søndag den 30. september 2012

Hjortetrøst og beskæring af blommetræ.

Jeg har læst og set på andre blogge, at
hjortetrøst er en fin plante, derfor købte jeg én i efteråret. Den var lidt pisten hele forsommeren, men så kom den. Jeg har set på nettet, at den kan blive meget høj. Det er min ikke endnu, men den blomstrer fint.


Jeg kan rigtig godt lide blomsterne. Den et plantet i det trekantede staudebed længst bagest, da den skulle blive meget høj.

I dag har vejret været rimelig godt, så jeg gik ud og slog græs. Bagefter beskar jeg blommetræet, da det havde sat en del vandris.
Sådan så det ud, da jeg var færdig:Jeg er ikke helt sikker på, jeg kan kende vandrisene fra de rigtige grene, men når der vokser to eller tre grene op fra en tyk gren meget hurtigt, så tror jeg, det er vandris og det er dem, jeg har klippet. Måske er der nogen, der kan bekræfte dette, så jeg kan blive mere sikker på det?

6 kommentarer:

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Hjortetrøst har jeg også,og er meget glad for den.Den passer dig selv,og blomstre sent.
Med hensyn til at klippe vandris,tror jeg ikke du skal være så bange for at lave fejl.

Var til et dejligt plantemarked i Lyngby i formiddags,hvor jeg mødte en del bloggere.Har lige lavet et indlæg.
Håber du har fået det bedre.
Knus Jette

Anonym sagde ...

Hej Birgitte
Umiddelbart tror jeg du har styr på det med vanris.
Hjortetrøst er skønne - så held og lykke med dem
VH Nina

Høneballehaven sagde ...

Hjortetrøst er længe om at komme i gang og komme til at se ud af noget, men pludselig er de der, min er fin i år for første gang. Jeg tror mindst, det er tre år siden, jeg plantede den.
Jeg tror, du har fået taget vanrisene,men jeg ville klippe den i samme højde hele vejen rundt. Der er nogen bagerst, som er højere. Fordelen ved at holde det ned i højde er, at du kan stå på jorden og plukke blommerne.
Håber du kan bruge mit råd og forstå det jeg skriver. Måske er der andre, som mener noget andet.

marie sagde ...

Min erfaring er, at hjortetrøst kræver en masse vand for at trives, og det har den jo fået i år, så din nye plante har fået den bedst mulige start. Jeg tror, som de andre, at du er på rette spor med vanrisene.

Helena sagde ...

Jag tror det är vattenskott.
Har oxå beskurit en del.Bra tid nu :-)
KRAM från mig!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Lisbeth, tusind tak for dit gode råd, jeg kan godt se, at det er højere bagtil og jeg vil jo gerne have en pæn krone, så det var godt, du kunne se det for mig. Jeg tager gerne imod dine gode råd. Mange tak.
Jeg er glad for, at I skriver om hjortetrøst, jeg synes også, den er så pæn. Men den er åbenbart langsom, så jeg må vist væbne mig med tålmodighed.