste dig ud i pelargonieverden. Ikke nok med at sortimentet er stort, det er også en meget nem plante at have med at gøre og den er meget blomsterrig!

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg er rigtig glad for mine gaver. Plantelys er et udmærket ønske. Jeg bruger ikke ekstra lys til stiklingerne. Jeg sætter dem på et bord i en flamingokasse, hvor der kommer lys ind fra vinduet og det plejer at gå ganske godt. I starten indtil de har fået rødder, er jorden fugtig. Det tror jeg, er meget vigtigt!

Hej Møllebakkehaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Jeg skal helt sikkert vise hvordan de tager sig ud om bunddække under syrenerne.

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg har købt min krokodillepelargonie i Pelargonieklubben Nordjylland. Navnet har den fået fordi bladene har mønster som krokodilleskind. Blomsten er pink og samme facon som andre zonalepelargonier. Jeg har heller ikke selv set den andre steder. Hvis én af mine stiklinger bliver til noget, vil jeg meget gerne sende dig et eksemplar. Du kan kontakte mig på emailadressen øverst på min blog, så vil jeg gerne sende en plante. Men der skal nok gå en 3-4 uger, før den har slået rødder og er stærk nok til at komme med postvæsenet. Jeg har foriøvrigt været inde på din blog. Den ser spændende ud og dit indlæg med pelargonier var interessant, især den øverste pelargonie synes jeg er spændende. Jeg melder mig som fast læser!

Hej Dorthe. Tusind tak for din kommentar. Dejligt med juleferie og familiehygge. Nyd endelig inspirationen. Det bliver lynhurtigt hverdag igen men det er vel også OK?

Hej Gitte. Tusind tak for din søde kommentar. Ja, jeg er også utrolig glad for mit rum!

Landbohaven sagde ...

Ude er godt men hjemme er bedst.

Hvor er det nogen gode julegaver du har fået. Jeg kan godt forstå, at du er glad for dem.

Tak for kigget.

Birgitte sagde ...

Hej Landbohaven. Tusind tak fordi du kiggede med. Det er jeg glad for.