tirsdag den 31. januar 2017

Drømme.

På vej til en ny sæson.
Man kan drømme om mange ting og jeg har sat mig for, at nogle af mine drømme skal føres ud i livet. Det er godt at have drømme, men man skal passe på, at man ikke glemmer at leve her og nu!


Mit orangeri har allerede opfyldt en del drømme, hvor jeg holder foredrag og workshops. I den kommende sæson drømmer jeg om, at der bliver fulde huse ligesom sidste forår. Det var sådan en god oplevelse af dele den store haveinteresse med andre!


Nu går jeg og drømmer om nye bede efter min haveplan, hvor bedene bare bugner med blomster og det nærmest bliver et helt hav af farver og spændende kombinationer. Jeg er i gang med at forberede mig og har tegnet nogle planter ind i planen. Jeg kan næsten ikke vente på at det bliver marts/april, så jeg kan komme igang med at flytte planter og plante nye ud.


Der skal være grønne vægge og i orangeriet vil der blive sået klatreplanter, som jeg også har valgt hvad skal være.
Jeg glæder mig også til foråret, hvor alle løgplanterne kommer op. Jeg plantede ca. 2-300 løg ud i bedene i efteråret udover dem, der var der i forvejen, så jeg er spændt:)


Det er meget godt at vide, at nogle drømme vil gå i opfyldelse, men om drømmen om at kunne leve af min have nogensinde går i opfyldelse, må jeg lade stå åben. Det er meget godt at drømme og tænke, for det sætter noget igang, når idéerne popper op.


Jeg drømmer om, at alle mine så- og stiklingeprojekter bliver en succes, så jeg kan få mange nye spændende planter til haven. Nogle gange tænker jeg på, om man bliver mere glad og lykkelig hvis ens drømme går i opfyldelse, men jeg bryder mig ikke om at tænke sådan. Jeg får dårlig samvittighed, fordi jeg har så rigt et liv og så meget at være glad og lykkelig for. Jeg tror egentlig at gode relationer til de nærmeste, er det, der er drivkraften for et godt liv og det er jeg meget taknemmelig for!Så drømmene skal ikke erstatte noget af det jeg har, men når man bliver fyldt med en forventningens glæde over at noget måske kan lade sig gøre, så er det godt at have et netværk at diskutere det med! Det elsker jeg og kan bruge timevis på det. Nogle gange opstår der idéer, man ikke lige selv havde tænkt på og pludselig får man en mulighed for at få en drøm til at gå i opfyldelse.


En ting, jeg skal gentage igen i år, er at komme ud til åbne haver og blive inspireret af haveejeren og de andre besøgende. Det synes jeg, er meget givende.


I søndags så jeg i Netto, at de sælger billige forårsløgvækster. Der var blandt andet nogle påskelilje-løg - tre styks i en potte for 6 kroner og så havde de mange hyacinter og primulaer. Jeg tror, jeg skal den vej i morgen på vej hjem fra arbejde, for jeg har en drøm om en gammel rød bænk, vi har i udhuset, som jeg tror, jeg kan bruge til en krukkeopstilling opad husmuren ved vores indgangsparti. Jeg drømmer om en krukkeopstilling, der bugner med forårs-vækster, der skal stå lige dér, hvor jeg går forbi mange gange om dagen.

Billederne i dette indlæg er fra august/september sidste år. Jeg håber også, at den kommende sæson kommer til at vare længe og desuden blive solrig med lidt vind og regn om natten.

6 kommentarer:

Lene sagde ...

Ja hvor er det dejligt at drømme, men om man bliver mere lykkelig hvis alle ens drømme gik i opfyldelse, det er jeg nu ikke så sikker på.
Hvor er det fine billeder du viser og det bliver godt ned alle de nye bede.
Med venlig hilsen
Lene Bedstemorshave

Høneballehaven sagde ...

Dejligt med drømme, flere af dine skal nok gå i opfyldelse, det kunne være skønt, hvis du kunne komme til at leve af din have. Spændende at følge med i dine projekter.

marie sagde ...

Der er ikke langt fra drøm til projekt i din verden, det har vi jo tit set☺

Birgitte sagde ...

Hej alle tre. Mange tak. Ja, når man har drømme, får man også mange idéer og det er jo godt. Selvom ikke alle idéer er lige gode eller gennemtænkte, så er det meget godt alligevel!

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Jeg fornemmer at dine drømme er gode og brugbare. Så længe de ikke kun er en virkelighedsflugt og en undskyldning for slet ikke at gøre noget, så anser jeg drømme for positiv drivkraft.
Mange hilsner fra Eliane

Birgitte sagde ...

Hej Eliane. Mange tak, det var fint skrevet og jeg er helt enig!