onsdag den 4. januar 2017

Frøindkøb

Ny sæson så småt startet!
I dag var jeg på cyklen til Gug. Jeg skulle nemlig hente frø, som jeg har bestilt på nettet hos
Florama.dk Det er et frøfirma her i Aalborg. Selvom jeg kunne få sendt frøene, var jeg lidt nysgerrig og ville gerne hente dem på vej hjem fra arbejde.Da jeg kom frem, fik jeg lov til at se haven, og det var rigtig spændende. Det var så velholdt overalt og mange fine løsninger til udnyttelse af pladsen. Jeg kunne godt tænke mig at se haven, når der er højsæson, for der er mange spændende planter!

www.florama.dk er en god side at handle på. På siden er der mulighed for at vælge kriterier, for eksempel farve og højde og blomstringstidspunkt. Det er en rigtig god hjælp, når man skal forsøge at vælge frø, der passer sammen, når de engang bliver til planter!

Lille voksurt har gule blomster og voksagtigt løv.

Lille voksurt var et nyt bekendtskab for mig. Den er jeg spændt på. Jeg købte også frø af den blå voksurt, som jeg også selv har høstet frø af i haven, men jeg har en plan om mange planter af denne!

Solsikke - 'Suntastic Bicolor Rose and Lemon'

Jeg købte to forskellige solsikker. Denne er en dværg, som jeg også havde i haven sidste år. Jeg har godt nok også selv høstet frø, som skal bruges på forskellig vis.
Den anden solsikke er en "Giant yellow" og den glæder jeg mig til. Den håber jeg på, bliver til mange, fordi jeg gerne vil bruge hovederne til at dekorere med.

Rød mølle (Lychnis arkwrightii)

Rød Mølle er også et nyt bekendtskab. Den syntes jeg simpelthen så så spændende ud, så den måtte jeg bare have.
Florama specialiserer sig lidt i sjældne frø, så man kan faktisk finde mange slags, man nok ikke lige har set så mange andre steder.

Ridderspore Pacific Giants Astolat

For første gang skal jeg prøve at så ridderspore og jeg har valgt en, der er lyserød.
Hvis man er i tvivl om såningen, er der vejledning på deres hjemmeside.

Stolt kavaler - Cosmos bipinnatus 'Xanthos'

Denne gule stolte kavaler er jeg meget spændt på.

Pragtlobelie 'Fan® Scarlet'

Pragtlobelie glæder jeg mig meget til. Den har jeg set i Claus Dalbys bog "Romantiske haver" (Jeg tror sortsnavnet var en anden end denne, men denne ligner) og den ville jeg rigtig gerne have i min have. Så jeg blev glad, da jeg så den. Jeg købte også en Kardinallobelie, som også får oprette spir.

Sort kornblomst købte jeg også. Den har jeg ellers haft i haven i nogle år, men sidste år lykkedes det ikke rigtig at få den til at trives, efter den blev plantet ud, så jeg fik ikke frø. Den plejer ellers at være så nem.

Ovenstående billeder er fra hjemmesiden og jeg har fået lov til at bruge dem.
Her i januar er det også tid til at lave mine egne frøposer, som jeg sælger til foredrag. Og så skal der også være frø til workshopsene af mine egne frø.

Jeg har også købt hos Frøbutikken De har også et spændende udvalg. Det kommer jeg ind på en anden dag.


9 kommentarer:

HAVELIV sagde ...

Hej Birgitte.
Sikken lækre frø du har fået fat på. Ja Florama stiftede jeg bekendtskab med sidste år, og det er fine frø der holder hvad de lover.
Jeg får helt klart lyst til at få fat i nogle...fik den dobbelte stolt kavaler i lilla og har taget frø...så nu må jeg håbe at få lidt spire at se.
Tak for et dejligt indlæg og teminder.
Kh. Grethe

marie sagde ...

Nej, deres frø er bestemt ikke dyre. jeg kan anbefale zinniaen queen red lime.

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det er spændende køb, du har gjort. Det er fantastisk, at du kan styre alt det sammen med arbejde, foredrag osv, men det er jo en af dine passioner. Jeg faldt for den gule stolte kavaler.

Maribel sagde ...

Hej Birgitte!
Många fröpåsar, till vackra blommor. Riddarsporren är fin, en favorit i min trädgård.
Ha en fin fortsättning på det nya året / Marika

Unknown sagde ...

Hej Birgitte
Det var hyggeligt, at du besøgte os og hentede frøene selv. Du skal da være meget velkommen til at se haven til sommer. Nu ligner den jo ikke rigtig noget, og det var hundekoldt at gå der i går eftermiddags.
Tak for de pæne ord om Florama.dk.
Bedste hilsner
Ole

Frk. Anemone sagde ...

Det var bestemt nogle spændende frø/blomster, du introducerede os til her.

Jeg er også vild med den lysegule Cosmos - man bliver helt fristet.

Nu er vinterkulden og sneen kommet - mon du klarer dig OK på cyklen...

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak. Ja, det er spændende med frøene og hvad det bliver til. Jeg håber, det hele lykkes - det plejer det at gøre:)
Ja, det var koldt at gå rundt i haven, men heldigvis fik jeg varmen i modvind på vej hjem på cykel!! I dag har jeg også cyklet, men det var godt nok glat. Der er minus 12 grader lige nu, men i orangeriet er der 11 plus grader. Det er godt at vide!

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Spændende frøindkøb du har gjort og så en bonus med havevandring ved afhentning, det lyder også spændende. Jeg kikkede hos Florama forleden og de har spændende frø.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Ja, det var en god lille tur, jeg fik der! Der er nok mange, der kender Florama. Det har de også fortjent, synes jeg.