mandag den 13. februar 2012

Frøsåning og overblik

Nyresnerle, prunella og polygonum capitatum.

I dag har jeg sået ovenstående i foliebakker. Prunella og polygonum har helt op til 40-60 dage, inden de spirer. Nyresnerle ved jeg ikke hvorlænge er om at spire, men da de skal plantes ud i krukker medio maj, er det nok en god idé at starte med dem nu.


Jeg har en del frø, jeg har samlet i haven og købt på nettet. De fleste kan jeg så på friland i maj. Jeg har ca. 6-7 poser, jeg skal så inde. Til marts skal jeg så igen. Det er ret skønt få overblik over frøene og ligesom lave en plan for hvilke frø, der skal sås hvornår.


Her er det Prunella og polygonum, som begge skal plantes ud under to frugttræer og også i krukker.


Her er det nyresnerle ved siden af tomatspirerne, som snart skal prikles. Alle frø er sået i så- og priklejord. Det er det, jeg har bedst erfaring med.
Det kribler og krabler af forår indvendigt og jeg hyggede mig rigtig med frøsåningen i dag!!

18 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Ja der er nok at se til men hyggeligt er det jo. Fortsat god fornøjelse :o)

Susanne sagde ...

Herligt at få taget hul på frøsåningen og dermed også 'forårskløen stillet en anelse :-)
Det bliver spændende at se dine nyresnerler. Er det dem der skal plantes i krukkerne på søjlerne?

Høneballehaven sagde ...

Det ser ud til at du har styr på det og hygger dig med det, ellers havde du nok heller ikke gjort det ;o) Jeg kan se, at du sår i æggebakker, er det nemmere? Sætter du dem direkte i den næste potte, når de skal have mere plads?

Møllebakkehaven sagde ...

Overblik er altid godt... og det lyder som om du har styr på det :o)
Jeg glæder mig til at følge alle de frølinger der er gang i her i Blogland :o)

Ha en go aften...

Unknown sagde ...

Det er bare så hyggeligt at få jord under neglene:o)
Annette

Birgitte sagde ...

Hej Fru Friis. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.

Hej Susanne. Tusind tak for din kommentar. Ja, nyresnerlerne skal plantes i zinkkrukkerne på søjlerne sammen med Dr.Ingrid Pelargonier, som jeg har lavet stiklinger af.

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg havde forestillet mig, at jeg kunne løfte dem op og sætte dem ned i en større potte med pottemuld. Man skal dog bare vande rimeligt ofte, da jordmængden er lille og hurtig tørrer ud!

Hej Møllebakkehaven. Tusind tak for din kommntar. Ja, det er meget spændende at følge alle frølingerne. Jeg er blevet så klog af at læse om frøsåning i blogland. Det er jeg rigtig glad for!

Birgitte sagde ...

Hej Annette. Tusind tak for din kommentar. Ja, nu går det den rigtige vej!

Ina sagde ...

Det ser ud som om du har godt styr på det hele, og indtil videre har formået begrænsningens kunst ;-)

Forsat god fornøjelse med de små ;-)

Marianne Selvig sagde ...

Det kan jeg godt forstå, du har, Birgitte, det har jeg også. jeg har hørt at hvis tomaterne bliver for ringlende skal man bare fylde potten op med jord omkring stænglen, for så slår den bare rod. Gælder vist desværre kun med tomat!

Skøøøønt sådan at nusle. Vejrtrækningen og skuldrene kommer ned, hvor de hørerhjemme.
Aftenknus

Marianne med
Den Helbredende Have

Bente sagde ...

Ser spændende ud og jeg vil prøve det med æggebakkerne. De ryger jo alligevel ud, mon ikke de små planter kan løftes direkte i æggebakke videre over i en større potte, hvis de bliver godt gennemvædede, kan rødderne måske gro igennem det løse pap? Det må prøves, for det er jo egentligt smart.

Helle sagde ...

Her planlægges der også på livet løs - så jeg kan nemt sætte mig ind hvor herligt det er, både at få overblik og selve det at så og spire.
Jeg gemmer også ALT muligt til så/spirebakker og til priklepotter - det er virkelig genbrug og kreativitet på højere plan ;o)
Fortsat god fornøjelse :o)

Karina sagde ...

Åhh jeg bliver helt stresset når jeg ser jeres frø-sånings -indlæg. Jeg har en masse frø og intet overblik:-/

Karina sagde ...

PS
Men det ser dejligt ud.
God vind til de lille små;-)

Birgitte sagde ...

Hej Ina. Tusind tak for din kommentar. Ja, jeg måtte begrænse mig pga pladsmangel indendøre og måtte finde planter, jeg kan så på friland, det er lykkedes og den skal ikke have for lidt, når vi kommer til medio maj!

Hej Marianne. Tusind tak for din kommentar og tak for tipset med tomaterne. Jeg har nemlig sået mine for tidligt og de skal her i ugen prikles om, så jeg vil helt sikkert komme mere jord omkring stænglen!

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Ja, det er ret smart med æggebakkerne, men jeg tror ikke, at rødderne kan vokse igennem pappet, da de jo er forholdsvis små og skrøbelige det første stykke tid, så jeg har tænkt mig at tage den gennemvædede jordklump op af æggebakken og så sætte den ned i en potte med blomstermuld.

Hej Helle. Tusind tak for din kommentar. Man kan jo ligeså godt genbruge, der er så meget emballage, der bare bliver smidt ud og på en måde synes jeg det er lidt miljø-forkert. Derfor er det da altid noget, at man kan bruge noget af det igen!

Hej Karina. Tusind tak for dine kommentarer. Jeg håber du også får overblik og kommer godt igang, især når du har mange frø, men det kan jo være svært at finde tid til det hele.

Landbohaven sagde ...

Ser ud til at du har tjek på det hele.
Det bliver spændende at se resultatet når den tid kommer.

Hanne i haven sagde ...

Uh hvor ser det godt ud :-) Og søde små grønne frølinger har du også.
Det er rigtigt at tomater altid bare kan sættes dybere. Jeg gør det nu også tit med sommerblomster, og det går også fint, bare det ikke er for meget.
Det er en god idé at genbruge alt det emballage som ellers ville fylde op, så er det da i det mindste brugt to gange. Jeg smider æggebakker på composten, for jeg synes også at de tørrer hurtigt ud, når man sår i dem.
Jeg er spændt på at høre hvad du mere skal så senere :-)

Fra frø til blomst sagde ...

Det ser jo allerede rigtigt dejligt forårs agtigt ud hos dig. Glæder mig også til at høre, hvad du ellers skal have i jorden :-)

Birgitte sagde ...

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for.

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Ja, man kan lige så godt genbruge al den emballage inden den bliver smidt ud. Smart med æggebakker i komposten. Ja, til marts så skal jeg så igen og i denne uge skal mine tomatplanter prikles over i større potter.

Hej Gitte. Tusind tak for din kommentar. Ja, nu går det den rigtige vej, så det er så skønt.