onsdag den 11. juli 2012

Det limegrønne og abrikosfarvede bed

Status i dag med frølingerne sået på friland.


I bedet, som er ottetalsformet med et pæretræ i den ene ende og et kirsebærtræ i det andet, har jeg sået grøn rævehale, abrikosfarvede tallerkensmækkere og limegrønne og abrikosfarvede Frøken Hat samt limegrøn tobaksplante. Derudover er der plantet to forskellige abrikosfarvede roser, Mary Magdalene og The Shepard.


Da frøene er sået direkte i bedet - pånær rævehalerne - så varer det nok et par uger endnu, før frølingerne kommer i blomst. Jeg havde ikke plads inde i huset til at så inde tidligere i foråret, men det vil jeg gøre næste år i orangeriet, så de kommer i blomst noget før.


Grønne rævehaler.


The Shepard som nærmest blomstrer i det uendelige selvom regnen er hård ved dem!


De to Zinneaer har jeg blandet og sået dem i cirkler inde i hinanden i ca. fjerdedel af bedet under hvert frugttræ.


Langs stenkanten hele vejen rundt har jeg plantet de abrikosfarvede tallerkensmækkere, de danner en ramme om hele bedet, jeg vil gætte på, at de blomstrer om en uges tid.


Sidste år såede jeg Frøken Hat i vindueskarmen og plantede dem ud i krukker om sommeren, men det var ikke nogen succes, de blev ranglede og kunne ikke rigtig tåle at komme udenfor. Der er kommet mange op i år, sået på friland, men alligevel vil jeg forsøge mig med såning i orangeriet til næste år, for jeg kunne godt tænke mig, at de kom lidt hurtigere i blomst. Nu er jeg i hvert fald spændt på at se, hvor blomsterrig de bliver.

8 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Det skal nok blive et rigtig fint bed, lige pludselig går det jo hurtigt.

Jeg har haft god erfaring med frøkenhat drevet frem i drivhuset og senere i krukker. I år er de istedet sat ud i bedene, men måske andre stauder skygger for meget for jeg syntes ikke rigtig der sker noget. Sådan skal vi jo hele tiden gøre nogle erfaringer... :o)

Frk. Anemone sagde ...

De der rævehaler er da fantastiske, helt anderledes planter, dem må du gerne vise flere billeder af senere :) Rosen er meget fin i farven. I disse regnvejrstider kommer man da til at sætte pris på roser, der kan klare mosten.

kh Ulla

Høneballehaven sagde ...

Det bliver et fint bed, når det gror til. Den er skøn den lille Shepard og rævehalerne kan jeg slet ikke stå for.

Bente sagde ...

Det er et flot bed du har komponeret Birgitte!
Jeg har før haft de grønne rævehaler og de er også gode i buketter og de bliver imponerende høje og har en flot farve. Fint fint bed!

Lene sagde ...

Hvor er det et fint du du har lavet. Jeg har også haft de grønne rævehaler, men havde helt glemt dem igen. Tak fordi du skrev om dem :)

Tim Skovrup sagde ...

det nye bed er du da sluppet godt fra :) - meget nydelig :)

Helena sagde ...

Åh vad fin The Shepard är!Det är rosornas tid nu härligt :-)
KRAM från mig!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer og for at I kunne lide mit bed. Jeg er meget spændt på dette bed og følger det hele tiden fordi jeg glæder mig til at der kommer flere blomster. Især glæder jeg mig til frøkenhat. Har lige læst, at tallerkensmækkere holder lus væk. Det er jo ikke så dårligt!