søndag den 1. oktober 2017

Havedrømme og forventningens glæde.

Forårsløg i massevis.
Nu er alle forårsløg lagt. Først i bedene i haven, hvor jeg i to bede plantede helt tæt. Det var i bedet med Rozanne storkenæb og blossom lupinerne, hvor jeg satser på, at storkenæbbene kommer til at dække for de visne blade, når løgvæksterne visner ned. Det andet bed, der blev plantet tæt, var pæon- og bonderosebedet. Jeg håber også, de vil dække over det nedvisnede.


I de andre bede plantede jeg løgene i grupper mellem stauderne, da der i de nye bede også er en del forårsblomstrende stauder og buske. Så jeg håber, løg og planter vil supplere hinanden.

I dag var det krukkernes tur. Det blev til i alt 26 krukker med forårsløg - de fleste med tulipaner. Men også narcisser og hyacinter. Nu står alle krukkerne i udhuset og venter på foråret. Ude i indkørsel står der en rød bænk fyldt med krukker med forskellige stauder og andre planter. Vi har en rød bænk mere, som jeg i foråret også vil sætte frem i forlængelse af den anden og så skal der ellers forårskrukker på.


De fleste løg har jeg købt 10 af, for det passer lige i antal til krukkerne, men der var også løg, der var 20 og 30 stykker af. De kom i store krukker og nogle blev delt til flere krukker.
I år var et rigtig godt tulipanår, og jeg forestiller mig, at det bliver endnu mere over overdådigt til næste år:)

Nu er jeg ved at være til vejs ende med omlægningen af haven og forventningerne er høje til næste sæson. Jeg drømmer om, at alle bedene bliver tætte og frodige med mange blomster lige fra forår til frost. Jeg kunne godt tænke mig, at næste sæson var mere til at nyde i stedet for at yde, som det har været i et års tid nu. Jeg glæder mig i hvert fald til at skulle luge i de nye bede og holde det hele pænt, at slå græs og klippe kanter synes jeg også er hyggeligt.

Nu er alle løgkrukker opmagasineret i udhuset, hvor de kan stå tørt hele vinteren. Jeg har læst et eller andet sted, at man ikke skal dække krukkerne til hvis man vil undgå mus. Jeg har aldrig haft mus i krukkerne, så måske virker det at ikke dække dem til!

Det har været det fineste vejr hele eftermiddagen - 18 grader. Så det var en god dag til løgkrukker!

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Du har rigtig fået lagt løg, det skal nok blive flot næste år.
Det er dejligt for dig, at du er ved at være færdig med ændringen af haven, så du igen kan nyde og nøjes med at luge og stikke kanter. Det har været hårdt arbejde for jer.

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Bliver helt missundelig. Så langt du er nået. Det bliver fantastisk flot i krukkerne næste år.
Lader du krukkerne står i huset til april og vander du slet ikke. Bliver lige nød til at have opskriften.
Knus

Charlotte

marie sagde ...

Nu kan du da erklære sig for vinterklar, det må være dejligt. Vejret lægger heller ikke op til havesysler for tiden.

Frk Hall sagde ...

Wow det bliver et smukt syn. Jeg er først lige blevet færdig med at vælge hvilke tulipaner jeg vil have.
Det blev til mange, for jeg drømmer om en have med millioner af smukke forårsbebudere ;)
Nu skal de bestilles, og dernæst lægges
Rigtig god ny uge

Kærlig hilsen
Lone

Birgitte sagde ...

Hej alle 4. Tak skal I have. Ja, det er med at udnytte det gode vejr, for i dag har det da ikke været til at have med at gøre. Det har været et frygteligt blæsevejr og regnvejr her hos os næsten hele dagen! Jeg tror lige, jeg laver et nyt indlæg med "løgkrukke-opskriften."

UplayOnline sagde ...

Det har været hårdt arbejde for jer.


korean porn