tirsdag den 13. december 2011

Græsser og havegange

Frøindkøb og overvejelser om havegange.
Belært af andre havebloggere og denne milde vinter, er det gået op for mig, at haven også gerne må se lidt spændende ud om vinteren.
I mit indlæg fra den 28.11.11 her  kan man læse om at bruge nuværende vintermåneder på at planlægge næste vinter. Derfor har jeg fået den idé, at jeg vil have nogle græsser både i bede og i krukker.

I dag har jeg på http://www.froetorvet.dk/ købt frø af de to ovenstående græsser, den til venstre er Fjergræs, Stipa Pony Tails og den til højre er Kæmpestar.
Disse to græsser vil jeg have i bed og krukker. Derudover vil jeg lave et cirkelformet bed med de små cypresser placeret tæt sammen, og som jeg har købt i år og plantet i krukker, og plante lyng som bunddække. Min plan er, at alle græsser og cypresbed, skal placeres lidt fra hinanden, så der er lidt mere at kigge på i hele haven her om vinteren.
Jeg vil dog gerne anskaffe mig frø til en græs mere, nemlig Stargræs Carex Bronzita, men desværre havde frøtorvet ikke disse.

På grund af græsserne og deres placering faldt det mig ind, at jeg måske skulle lave en havegang. Jeg tror nok - hvis jeg gør det - at den skal bestå af græs som grundlag. Jeg fandt et billede i "Alt om Haven" fra Jan/Feb. 2009 og en spændende artikel om havegange.Denne havegang er da helt fantastisk, den kunne jeg drømme om. Jeg ved, at det er et stort projekt og jeg skal tænke mig godt om, men jeg forestiller mig noget med en buksbomkant og sommerblomster, der vokser ind over stien!
Jeg har tilladt mig at skanne nedenstående artikel for at lægge den her ud på bloggen, så jeg kan drømme videre!

14 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det lyder bare rigtig spændende. Nu er du godt i gang med armchairgardening. Skønt. Jeg har også græsstier imellem mine bede. Jeg er spændt på at høre, om dine græsser, som du vil så, det har jeg ikke tænkt over man kunne. Du er sej med såning, så det skal nok lykkes for dig.
Jeg er lidt mere skeptisk med dit lyng som bunddække, det vil gerne have sol, men måske sørger du også for det.
Held og lykke med det hele.

Susanne sagde ...

Ja det er dejligt, at kunne bruge de kolde og golde måneder til planlægning. Og det lyder fint med dine planer om græsser, cypresser og havegange. Jeg tror, at vi kommer til at se endnu flere græsser og stedsegrønne i haverne i fremtiden. Skønt med drømme :-)

Kender du iøvrigt Overdam Planteskole? Det er en planteskole i Hørsholm, som har specialiseret sig i græsser og som har et kæmpeudvalg.

bloggernefa sagde ...

Hej Birgitte
Sikke billeder. Jeg faldt helt i svime da jeg så det øverste. :)

Jeg skrev lidt om Overdam på et tidspunkt,hvis du har lyst så kig ind på
http://evigglade.blogspot.com/2011/09/overdammen-efter.html

hej fra
Evigglade

Lønbæk Planteskole sagde ...

Du kan da godt få frø af den brune star herfra.
Den har ikke dette sortsnavn, da det er et registreret navn, som der er licens på, og som vi ikke må bruge i opformeringen.
Men græsset er lige så flot uden navn.
Hilsen
Anne Marie

Hanne i haven sagde ...

Det lyder som rigtigt skønne planer du har for haven :-)
Det er et skønt billede du viser fra Alt om Haven. Det tror jeg sagtens du kan lave. Kast du dig bare ud i det, og så kan du jo altid flytte og lave om, til det får det helt rigtige look.
Jeg har også sået græs flere gange for år siden. Men min mand har allergi overfor græs, så jeg har dem ikke mere. De er rimeligt nemme at få til at spire og gro, mener jeg at kunne huske.
Armchairgardening er nu også skønt :-)

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Det blev jeg glad for. Tak for rådet mht. lyng. Den havde jeg ikke lige tænkt på, men det gør jeg nu!

Hej Susanne. Tusind tak for din kommentar. Jeg er helt enig. Jeg kender ikke den planteskole, men vil gå ind og kigge på hjemmesiden.

Hej Evigglade. Tusind tak for din kommentar og for tippet. Jeg vil lige studere nærmere!

Hej Anne Marie fra Lønbæk Planteskole. Tusind tak for din kommentar. Jeg vil rigtig gerne købe fra fra dig. Jeg går lige ind på din hjemmeside og kigger.

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Armchairgardening er nemlig rigtig hyggeligt, der kan gå mange timer med det. Jeg gemmer alle haveblade og har også en del bøger, som jeg sagtens kan kigge i rigtig mange gange. Nu har jeg lige fået mulighed fra Lønbæk Planteskole om at købe den sidste græs, jeg gerne vil have, så dér var jeg heldig!

Lønbæk Planteskole sagde ...

Jeg har ikke græs på hjemmesiden, men privat har jeg nogle frø, du kan prøve med, hvis du sender en frankeret kuvert. Adressen står på hjemmesiden.
Hilsen
Anne Marie

Birgitte sagde ...

Tusind tak Anne Marie. Jeg sender en frankeret kuvert. Jeg er meget glad for dette her!

Unknown sagde ...

Det ser spændende ud, glæder mig til at hvad det ender med. Skønt med drømme om nye projekter.
Knus
Annette

Helle sagde ...

Sikke nogle skønne havegange, dejlige frodige og lidt vilde, ikk´.
Håber du lykkedes med græsserne.
Kh Helle

Birgitte sagde ...

Hen Annette og Helle. Tusind tak for jeres kommentarer. Det er dejligt med drømmerier. Jeg vil i hvertfald skrive om græssåningen her på bloggen. Jeg er ret spændt på det. Frøene fra Frøtorvet er sendt i går! Og i dag har jeg sendt en frankeret kuvert til Lønbæk Planteskole (Anne Marie). Det bliver så spændende.
Ja, Helle, den havegang ser lidt vild ud, men også romantisk synes jeg og lidt gammeldags på en eller anden måde.

Staudefeen sagde ...

Uh ja, det ser vanvittigt godt ud! Også lige min smag.

Kh. Marlene

Birgitte sagde ...

Hej Staudefeen. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for!

Anonym sagde ...

I love уоur blog.. vеrу nіce colοrs
& theme. Did уou design this website yourself oг did yοu hire ѕomeone tο do it for you?
Plz anѕwег bаck as I'm looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. kudos

Feel free to visit my web site - slotmachinepayout. org ()